Tribuna/Баскетбол/Блоги/Crazy=genius/Які українські клуби ще живі на євроарені?

Які українські клуби ще живі на євроарені?

А які вже мертві?

Блог — Crazy=genius
23 октября 2017, 23:08
1
Які українські клуби ще живі на євроарені?

Цього сезону Україна доволі пристойно представлена на євроарені, але чи так само якісно?

Гандбол

ГК "Мотор" Запоріжжя. Ліга Чемпіонів.

Флагман українського гандболу досі на плаву. Керівництво втримало всіх лідерів і комадна вдало почала виступ у Лізі Чепіонів. За перше місце групи зачепитись буде важко (протистоїть третя команда Франції "Монпельє"), але друге місце і вихід в плей-оф - головна ціль, вони це робили вже два роки підряд.

"ZTR" Запоріжжя. Кубок ЄГФ. 

Віце-чемпіони України та Балтійської ліги вилетіли у першому ж раунді кваліфікації кубка ЄГФ ( другий за значющістю турнір Європи). Команда перспективна і виліт від бронзи Швейцарії пролунав громом серед ясного неба. Запоріжжя, по складу, реально претендувало на групу, але тепер має зосередитися на інших турнірах.

 "ЗНТУ-ЗАС" Запоріжжя. Кубок виклику.

Третій клуб із Запоріжжя! Ви зрозуміли де знаходиться гандбольна столиця України. "ЗНТУ" - це фарм клуб "Мотора". Там грає перспективна молодь, нестабільна, але інколи феєрить. Команда ще не зіграла жодного матчу у Кубку виклику (третій за значющістю гандбольний євротурнір) де на фоні слабких команд із Чорногорії, Люксимбургу, Болгарії... можуть пройти хоча б 2 етапи.

Футбол.

ФК "Олександрія". Ліга Європи.

Жовто-чорні у єврокампанії продемонстрували характер. Усі ми пам'ятаємо гру із "Бате". Хлопці були однією ногою у групі, але травма Гітченка, нестача захисника і провали в обороні зробили своє. А все могло бути по-іншому. Ех...

ФК "Динамо" Київ . . Ліга Європи.

"Динамо" пробиває дно,

Воно найкраще всеодно...

Якось так. Нефартовий для Ураїни "Янг Бойз", камбеки. На фоні слабкої групи кияни вийдуть із групи, але ми чекаємо гру, а не судоми.

ФК "Олімпік" Донецьк . Ліга Європи. 

"Олімпік" пошумів із греками. Санжар показав, що у пазлах і головоломках він шарить. Можливо, якщо б попався суперник слабіший за "ПАОК", вони могли пройти далі. Наразі "Олімпік" бориться за 2 місце і виглядає дуже пристойно.

ФК "Зоря" Луганськ . Ліга Європи.

Невиразний початок сезону (відверті провали) перевернувся на феєрію. Мужики знайшли свою гру. Вернидуб знову зібрав класну комаду, яка може конкурувати із нашими грандами. "Зоря" знайшла підсилення складу, Юрі класно вписався, став форвардом, якого шукали. Чорно-білі реально претедують на вихід із гупи, перед початком єврокампанії це виглядало фантастикою.

ФК "Шахтар" Донецьк. Ліга Чампіонів.

Гірники - єдині представники України у ЛЧ. За грою і складом "Шахтар" найкраща команда України. Сенсаційна перемога над "Наполі" показала на що здатні кроти. Вихід із групи тепер не є фантастикою.

Хокей.

ХК "Донбас" Донецьк. Континентальний кубок.

"Донбас" - єдина хокейна команда з реальними цілями в Україні. Тут грають найкращі молоді перспективні українці. Тому їх виступ показав рівень нашого хокею. А він ледве дихає. Одна перемога - це те що від "Донбаса" і очікували.

Баскетбол

БК "Будівельник" Київ. Ліга Чемпіонів. 

Кияни минулого сезону показували зрілу гру, найкращу у чемпіонаті. У ЛЧ програли білорусам, які чогось екстраординарного не показали, можна було спокійно доводити до перемоги. Але головне, "Будівельник" просто відмовися від подальших єврокубків! Вони могли грати у кубку ФІБА, де б поборолися за вихід із групи. Євроматчі - це привернення уваги до клубу і до спорту, шляхи розвитку. Відмовлятися від них просто безглуздо.

БК "Хімік" Южне. Кубок ФІБА.

Віце-чемпіони програли у кваліфікації і ... пройшли далі! За дивною системою кубку ФІБА, три комади, що програли, проходять далі за різницею очків. Южани програли вже програли 2 матчі у групі і на фоні середнячків типу "Пришини" виглядають слабко.

БК "Дніпро". Кубок ФІБА.

Третє місце чемпіонату України і володар кубку вилетів від 13 місця чемпіонату Туреччини! "Бююкчекмедже" () розбив українців у Дніпрі, вигравши у всіх аспектах. Вони ще й є суперниками "Хіміка" у групі і вже перемогли їх. Ось це і є показник нашого баскетболу.

Футзал

МФК "Продексім" Херсон. Кубок УЄФА.

Клуб із Херону грає у єврокубках і вже пройшов у єліт-раунд Кубку УЕФА. Так, вони серед 16 найкращих клубів Європи. Це вже дуже серйозне досягнення. У групі мірошники зіграють із чемпіонами Італії, Угорщини та Білорусі. Будемо тримати кулаки.

Бонус 

Фк Інгулець (аматори). Кубок Регіонів УЕФА.

Кубок Регіонів - змагання для футболістів аматорів. Цього року Україну предсавив ФК "Інгулець-3". Хлопці пройшли у фінальну стадію, де зайняли останнє місце. Але бути у вісмірці кращих - це дуже класно.

Фото: офіційні сайти "Мотора", "ЗНТУ-ЗАС", "Олександрії", "Динамо", "Зорі", "Олімпіка", "Шахтаря", "Будівельника", "Хіміка", "Продексіму", Вся власть, ua-football, dnepr.info.

Другие посты блога

Все посты