Tribuna/Футбол/Блоги/Тіні в раю/Магазин сек-іграшок – це ще нормально. 10 найгірших реклам зі світу футболу

Магазин сек-іграшок – це ще нормально. 10 найгірших реклам зі світу футболу

Про нідерландський Еммен минулого тижня написали, мабуть, усі футбольні та чимало непрофільних ЗМІ Європи. Річ у тім, що спонсором скромного клубу став магазин секс-іграшок. Ця подія спонукала пригадати найгірші приклади рекламного партнерства, які доводять неписану істину – гроші не пахнуть.

Блог — Тіні в раю
Автор — chudidis4e
27 сентября 2020, 23:20
9
Магазин сек-іграшок – це ще нормально. 10 найгірших реклам зі світу футболу

Про нідерландський Еммен минулого тижня написали, мабуть, усі футбольні та чимало непрофільних ЗМІ Європи. Річ у тім, що спонсором скромного клубу став магазин секс-іграшок. Ця подія спонукала пригадати найгірші приклади рекламного партнерства, які доводять неписану істину – гроші не пахнуть.

Хетафе і банк сперми

Виявляється, іспанців можна вважати ідейними попередниками австрійського Хартберга, який у матчі кваліфікації ЛЄ рекламував прискорювач еякулянта. Однак у Хетафе в 2011 році був стратегічний план. Кампанія мала стати початком довгострокового плану щодо боротьби з низькою відвідуваністю матчів. Більше дітей – більше прихильників Хетафе. Принаймні звучить логічно.

Джон Барнс і Just Eat

Колишній хавбек Ліверпуля, який провів за клуб понад три сотні матчів, зараз працює коментатором та експертом на ESPN. Напередодні ЧС-2018 легендарний англієць став обличчям дуже дивної рекламної кампанії для служби доставки їжі. Лозунг “Ви теж можете лизнути лице легенди” обіграли аж занадто буквально.

Кріштіану Роналду і тренажер Pao

Компанія MTG має цілу лінійку масажерів ReFa, серед яких чесалка для голови, нагрівач для губ та подушка для схуднення сідниць. Роналду випало рекламувати пристрій для фейсбілдингу Pao. Провальність ідеї засвідчує вже той факт, що Кріштіану так і не наважився взяти масажер до рота. А йому ж то навіть за це платили.

Вейн Руні – герой Х

Партнерство Манчестер Юнайтед з 20th Century Fox подарувало світові цілу низку дивних рекламних інтеграцій. Головна зірка тодішньої команди навіть встиг стати героєм культової стрічки Люди Ікс: Апокаліпсис. Цікаво, скільки людей пішли у кінотеатр, спокусившись примітивними спецефектами та бездарною акторською грою. Інші “шедеври” з Руні в головній ролі можна глянути тут і тут.

Петер Шмейхель – оспівувач бекону

Схоже, для легенд Манчестер Юнайтед знятися у абсурдній рекламі було обов’язковою умовою. Данець зробив це задля Danepak. Одяг м’ясника, пісенька про бекон та імітація гри на різних музичних інструментах – просто ніщо у порівнянні з тим хаосом, який можна побачити за плечима футболіста.

Гарет Саутгейт – мисливець за піцою

Нинішнього наставника збірної Англії після домашнього Євро-96 на батьківщині майже ненавиділи. Саме його промах став фатальним у серії півфіналу проти Німеччини. Маркетологи вирішили використати цей факт. Вершина їхньої фантазії – пакет на голові Саутгейта та каламбури Стюарта Пірса і Кріса Уодла зі словом miss (в перекладі може означати звертання до жінки або ж дієслово “не влучив” – прим.).

Брентфорд і ритуальні послуги

Англійський клуб у 2018-му оголосив про співпрацю похоронним бюро. В рамках партнерства фанам “бджіл” дали можливість замовити труну в кольорах улюбленої команди. Однак фото у соцмережах Брентфорда, де молодий гравець позує у компанії літніх чоловіка та жінки викликало вкрай неоднозначну реакцію.

Мультяшний Карлос Тевес

Ще молодий аргентинець (реклама датована 2004-м роком) рекламував Cartoon Network. Один з найбільших у світі телеканалів для дитячої аудиторії знайшов кумедне застосування для тоді ще нападника Бока Хуніорс.

Фернандо Торрес і Samsung

Іспанець після переходу в Челсі не вражав результативністю і був змушений відпрацьовувати мільйони, виплачені Ліверпулю, поза футбольним полем. Samsung тоді був спонсором “синіх” і компанії не знітила разюча неорганічність Торреса у цьому ролику.

Іан Райт і Sizzle&Stir

Кінець 90-х для легенди Арсенала став пам’ятним не лише прощанням з “канонірами”, а й запуском власного вечірнього шоу. А яке телебачення без реклами. Щоправда, Райт презентував соуси для приготування їжі вкрай незвично.

Бонус: пародія Джиммі Булларда

Вихованець Вест Хема не досяг особливих успіхів на полі, а витівки поза ним зробили гравця знаменитим. Джиммі здалася смішною реклама шампуню Wash&Go 1980-х років, і він вирішив зняти пародію. Вийшло дуже і дуже дивно.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Легенда провалена
15 декабря 2017, 20:09
Все посты