Tribuna/Футбол/Блоги/Chesky/«Барселона» програє «Леванте». Вальверде за крок до відставки

«Барселона» програє «Леванте». Вальверде за крок до відставки

Блог CheskyAnalytics про проблеми «Барси» і хитке становище Вальверде.

Блог — Chesky
3 ноября 2019, 16:09
2
«Барселона» програє «Леванте». Вальверде за крок до відставки

"Барселона" зазнає чергової поразки на виїзді у Чемпіонаті Іспанії. Підопічні Вальверде програють "Леванте" з рахунком 3:1 і тренерське крісло поки ще головного тренера синьо-гранатових продовжує розхитуватись. Наразі ситуація майже критична, але сам Вальверде оптимізму не втрачає. На питання журналістів стосовно своєї можливої відставки дає таку відповідь: "Не турбуюсь про це. Я дивлюся вперед". Утім, незважаючи на ці, сповнені впевненості слова тренера, команда продовжує страждати від проблем різного характера, а також деградувати на футбольному полі. І хоч мадридський "Реал" не зумів скористатися поразкою конкурентів і втратив можливість одноосібно очолити турнірну таблицю, вболівальники продовжують висловлювати невдоволення роботою наставника в команді. Тому, можна розпочинати робити ставки, кого виженуть першим: Сульшера із "Манчестер Юнайтед" чи Вальверде із "Барселони". Але конкуренцію цим двом можуть скласти також Ковач та Емері.

Проблеми "Барселони" почалися ще з самого початку сезону, коли їм не вдалося повернути до команди Неймара. Натомість було прийнято рішення оформити трансфер Антуана Грізманна. Найбільше такому розвитку подій обурився лідер каталонців Лео Мессі. Цього він особливо і не приховував, тому відносини між французьким новачком і капітаном "Барси" не склалися. Схоже, це їм і заважає на футбольному полі, адже і там спільної мови гравцям знайти не вдається, тому і реалізація серйозно страждає.

В "Атлетико" Грізманн був справжнім лідером, головним бомбардиром. Нині ж французу потрібно підлаштовуватись під Мессі, який точно своїм лідерством поступатися не збирається. Тому, не дивно, що, перейшовши до "Барселони", Грізманн не може звикнути до своєї нової ролі - ролі гравця другого плану, тобто, футболіста, який буде знаходитись в тіні аргентинського генія. Така роль раніше не підійшла Неймару, Ібрагімовичу й Вільї, які покинули команду саме з причини невдоволення своєю позицією та ставленням у команді. Під такий сценарій чудово зумів підлаштуватися уругвайський форвард Суарес. Але для повної картини не вистачає ще одного подібного виконавця, якого й знайли в обличчі Грізманна й вирішили застосовувати, та чи вийде - велике питання, на яке поки що складно дати чітку відповідь. На даному етапі своєї кар'єри в новій команді Грізманн провів 13 матчів, у яких відзначився 4 рази. Вальверде продовжує йому довіряти.

Як би це дивно не звучало, але трансфер Френкі Де Йонга в певній мірі теж став проблемою для "Барселони". Справа не в молодому дебютанті, його гра задовольняє і керівництво клубу, і вболівальників. Проблемою стало те, що цей трансфер призупинив градацію одного із півзахисників команди Івана Ракітіча. Як би хорват не старався, він не потрапляє до основного складу. Нещодавно навіть з'явилась інформація стосовно припинення співпраці "Барселони" з гравцем, але на останній  матч із "Леванте" він потрапив до заявки. Незважаючи на це, не залишається сумнівів, що Ракітіч покине команду вже в найближче трансферне вікно. Найвірогідніший варіант для продовження кар'єри хорвата - міланський "Інтер".

Ще один гравець середини поля "Барси" зазнав санкцій у вигляді частого непотрапляння до стартового складу. Замість Відаля місце в центрі поля займає бразилець Артур. Таким чином, трикутник Бускетс-Де Йонг-Артур став залізобетонним у Вальверде, що породило невдоволення у колись основного Ракітіча, який хоче покинути команду якомога швидше. А Відаль, схоже, готовий виконувати роль гравця ротації і буде чекати на свій шанс.

Ліонель Мессі в поєдинку з "Леванте" реалізував пенальті й забив свій 500-й м'яч лівою ногою. Втім, гра його "Барселони" залишає бажати кращого. Команда пропустила 8 голів у 6 виїздних матчах. Рятує синьо-гранатових лише такий самий невдалий старт сезону від прямих конкурентів. Мадридський "Реал" має схожі проблеми, що і "Барса". Тому, логічно, що відставка Вальверде залежить напряму і від цього фактора. До речі, щодо результативності Мессі претензій не виникає. За останні 5 матчів капітан вразив ворота суперників 6 разів. Доволі хороший результат як для гравця, який щойно відновився після ушкодження. Питання полягає ж у спроможності Лео бути справжнім лідером у всіх частинах поля, ведучи команду до перемог, чого й від нього зараз очікують. Тому, саме зараз, у непростий момент для "Барселони" він повинен взяти всі лідерські моменти на себе, якщо ж тренер цього зробити не в змозі.

Проблем у підопічних Вальверде велика кількість: виїздні поразки, не дуже вдала гра в Ла-Лізі та місцями в Лізі Чемпіонів, конфлікти й непорозуміння всередині клубу. Всі ці фактори так чи інакше мають вплив на продовження боротьби "Барселони" за титули в Іспанії та в Європі, а також на продовження співпраці головного тренера Ернесто Вальверде з каталонським клубом. Поки ж його становище в команді залишається дуже нестабільним, навіть хитким.

Невтішні результати, часті конфлікти між гравцями й відсутність впевненості на тренерському містку продовжують наближувати тренера до відставки. І змінити це допоможе лише відновлення стабільності, яка буде проявлятися у найближчих і майбутніх результатах "Барси". А щоб відновити бажану стабільність, Вальверде мусить проаналізувати всі проблеми команди й попрацювати над їх вирішенням.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты