Tribuna/Биатлон/Блоги/Crazy=genius/Українки провели найгіршу жіночу естафету за 2 роки: пів команди після хвороби, жахливий хід

Українки провели найгіршу жіночу естафету за 2 роки: пів команди після хвороби, жахливий хід

Але у Велепця залишилися позитвні враження від стартових етапів.

Блог — Crazy=genius
6 декабря 2021, 07:57
8
Українки провели найгіршу жіночу естафету за 2 роки: пів команди після хвороби, жахливий хід

Але у Велепця залишилися позитивні враження від стартових етапів КС.

Жіноча естафета Естерсунда подарувала декілька крутих сюжетів: Ханна Оберг у яскравому фініші вигризла бронзу в Марте Улсьбю-Ройзеланн на шведській домашній трасі.

А от француженки ввімкнули режим домінації та привезли другим білорускам майже хвилину. Бреза фінішувала з прапором – такої впевненої перемоги у жіночих естафетах не було давно.

Загалом же гонка була максимально нерівномірною – на фініші утворилися ешелони з великими розривами між групами.

Але Україна не змогла скористатися хибами суперниць – усе посипалося на першому ж етапі.

На старт гонки поставили Анастасію Меркушину, яка взагалі не могла нормально бігти. «У мене в очах темніло, я терпіла. Намагалася хоч за кимось зачепитись і побачила, що й суперниці не їдуть навколо мене. Що зі мною – у мене немає пояснення», – сказала після гонки біатлоністка.

Показово, що збірна не змогла виставити на гонку повноцінну здорову четвірку у нормальних кондиціях. Увесь старт сезону Україну переслідують хвороби.

Джима не потягла лідерську роль та провела сірий етап. Але Велепець залишився задоволеним: «Юлія зробила свою роботу добре. Ризикнула на стрільбіщі, тому що треба було ризикувати. Чотири запасні патрони – це багато, але нічого страшного.

Дар’я два кола чудово відпрацювала, на третьому трохи не вистачило сил, щоб допрацювати. Ну а Олена зробила свій етап – вдалося з 17-го місця фінішувати у топ-10. Навіть [майже зачепилася за швейцаркою], що фінішувала на дев’ятому місці. Шкода за перший етап, що не було контакту [з лідерами]».

Результат естафети став найгіршим для команди за 2 останні роки, хоч і фінішний етап від Білосюк покращив картину (підняла команду з 14-го місця у топ-10).

У 2019-му на етапі у Рупольдингу збірна була аж 15-ю, але за часом тоді поступилася менше. Тільки ходом українки в Естерсунді програли майже 4 хвилини шведкам.

«Поки що у нас є п’ять результатів у топ-25 особистих гонок. Раніше розпочинали гірше українки, радує, що це зробили одразу три спортсменки – і Олена, і Валентина, і Юлія. Естафета – десяті, але коли програєш на першому етапі стільки, то важко боротися за більш високі місця», – так підсумував Урош Велепець перші два етапи КС.

Його слова звучать аж занадто позитивно. Минулий сезон без повноцінних закордонних зборів українки розпочали набагато краще за результатами: 3 заїзди у топ-10, ще 5 у топ-25 від 4-х різних спортсменок (Джима, Валентина Семеренко, Олена Білосюк та Дар’я Блашко). Також збірна була п’ятою у стартовій жіночій естафеті в Контіолахті.

Зараз же динаміка набагато гірша. Залишається чекати наступні етапи КС та ОІ, щоб зрозуміти, чи дійсно такий оптимізм тренера є виправданим.

Фото: Андрій Іванов/biathlon.com.ua, Kevin Voigt/DeFodi Images

Другие посты блога

Все посты