Tribuna/Футбол/Блоги/Фільми, серіали, анімація/Перший сезон серіалу «Пацани»

Перший сезон серіалу «Пацани»

Дуже пристойно.

Автор — intermezzo
6 августа 2019, 14:24
20
Перший сезон серіалу «Пацани»

Станом на серпень 2019 року, можна з впевненістю відзначити присутність певного тренду на антигероїв та реалістичну подачу супергероїки на екрані. 

Розпочалося все з "Хранителів" Снайдера, але там головним питанням була інтеграція "суперів" в суспільство та доцільність їх використання під час збройних конфліктів. В "Пацанах" кількість подібних запитань збільшується; подібні дилеми дозволяють глядачеві самому вирішувати, хто саме правий, а хто - ні. 

Але перш ніж розбирати даний серіал, варто відзначити твори, які слугували основою для даного шоу. 

1) "Хранителі". Культовий твір Снайдера, знятий за культовим коміксом. Категорично рекомендується для перегляду перед ознайомленням із "The Boys". 

2) "Месники: Громадянська війна". У фільмі братів Руссо, на відміну від однойменного коміксу, проблематика була висвітлена дещо поверхово, поступившись стосункам головних героїв. Однак питання державної регуляції людей із надзвичайними здібностями було озвучено і це теж одна із цеглинок, на яких будувався фундамент "Бойсів". 

3) "Академія "Амбрелла"" і "Дум Патруль". Свіжі приклади антигероїки, у яких на перший план виходить реалістичність подій. З "Патрулем" я не ознайомлений, але "Академія" вийшла досить непоганою. Як і в "Пацанах", герої "Академії" були цілком адаптованими членами суспільства, але деяким із них такий стан подій не подобався. На жаль, непогана ідея "Академії" була розмазана нескінченними діалогами ні про що і душевними мотиляннями персонажів.

"Пацани" об'єднують усі спірні питання навколо присутності "суперів" у повсякденному житті і роблять з цього абсолют абсурдності - супергерої тут настільки інтегровані в життя людства, що уособлюють собою маркетингові проекти, кожен з яких існує, в першу чергу, для іміджу корпорації та заробляння грошей. Але чи є кожен із них ідеалом людяності чи моралі? Чи бувають в них помилки, через які гинуть люди? Чи можна взагалі контролювати людей з подібними здібностями? Над цими питаннями замислюєшся, дивлячись на те, що відбувається на екрані.

В головних героях серіалу без проблем вгадуються алюзії на Супермена, Дивожінку, Аквамена, Флеша та інших і це безумовно додає певного градусу напруженості, тому що створені у кіно ідеальні образи сильно корелюють з тим, якою могла б бути адаптація цих персонажів у реальному житті.

Чи достатньо реалізму в серіалі? О так. Матюків, відрубаних кінцівок і еротичних сцен вистачає з головою, тому якщо ви не готові до великої кількості "чорнухи", то краще утримайтесь від перегляду.

Акторська гра у подібних проектах не завжди може бути на першому плані, але Карл Урбан, Саймон Пегг, Біллі Зейн, Гейлі Джоел Осмент та інші відіграють на рівні. Роль Пегга була для мене досить незвичною, але він цілком з нею впорався. А головною зіркою "Пацанів" з точки зору гри обличчям є Карл Урбан, і він своєю брутальністю випалював все навколо. 

До плюсів також можна віднести саундтрек: The Runaways, The Clash, Iggy Pop, R.E.M., Katy Perry та навіть Spice Girls. 

Не сподобалась хіба що "кінематографічність" деяких сцен, тобто типовий порятунок героїв у останній момент, типові дурні охоронці тощо. 

Загалом, "The Boys" - це найкращий серіал, який я бачив у 2019 році та один з найкращих за останні 5 років. "Велика маленька брехня", "Гра престолів" (останні сезони), "Дивні речі" та навіть "Чорнобиль" сподобались менше. Це рівень останнього сезону "Шибайголови", якщо не вище, тому до перегляду категорично рекомендується.

9,5 з 10

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Рецензія на фільм «Дюна»
31 октября 2021, 08:16
3
Все посты