Tribuna/Биатлон/Блоги/Crazy=genius/Схоже, Олена Білосюк виграла ЧУ з біатлону під прізвищем 14-річної дівчини

Схоже, Олена Білосюк виграла ЧУ з біатлону під прізвищем 14-річної дівчини

Трансляції гонки видаляли та приховували її старт 8-го номера.

Блог — Crazy=genius
3 января 2022, 23:05
61
Схоже, Олена Білосюк виграла ЧУ з біатлону під прізвищем 14-річної дівчини

Трансляції гонки видаляли та приховували старт 8-го номера.

23 грудня в Буковелі жіночим спринтом розпочався чемпіонат України з біатлону. У гонці брали участь молодь та команда Б. На старт були заявлені 38 спортсменок, фінішувало 30.

Перемогу в спринті здобула Надія Бєлкіна. За офіційними протоколами вона привезла другій Журавок 22 секунди. Але не все так просто.

Існують альтернативні результати – за ними перемогу одержала 14-річна (!) біатлоністка

Cайт Сhampion.com.ua опублікував альтернативний протокол, за яким у гонки є зовсім інша переможниця:

Вікторії Кріпак всього 14 років і перемога в чемпіонаті з таким підбором суперниць – це неймовірний успіх. Але в остаточному протоколі її показників вже немає.

Усі інші результати збігаються з офіційним з похибкою у соті секунди.

Зазначено, що 7 спортсменок не стартували у гонці. Серед них є Віта Семеренко, Катерина Ільницька, Юлія Городна, Анастасія Меркушина, Юліана Тейкало. Ймовірно, на 2-й сторінці (її знайти не вдалося) прописані 35-й номер Ірина Тарасюк та 36-й Маргарита Літвіненко, бо усі вони йдуть за зростанням чисел.

Не вистачає у протоколі однієї спортсменки з 8-м номером. Це і є Вікторія Кріпак. Але, схоже, чомусь під її ім’ям виступила зовсім інша біатлоністка.

Під прізвищем Кріпак могла виступити Олена Білосюк. На відео її старт старанно приховували

Трансляцію усього чемпіонату України в Буковелі вела фейсбук-сторінка громадської організації «Біатлон майбутнього». Зараз на сторінці є записи усіх гонок чемпіонату, окрім жіночого спринту – вона була видалена.

Також пряму трансляцію вела фейсбук-сторінка X-drive.ua. Після старту Бєлкіної відбувались дивні операторські маневри (повороти на 360°, незрозумілі великі плани) – було зроблено все, щоб не показати старт 8-го номера гонки.

«Я не знаю що там відбувалось, так як змагання проводить Міністерство, а я приїхав тільки в той день і займався питаннями подальшого розвитку комплексу та створення федерації Івано-Франківської області. Навіть протоколів не бачив, тільки вже в Києві на фейсбуці.

Там не було національної збірної і я не вникав хто біжить, під яким номером і чого, я не її тренер. Думаю, краще запитати в неї особисто або в держтренера Колупаєва Євгена Федоровича який був відповідальний від Міністерства», – так прокоментував ситуацію Володимир Бринзак.

Хоча, судячи з трансляції, президент федерації дивився жіночий спринт наживо і дуже зблизька. І навряд він міг не пізнати одну з лідерок національної збірної.

Все той же сайт Сhampion.com.ua з посиланням на власні джерела вказує, що під прізвищем Кріпак виступала Олена Білосюк. Хоча ще 19 грудня вона невдало провела мас-старт у французькому Ансі – зайняла останнє 30-те місце.

«Не шукайте сенсації там, де її немає. Дайте мені спокій і можливість спокійно готуватись до ОІ», – так прокоментувала ситуацію для Tribuna.com сама Олена Білосюк.

Для чого цей виступ самій Білосюк?

Функціональний стан Олени в перший триместр сезону далеко не оптимальний. 

Найкращу свою гонку Білосюк провела пасьюті Гогфільцену, де стала 13-ю. Але на кожному етапі відчувалося, що Олена не показує свій максимум. Сама спортсменка відверто скаржилася на свій стан. 

«Мабуть, тренери у мене більше вірять, аніж я сама. Хотілося б краще. Не знаю, можливо, вік вже дається взнаки. Важко.

Плани на перерву? Нормальні люди відпочиватимуть і святкуватимуть, а ми працюватимемо далі», – розповідала Олена після етапу в Ансі. 

А старт на чемпіонаті України – досить стандартний для наших реалій метод для відновлення форми. Ймовірно, тренери вважають, що додаткова гонка могла допомогти Білосюк відчути потрібну практику – як у фізичному, так і в моральному (зайнявши перше місце серед спортсменок команди Б) стані. 

Проте досі незрозуміло, для чого було розводити таку конспірологію з іншим прізвищем та збереженням таємниці. Починаючи з організаторів і завершуючи президентом федерації біатлону. 

Другие посты блога

Все посты