Tribuna/Лыжные виды/Блоги/Crazy=genius/Біатлон пасе задніх на фоні фристайлу. Українські лижні акробати взяли 4 медалі за два етапи КС

Біатлон пасе задніх на фоні фристайлу. Українські лижні акробати взяли 4 медалі за два етапи КС

Розповідаємо про крутий старт сезону від наших спортсменів.

Блог — Crazy=genius
11 декабря 2021, 22:58
2
Біатлон пасе задніх на фоні фристайлу. Українські лижні акробати взяли 4 медалі за два етапи КС

Розповідаємо про крутий старт сезону від наших спортсменів.

У фінській Руці завершилися перші два етапи Кубку світу з лижного фристайлу. Українські акробати видали потужний старт сезону – завоювали 4 медалі, серед яких одна золота.

Новосад та Полюк показали історичний результат на 2-му етапі КС

Для жінок новий сезон став проривним – вперше в історії відразу дві представниці України піднялися на п’єдестал Кубку світу. Новосад і Полюк взяли золото та бронзу.

Для обох спортсменок це перші нагороди в індивідуальних змаганнях на такому рівні. А Новосад стала лише третьою українкою в історії, яка здобула перемогу у жіночій лижній акробатиці на етапі Кубка світу. Раніше це вдавалося Ользі Волковій у 2012 році та Надії Мохнацькій у 2020-му.

28-річна Новосад знайшла топ-форму. Зараз вона йде 3-ю у загальному заліку КС з однією золотою медаллю. Також на рахунку українки – 4-те місце, 7-ме та 25-те з падінням. За переможний стрибок Анастасія отримала 98,70 бали – це результат, якого зазвичай вистачає для медалі ОІ у фіналі. Хоча у цьому сезоні уже були і стрибки на 102.93 від австралійки Скотт та 99+ від китаянок.

Україна взяла медалі в обох командних змаганнях КС

На Олімпіаді в Пекіні вперше в історії Ігор пройдуть змагання у змішаних командах (2 чоловіки та 1 жінка). І наша збірна показує обнадійливі результати у цій дисципліні – два рази підряд взяли бронзові нагороди.

«Довгий час цей вид тестували на Кубках світу. Правильне рішення включити їх до програми Ігор, бо коли команди змагаються за золоту медаль – це теж створює певну інтригу та привертає велику зацікавленість глядачів. Ми почали готувати трійки для цієї дисципліни ще з 2020-го, мали дебют у цих змаганнях на минулому чемпіонаті світу. Я поставив олімпійського чемпіона Олександра Абраменка, Дмитра Котовського та Анастасію Новосад – це доволі хороше тріо», – розповідав головний тренер збірної України з фристайлу Енвер Аблаєв.

Як роботи виступають у цій дисципліні китайці, а от за бронзу та срібло конкурують Росія, США, Україна та Білорусь. Наша збірна поки найстабільніша – жодного разу не провалилися, на відміну від суперників (Китай – за дужками). Стабільно добре стрибають Абраменко та Новосад, а от Котовський в обох фіналах не втримувався на ногах та отримував чималі штрафи. 20-річному спортсмену поки критично не вистачає стабільності на приземлені – якщо підтягнути цей компонент, він зможе конкурувати за вихід у фінал Олімпіади і в особистих змаганнях.

Котовський з трофеєм найкращого дебютанта минулого сезону.

Україна претендує на 5 олімпійських ліцензій

Максимальна квота для однієї країни у фристайлі – 4 жінки та 4 чоловіка. Усього ж у змаганнях на ОІ візьмуть участь 25 спортсменів. Зараз у кваліфікаційній зоні йдуть Абраменко, Котовський, Новосад, Полюк та Окрипнюк. Перша четвірка вже майже гарантувала собі місце на ОІ, Окіпнюк же йде на межі – 24-й.

На Ігри точно поїхала б і тогорічна переможниця етапу КС Надія Мохнацька. Вона потужно провела міжсезонну підготовку, але перед стартом сезону завагітніла.

Українська команда також серйозно омолодилася. На Кубку світу збірну представляють 17-річні спортсмени.

«Команда за 3,5 роки виросла. Ми маємо молодих, перспективних спортсменів, які минулого сезону зарекомендували себе з дуже позивного боку. Вони брали учать в Кубках Європи, вигравали, а також були призерами. На Олімпійських іграх в Китаї в нас як мінімум будуть два дебютанти. Це Дмитро Котовський та Олександр Окіпнюк.

Також маємо спортсменів молодшого віку: Володимир Кушнір, Максим Кузнецов, Ангеліна Брикіна та Анастасія Гасюк (усім по 17-18 років – прим. Tribuna.com). Вони будуть брати участь в етапах Кубка світу. Вже за результатами цих змагань ми затвердимо повністю склад на Олімпіаду. Максимально ми можемо взяти по чотири хлопці та дівчини. Тобто троє з одинадцяти, які не потраплять, повернуться до України і далі будуть змагатися на Кубку Європи», – підсумовував Енвер Аблаєв.

Фото: FIS

Другие посты блога

Все посты