Tribuna/Биатлон/Блоги/Crazy=genius/Відмова Валентини Семеренко давати коментарі до кінця сезону – повний абсурд

Відмова Валентини Семеренко давати коментарі до кінця сезону – повний абсурд

🙃🙃🙃

Блог — Crazy=genius
27 ноября 2021, 17:20
18
Відмова Валентини Семеренко давати коментарі до кінця сезону – повний абсурд

Станіслав Орошкевич обурений.

В Естерсунді жіночою індивідуалкою стартував Кубок світу з біатлону. Наші не здивували, але й сильно не розчарували. Індивідуальна гонка – не та дисципліна, по якій можна щось серйозно оцінювати. Джима показала пристойний хід, але критично підвела точність стрільби. Бех також абсолютно провалила стрільбу, можливо, дався взнаки переїзд після старту на Кубку IBU та травмоване плече.

Бентежить ситуація з хворобами – збірна повезла у Естерсунд 7 жінок, але не змогла закрити повну квоту у 5 спортсменок. Петренко знялася через серйозні проблеми зі шлунком, Меркушина бігла гонку з нежитем та не могла нормально дихати. Це поки ситуативні проблеми.

Результат гонки:

1. Маркета Давідова (Чехія) 42:43,5 (0+0+0+0)  

2. Ліза Тереза Гаузер (Австрія) +1:17,7 (0+0+0+1)  

3. Деніз Херманн (Германия) +1:23,0 (0+1+0+0)  

17. Валентина Семеренко +3:11,4 (0+0+0+1)  

22. Юлія Джима +3:27,6 (2+0+0+1) 

71. Анастасія Меркушина +6:06,2 (2+1+0+0)  

107. Катерина Бех +9:47,7 (2+1+3+1) 

Але є одна глобальна – Валентина Семеренко заявила, що до кінця сезону вона не буде спілкуватися з журналістами. Що є абсурдним абсурдом.

1) Вона це зробила після вдалої гонки. Семеренко була найкращою з українок в індивідуалці, наочно довівши, що тут і зараз вона реальна бойова одиниця для команди. Чому б не поділитися емоціями та настроєм? Або ж пояснити своє рішення. Можливо, є якась причина і ми б могли її зрозуміти.

2) Журналісти «Суспільного» на біатлонних виїздах завжди беруть максимально компліментарні коментарі та не задають гострих запитань. Жодного разу не бачив, щоб на включеннях після гонки вони питали щось незручне та таке, що могло б загнати Семеренко в глухий кут. Навіть під час трансляції цієї індивідуалки коментатори не сказали ні слова засудження за таке рішення Валентини, а навіть його підтримали.

3) Українські біатлоністки готуються до сезону за бюджетний кошт. Виходить, ми платимо за підготовку спортсменок, які потім не хочуть з нами розмовляти та просто ігнорують. Звучить якось несправедливо по відношенню до фактичних спонсорів.

4) Вірогідно, цей сезон останній у кар’єрі Семеренко. Валентина – жива легенда одного із найпопулярніших видів спорту в Україні, але не заробляє на спонсорських контрактах. І не зможе, бо вона ось так рубає у корені можливу медійну активність.

5) Це максимально негативний приклад для інших спортсменок. Можна як завгодно ставитися до спортивних рішень Анастасії Меркушиної, але її однозначним плюсом є те, що вона чи не єдиною зі збірної завжди вмикається після гонок.

Семеренко ж за рахунок свого статусу робить з ненормальності норму. Як для теперішніх спортсменок збірної, так і для майбутнього покоління, що вважає Семеренко однозначним авторитетом. А ще для фанатів, які усі вчинки улюбленого спортсмена вважають правильними.

6) Контраст із топ-збірними. Норвезький NRK під час трансляцій передсезонних стартів у Шушені брав коментарі у своїх спортсменок за 10 хвилин до старту і одразу після гонки. У всіх. І всі погоджувались. Не розуміючи норвезьку, я заряджався позитивом та бажанням вболівати за кожну із них. У нас же йде суцільне відторгнення – це максимально сумно.

Фото: biathlon.com.ua

Другие посты блога

Все посты