Tribuna/Шахматы/Блоги/Фільми, серіали, анімація/Рецензія на кросовер «Криза на нескінченних Землях»

Рецензія на кросовер «Криза на нескінченних Землях»

Марвел, відсм... Посунься!

Автор — intermezzo
16 января 2020, 09:50
10
Рецензія на кросовер «Криза на нескінченних Землях»

Приблизно раз на рік косплеєри в шкірянках пардон, супергерої The CW (це підрозділ WB, якщо ви не в курсі) збираються, щоб дати відсіч якій-небудь безглуздій і нещадній загрозі. У якості загроз раніше виступали прибульці, нацисти з паралельної Землі та інші психопати, що змінювали реальність.

Головними героями кросоверів традиційно виступали Флеш, Стріла і Супергьорл зі своїми друзями і командами; минулого року до них долучилися, прости Г-ди, Бетвумен, і Супермен. 

Цікавий факт: якщо кінематографічний всесвіт Марвел у порівнянні з ДС є більш строкатим і позитивним, то в серіальних всесвітах все навпаки. "Шибайголова", "Джесіка Джонс", "Каратель" та інші Захисники відрізнялись своєю брутальністю і депресняком, на відміну від того ж "Флеша", який навіть піднімаючи серйозні теми не може обійтися без фансервісу, жартів і посилань.

Причому дуже часто сценаристи CW (в народі - Сидаб) жартують самі над собою, ніби натякаючи фанам, що до їхньої думки в цілому дослухаються, але обмежений бюджет не дозволяє зробити що-небудь з цим жахливим графонієм у стилі порнопародій (а якщо бути до кінця чесним, то в порнопародіях графон кращий), шизофренічними сюжетними обертами і загальним кретинізмом головних героїв. Тому викручуються як можуть, деколи видаючи щось неймовірне.

В цього феномена навіть є своя наукова назва - "Сидабо+%вставте поняття%". Наприклад, Сидабомотивація. 

Це скріншот із серіалу "Легенди завтрашнього дня". Складно навіть уявити, що курять сценаристи даного шоу. Сидабосюжет з Сидабографоном - комбо!

А це вже з серіалу "Флеш". Людина-акула проти величезної мавпи-телепата, чому б ні? (Я в курсі, що вони є в коміксах)

Проте варто відмітити, що якщо раніше Марвел (він же - Дісней) хоч якось намагалися протистояти ДС на серіальному театрі бойових дій, то зараз ДС просто танцює джиґу на могилі конкурентів (Ініціатива "Захисники" захлинулася, а "Мандалорець" тільки-но з'явився) і з кожним роком збільшує свій телевізійний всесвіт, радуючи (деколи) фанів.

Анонсований Сідабом ще в минулому році кросовер "Криза на нескінченних Землях" має серйозний літературний базис і по своїй епічності не відстає від "Громадянської війни" від Марвел.

А як воно вийшло на екрані? По-сидабівськи. Тобто жахливий графон і тупість героїв нікуди не поділися, але при цьому присутній чудовий гумор і багато колоритних персонажів:

1) Кевін Конрой у ролі Бетмена (мультсеріал "Бетмен" 1992 року пам'ятаєте? Треба буде рецензію на нього написати, може хто не бачив...)

2) Том Веллінг і Еріка Дюранс повернулись до своїх ролей зі "Смолвіля" (ААААААААА)

3) Брендон Рут в ролі Супермена 

4) Камео Люцифера

5) Самотролінг від Сидабу:

    - Нам потрібен ваш корабель. 

   - Я обіцяла друзям: більше ніяких кросоверів

   ***

   - Всім привіт, я Людина, що подовжується!

   - Пробачте його, він перший раз в кросоверах

   ***

Вибрав для прикладу два жарти на тему кросоверів, насправді їх було набагато більше. 

6) Камео героїв з інших серіалів і, РАПТОВО, фільмів ДС (ще одне ААААА).

А тепер головне питання: так вийшло в них чи ні? Тут з якого боку дивитися. Якщо ви прийшли за графонієм, сюжетом і акторською грою, то ви прийшли не за тою адресою. Якщо за гумором, пасхалками і посиланнями - то "Криза" вам сподобається. Я, наприклад, сміявся з багатьох моментів і ці позитивні емоції переважили об'єктивні мінуси кросоверу.

Другие посты блога

Рецензія на фільм «Дюна»
31 октября 2021, 08:16
3
Все посты