Tribuna/Футбол/Блоги/Crazy=genius/Контрастні враження від спринту: Блашко повернулась, Підгрушна з елітним фінішним колом, Джима розчарувала

Контрастні враження від спринту: Блашко повернулась, Підгрушна з елітним фінішним колом, Джима розчарувала

Завершилася перша особиста жіноча гонка ЧС – контрастні враження.

Блог — Crazy=genius
14 февраля 2021, 09:15
26
Контрастні враження від спринту: Блашко повернулась, Підгрушна з елітним фінішним колом, Джима розчарувала

Завершилася перша особиста жіноча гонка ЧС – українки вижили у штормовій та морозній Поклюці.

«Сьогодні буде дуже сильний порив вітру. Надзвичайно складні умови», – ще перед стартом гонки казав Юрай Санітра. У жіночому спринті до серйозного морозу додався ще й шторм. Окрім готовності спортсменів, визначальним аспектом стала вдача. Пориви вітру дуже часто змінювались на стрільбищі – хтось попав у штиль, як Підгрушна на стійці, а когось зносило.

Лише 5 спортсменок із топ-40 відстрілялися чисто. Дві з них взяли медалі: Екгоф перемогла, білоруска Сола неочікувано – з бронзою.

До того ж погода відіграла вирішальну роль не тільки на стрільбищі. Ройселанн зазначила після фінішу, що на останньому колі попала під зустрічний вітер – бігти було дуже важко. Підгрушній та Пройс, що йшли після Марти, пощастило трохи більше в цьому плані.

В українок класно їхали лижі (збірній на ЧС допомагає норвезький сервісмен), але наші візуально не виглядали свіжими

Уся команда показала посередній хід у гонці – багато програвали на першій відмітці. Саме там, де знаходиться затяжний підйом. Але дійсно накочували на спусках.

Бринзак після міксту казав, що Україна домовилася з загадковим норвезьким сервісменом про співпрацю. Поки лижи збірної працюють дуже добре.

Джима, Підгрушна та Блашко знаходяться у майже однаковому функціональному стані. Але стиль проходження спринту абсолютно різний. Підгрушна провалилась на перших колах, а от Джима з Блашко провели рівну гонку.

«На трасі, те що я бачив, то дівчата рухалися добре. Не було тієї легкості, як в естафеті, але боролися. Думаю, великий вплив мав і холод», – пояснив ситуацію Юрай. Хоча Україна чи не найбільше з усіх збірних готувалась у Поклюці – провела повноцінний збір перед ЧС. Але переваги в акліматизації, що була у міксті, вже немає.

Варто відзначити, що Підгрушна та Джима додали у швидкострільності після естафети. Для Олени взагалі цей сезон проривний у цьому аспекті. Раніше вона стріляла дуже повільно, про що сама неодноразового говорила.

Королівське фінішне коло Підгрушної перекреслилося провалом на стартових двох

Стан Олени – головна загадка спринту. Тактика Підгрушної відома ще до старту: слабкий початок, турборежим на фініші. Але у цьому спринті перепад був аномальним – 66 місць різниці між першим колом та останнім.

Про це каже і сама Олена: «Звісно, готувалася до гонки. Було все в порядку. По суті одразу після старту кинулася боротися. Але по трасі мені давали інформацію щодо програшу, і він був надзвичайно великий. Я абсолютно не розумію, чому він був таким. Мені кричали: «Включайся, включайся, включайся», а я розумію, що вже біжу на максимумі, вже включена. Не знаю в чому справа».

Тобто це не було тактичним рішенням Олени.

Сергій Сєднєв озвучив варіант, що спортсемнка могла недостатньо інтенсивно розігрітися перед стартом. Хоча, зважаючи на досвід Підгрушної, це було б доволі дивним.

Але, як там не було, виступ Підгрушної викликає надію.

Санітра реанімував Блашко. Дар’я повноцінно повернулася

Найбільші побоювання перед ЧС викликала форма Блашко – ключового бійця естафетної четвірки. Можна видихати – українка у пристойних кондиціях. Дар’я не розсипалася функціонально на жодному з кіл. Після стійки була 17-ю, а на фінішному колі піднялась – 14-а. Дуже різко рухалася у підйом, підсівши тільки на останньому відрізку.

У купі з відмінною стрільбою вона знову цементний забійник на естафету. Спринт став дебютною гонкою на ЧС у кар’єрі Блашко. Пристойний старт.

У Джими розсипалась стрільба, без неї у Юлі абсолютно немає шансів

Три промахи – це хрест на будь-яких шансах на високі місця. Від Юлі також очікувався прогрес у швидкості ходу – в естафеті Джима виглядала дійсно потужно. Але у спринті показала кондиції німецьких етапів – слабше, ніж було у срібному Антхольці.

Юлія досі – головна надія команди на індивідуалку. У цьому сезоні у неї дійсно не йде стрільба у гонках із двома вогневими рубежами. А от на індивідуалках працювала ідеально.

Валентина Семеренко має закрити естафету, але поки дуже слабка форма

Семеренко знову розвалилася ходом на фінішному колі – програла жахливі 40 секунд. Санітра дійсно розраховує на Валентину, є надія на її швидку стрільбу. Але у спринті вона не вгадала з поправками на вітер. Невлучний перший патрон після довгої підготовки до лежки – тому доказ.

Є питання, чи треба тепер Валі бігти пасьют. Безперспективний 50-й стартовий номер. Хоча у Підгрушної зовсім інша думка: «Якщо у пасьюті буде така погода, то шанси є навіть у 50-го місця».

Старт жіночого переслідування 14 лютого о 16.30.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты