Tribuna/Футбол/Блоги/Ariana Grande/Канадський прем’єр досяг успіху в політиці завдяки перемозі в боксерському поєдинку

Канадський прем’єр досяг успіху в політиці завдяки перемозі в боксерському поєдинку

Невигадана боксерська історія прем’єра Канади Джастіна Трюдо

Блог — Ariana Grande
Автор — Raymond Domenech
18 июня 2020, 17:53
13
Канадський прем’єр досяг успіху в політиці завдяки перемозі в боксерському поєдинку

Від редакції: цей пост блогу Вавилонская башня виграв в голосуванні за кращий матеріал блогерського конкурсу про бокс і ММА. Обов’язково прочитайте, підтримайте автора плюсами і коментарями. І не забудьте підписатися на блог!

***

У 2008 році Джастін Трюдо вперше став членом Палати громад канадського парламенту від Ліберальної партії. У 2012 році, в свої 41, він вів боротьбу за крісло голови партії, а в майбутньому й прем’єр-міністра. На шляху до цього йому довелось здобути перемогу в боксерському поєдинку.

Володимир Зеленський та Джастін Трюдо на зустрічі в липні 2019 року

31 березня 2012 року в боксерському поєдинку зійшлись Трюдо від партії лібералів та Бразо від консерваторів. Бразо був сенатором, членом вищої палати канадського парламенту.

У той час Трюдо не сприймався як серйозний гравець канадської політичної арени, вiн не був національним героєм, не мав такого авторитету, як тодішній прем’єр Стівен Харпер чи незадовго до того померлий Джек Лейтон. Трюдо був просто старшим сином найхаризматичнішого та видатного колишнього прем’єра Канади.

В боксерському поєдинку були високі ставки. Хто виграє, той скоріж за все, отримає підтримку виборців та обійме посади в урядових кріслах. Хто програє – буде тиждень носити хокейне джерсі з логотипом політичної партії суперника.

Церемонія зважування Трюдо та Бразо перед боєм

Бразо був нижче ростом, але набагато потужніше. Вiн – наймолодший в історії сенатор Канади, сильно татуйований та з чорним поясом з карате. Здавалось, що у Трюдо немає ніяких шансів, коєфіцієнти букмекерів були 3 до 1.

Джастін прослизнув через трикольорові мотузки, піднявся на ринг, як дурман. Він стояв у бальній залі готелю в східній Оттаві, за п’ять кілометрів від Парламентського пагорба. Він стиснув зуби у червоному куті.

Чоловік у синьому кольорі був на чотири сантиметри коротший за Трюдо. Його ступні були повільнішими, а розмах рук, що вкрай важливо для боксу, був не таким довгим. Але він був з чорним поясом у карате і колись служив у канадському військово-морському резерві, і не думав, що Трюдо може тримати удар.

Трюдо та Бразо боксували того вечора з метою збору коштів на благодійність. Подія зібрала більше ніж 200 000 доларів на регіональний фонд онкологічних захворювань Оттави.

Незважаючи на котирування букмекерів, один з найвідоміших експертів Канади з боксу Арман Теодореску спрогнозував перемогу Трюдо. Арман був головним тренером Атласького боксерського клубу на півночі Торонто. Його батько Адріан Теодореску готував Леннокса Льюіса та Егертона Маркуса до олімпійських медалей 1988 року.

«Фізично перевага на стороні Джастіна», – сказав він. «Іноді ти дивишся на двох бійців, бачиш товстого і побудованого, і маєш загальну думку, що другий повинен перемогти. Але все залежить від майстерності».

У першому раунді консерватори майже перемогли, оскільки «Блискучий поні» (зневажливе смішне прізвисько для Трюдо) впіймав кілька досить важких пострілів від Бразо. Сенатор по-бичачому опускав голову і біг у Трюдо, намагаючись перемогти гру всередині. Це взагалі не є чудовою тактикою.

Раунд пройшов за переваги Бразо, але закінчився тим, що Трюдо викинув кілька незграбних пострілів в сенатора, який вже задихався і не мав сил підняти рукавички.

Оцінка Теодореску: 10-9 за Бразо – із застереженням, що той витрачав багато енергії: «Він зараз кидає майже все, окрім кухонної мийки».

Протягом декількох секунд другого раунду стало очевидним, що Трюдо насправді може трохи попрацювати руками, навчившись ремеслу не на вулицях Оттави, а у яскраво освітленій залі Papineau. Перевага Джастіна справді вступила в гру, оскільки його удар неодноразово проходив через досить похмуру оборону Бразо, що призвело до кількох пристойних комбо для сенатора.

«Блискучий поні-жеребець», – кричав відомий консерватор Левант.

На той момент, коли продзвонив дзвін, щоб закрити другий раунд, майбутній помічник прем’єр-міністра Геррі Баттс, швидше за все, вже з’ясовував, яку краватку повинен носити Трюдо під час виступу ліберального керівництва. Бразо виглядав досить жалюгідним, обіймаючи в клінчі Трюдо.

Трюдо вийшов агресивно налаштованим на третій раунд та знищив опонента. Бразо не був в змозі захищатись, отримав велику носову кровотечу.

Запис поєдинку

Саме тоді Джастін Трюдо вибив лайно з сенатора. Через півроку Трюдо оголосив, що балотується пост на лідера Ліберальної партії. А через три з половиною роки переміг Стівена Харпера на виборчих дільницях, зайняв посаду прем’єр-міністра. I запам’ятався світу своїм могутнім рукостисканням.

Щодо Бразо, то його історія була досить сумною. Його звинувачували у сексуальному насильстві. Він врешті-решт визнав себе винним у простому нападі та зберіганні кокаїну. Його звільнили з Сенату через скандал з неправомірними витратами та звинуватили в шахрайстві. Через деякий час звинувачення в шахрайстві були зняті та він повернувся в Сенат.

Ах так, ще йому все ж довелося надіти джерсі Ліберальної партії.

***

Офіційно про свій інтерес до політики Трюдо заявив у 2000 році на похоронах свого батька. А до того Джастін вів успішну кар’єру... шкільного вчителя (він викладав дітям французьку мову і математику). Бакалавр в області англійської літератури. Він також непогано підкований і в точних науках. Так, в 2002 році Трюдо став вивчати інженерну справу, а також спробував себе в області екології.

Самі канадці не перестають захоплюватися ерудицією свого прем’єра. Одного разу Джастін зумів при всіх описати принцип дії квантових комп’ютерів. Академічна спільнота визнала, що пояснення було близьким до правди, ну а «прості смертні» і зовсім були приголомшені інтелектом політика.

Однак інтелектуальні здібності – не все, чим може похвалитися прем’єр-міністр. В своєму резюме Джастін вказує такі професії, як тренер зі сноубордингу та інструктор банджі-джампінгу. А ще – танцює індійські танці, займається йогою.

У 2007 році Джастін спробував себе і в якості актора, зігравши в міні-серіалі «Велика війна», що розповідає про роль Канади у Першій світовій війні.

Талановитий в усьому.

Фото: huffingtonpost, thestar

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты