Tribuna/Футзал/Блоги/Chesky/Шлях України на Євро з футзалу в цифрах: недооцінка букмекерів та перший півфінал за 17 років

Шлях України на Євро з футзалу в цифрах: недооцінка букмекерів та перший півфінал за 17 років

Україна – у четверці найкращих збірних Європи.

Блог — Chesky
7 февраля 2022, 08:10
10
Шлях України на Євро з футзалу в цифрах: недооцінка букмекерів та перший півфінал за 17 років

Збірна України закінчила виступи на Євро-2022 з футзалу. За підсумками турніру наша національна команда посіла 4-те місце – у зустрічі за бронзу поступилися іспанцям із рахунком 1:4.

В цілому чемпіонат Європи в Нідерландах можна вважати для українців вдалим, враховуючи, що Україна вперше з 2005 року пробилася далі, ніж 1/4 фіналу. Підбиваємо підсумки виступу на Євро в цифрах.

Розпочали з поразки, але реабілітувалися

Збірна України потрапила у квартет разом зі збірними Сербії, Португалії та Нідерландів. Першим суперником на турнірі були господарі турніру. Україну до матчу вважали фаворитами, але щось пішло не так. Підсумок: поразка Нідерландам – 2:3.

Але коли вважалося, що шансів обмаль, ми розгромили сербів, а в останньому турі, хоч і стався програш від португальців 0:1 (на хвилинку, чемпіони минулого розіграшу чемпіонату Європи), нам допоміг результат паралельного матчу та різниця забитих і пропущених голів.

Букмекери низько оцінювали шанси збірної майже в кожному матчі, але не завжди були праві

У чвертьфіналі Україна вийшла на переможця групи В Казахстан, який посідає 4-те місце в рейтингу УЄФА. Попри те, що букмекери вважали казахів цілковитими фаворитами, ми змогли довести зворотнє – і вперше з 2005 року пройшли стадію 1/4 фіналу Євро.

На збірну України давали нижчий за суперника коефіцієнт лише у грі з Нідерландами, у всіх інших матчах вони були аутсайдерами. Букмекери помилилися двічі – із сербами та казахами (і ще раз з Нідерландами, але тоді програли ми).

Забили 16 голів, Зварич – найкращий бомбардир команди

У півфіналі Україна вийшла на принципового суперника – Росію. На стадії групового етапу нас з росіянами розвели, але в плей-офф це було зробити практично неможливо. Наші хлопці боролися до останнього, але не забили пенальті на останніх хвилинах і прикро поступилися 2:3.

На Євро відзначилися 8 різних українських футболістів: Зварич, Абакшин, Шотурма, Корсун, Разуванов, Лебідь, Сірий та Чернявський. Найкращий бомбардир нашої збірної – Зварич, в активі якого 4 м’ячі.

Збірна України двічі була срібною призеркою Євро, бронзу та золото не вигравали

У матчі за третє місце на чемпіонаті Європи Україні довелося зійтися зі збірною Іспанії, яка поступилася в півфіналі португальцям. Матч завершився поразкою нашої команди з рахунком 1:4, але не можна відверто сказати, що цей рахунок відповідав грі.

Збірна України повторила досягнення 17-річної давнини, коли у 2005 році також завершила змагання четвертою. Між цими четвертими позиціями фіксуються лише вильоти на стадії 1/4 фіналу або взагалі невихід із групи, як це було у 2007-му.

Україна ввійшла в топ-4 збірних Європи, що може слугувати причиною для гордості. Ми вже точно не зможемо забути сейви Ципуна, голи Зварича та підтримку збірної зі сторони вболівальників на трибунах. Усе це вже історія.

Фото: GettyImages

 

Другие посты блога

Все посты