Tribuna/Шахматы/Блоги/Фільми, серіали, анімація/Огляд анімаційних новинок від DC

Огляд анімаційних новинок від DC

Бетмен проти черепашок, Супермен проти США, Харлі Квін проти Джокера.

Автор — intermezzo
6 марта 2020, 09:51
3
Огляд анімаційних новинок від DC

Так склалося, що за останній час найбільше переглядів в мене зібрала анімація від ДС.

Спочатку зацікавив "Бетмен проти черепашок-ніндзя" (прямо мрія підлітків з 90-х), потім вийшов "Супермен: Червоний син" і серіал "Харлі Квін". До цього логічного ряду ще можна додати фільм "Хижі пташки", але я його не дивився і не маю особливого бажання (судячи з рецензій - правильно роблю). 

Кожен із цих анімаційних творів відрізняється від наступного і бере чимось своїм. І це цікаво.

В "Черепахах" нам показали, раптово, черепах, та крутого Бетса з його помічниками. Черепахи сподобались: при їхній появі на екрані в голові одразу ж заграла та сама музика "Teenage mutant ninja turtles". Посилань на інші фільми, серіали і комікси ДС у "БПЧ" стільки, що мультик можна кожні пару хвилин ставити на паузу та аналізувати вислови чи дії персонажів. 

Сподобався брутальний Шредер, не сподобався Рас. Також не сподобався графон у останньому акті: складалося враження, ніби це "Людина-павук" 90-х, а не сучасний мульт. Цікавою була ідея застосування мутагену. Звичайно ж, гумор був на пристойному рівні.

Якщо ви любите ДС/Бетмена/Черепах - рекомендую. 

"Червоний син" після "БПЧ" виглядає набагато серйознішим. Читав багато рецензій від людей зі скаргами на "покоцане" першоджерело (комікс Міллара), але я його не читав і мультиком цілком задоволений. Завжди ціню цікаву ідею, а тут вона взагалі топова: Супермен замість Штатів падає в українських полях - як вам таке?

Мультфільм охоплює довгий часовий відрізок і зображає Холодну війну як, в першу чергу, протистояння Супермена з СРСР та Лекса Лютора зі Штатів. Радянський Союз у "ЧС" традиційно показаний з частиною т.з. "клюкви" про Сталіна, GULAG, COMЯADES і так далі, від якої на Північному Сході традиційно припекло. 

Мені у "ЧС" найбільше сподобався образ анархіста-Бетмена - чимось схоже на бачення Еффлека/Снайдера, тільки ще жорсткіше. 

А найвище з цього списку я оцінюю мультсеріал "Харлі Квін". Сам персонаж Харлі особливо ніколи не подобався, але схвальні рецензії змусили спробувати, і недарма - "ХК" за стилем дещо нагадує "Пацанів", і подібне посилання одразу означає певний рівень (якщо ви ще не дивилися "Пацанів" - бігом дивитися, це один з найкращих серіалів за останні 10 років). 

З перших же хвилин мультик демонструє криваву баню, жарти нижче пояса, матюки і повноцінний рейтинг 18+. Чесно кажучи, я такого не чекав, і на фоні традиційних мультяшних (і не тільки) жартів все це виглядає ніби комедія про зомбі. Незвично, але прикольно. І місцями дуже смішно.

З іншого боку, якщо вам не подобаються жарти в стилі "Робоципа" і "Пацанів", якщо ви не любите самоіронію, подібні криваві сцени майже у кожній серії і знущання над супергероями ДС - "Харлі" може і не зайти. 

Другие посты блога

Рецензія на фільм «Дюна»
31 октября 2021, 08:16
3
Все посты