Tribuna/Футбол/Блоги/Chesky/Німеччина - Мексика: андердог б'є фаворита. Перша сенсація Чемпіонату Світу-2018

Німеччина - Мексика: андердог б'є фаворита. Перша сенсація Чемпіонату Світу-2018

Блог CheskyAnalytics про сенсаційну поразку головного фаворита Чемпіонату Світу.

Блог — Chesky
18 июня 2018, 01:04
Німеччина - Мексика: андердог б'є фаворита. Перша сенсація Чемпіонату Світу-2018

Сенсації - невід'ємна частина кожного виду спорту, в тому числі й футболу. Слідом за Аргентиною бали втратили ще 2 фаворита Чемпіонату Світу: Бразилія грає в нічию зі Швейцарією, а Німеччина зазнає поразки від Мексики. Матч Коста-Ріка - Сербія був менш цікавим футбольному вболівальнику, але теж запам'ятається, насамперед, чудовим виконанням штрафного від сербського капітана Коларова. Завдяки захиснику його збірна заробила 3 дуже важливі пункти і зберегла шанси на вихід у плей-офф. Коста-Ріка повторити диво мундіалю 2014 року не зуміла, хоча попереду ще 2 матчі (але там Бразилія і Швейцарія, тому мало віриться в їхній успіх). Сьогодні детальніше про поєдинок Німеччина - Мексика.

 

 

Німеччина 0:1 Мексика. Сенсаційна перемога північноамериканців.

Стадіон: "Лужніки" (Москва)Відвідуваність: 78 011

 

Збірна Німеччини, яка вважається одним із лідерів Чемпіонату Світу, програє свій перший матч на Чемпіонаті Світу. Мексиканці зуміли зупини німецьку "машину" Йоахіма Льова. Їм не просто пощастило, вони й справді більше заслуговували на перемогу. Тепер ситуація в квартеті, де ще свій матч мають провести збірні Швеції та Південної Кореї, загострюється. 

 

 

Сьогодні Мексика була сильною, ніхто не буде сперечатись з цим, але й Німеччина на полі виглядала досить не зібраною та в'ялою. Не вистачало швидкості та фірмових німецьких гострих підключень з флангів. Якщо Кімміх ще пропонував себе на фланзі й часто допомагав атакувальним гравцям, то Платтенхардт, який з'явився на лівому фланзі оборони, діяв дуже обережно і старався швидко позбутись м'яча. Загострень від футболіста "Герти" сьогодні майже не було, але й немає підстав нарікати на захисні дії гравця. Захисник віддав 96% точних передач, а це найкращий результат серед усіх гравців, що брали участь в поєдинку.

 

 

Мексиканці діяли дуже впевнено і зовсім не поступались гравцям збірної Німеччини. В деяких ситуаціях атакувальним футболістам не вистачало швидкості прийняття рішення, але варто і відзначити захисників Боатенга та Хуммельса, які вдало відпрацьовували в обороні. Гра підопічних Осоріо в обороні теж виглядала дуже збалансованою. Варто відзначити, що в центрі поля Німеччина могла мало, що зробити, адже їм не вистачало простору (мексиканці вдало перекривали всі зони). Так чи інакше, Мексика досягла свого. Ірвінг Лосано відкрив рахунок після вдалої швидкої атаки північноамериканців. Німці повністю програли центр поля і не встигли за Чічаріто, який віддав на свого партнера. Далі вже була справа техніки. Провини Нойєра в цьому епізоді не було. Хоч капітан збірної Німеччини і пропустив тривалий час через травму, в поєдинку з Мексикою відстояв досить непогано.

 

 

Німецькі гравці виграли контроль м'яча у мексиканців (66%-34%) і віддали аж вдвічі більше передач за своїх суперників (595-280), але просувались вперед підопічні Льова дуже повільно. Перепасовувались на одному місці, шукаючи варіантів для подальшого розвитку атаки, але загострювати виходило дуже рідко. Були моменти, які ледь не завершились забитим голом, втім, і фарт був стороні мексиканської збірної. Тоні Кроос у 1 таймі влучив у поперечку, пробиваючи зі штрафного, а Юліан Брандт пробивав сильно, втім, на заваді стала стійка. Дуже дивно, що Брандт вийшов аж у кінці зустрічі. Ця заміна напрошувалась ще в середині 2 тайму, але Льов чекав до останнього. Мабуть, вірив у тих гравців, яких випустив у старті. Вихід атакувального півзахисника "Байєра" пожвавив атакувальні дії, а ось Маріо Гомес був мало чим помітний, що можна списати на вік форварда. Ройс теж додав варіативності в атаці "бундестім", але забити так і не вдалося.

 

 

Чимало претензій можна висловити з приводу гри футболістів групи атаки Месута Озіла та Тімо Вернера. Це ті гравці, які повинні були розносити захист Мексики, але щось пішло не так. Вернер -дуже молодий форвард, який не має належного досвіду на такому високому рівні, тому й гра у нього не пішла.  Запам'ятався він лише кількома ударами в 1 таймі, коли вдало запропонував себе і пробив у площину. Небезпекою ці епізоди назвати важко.

Озіл працював у центрі поля, ближче до атаки. Виконував свою звичну роль на футбольному полі. Йоахім Льов дуже вірить в гравця, тому й випустив його в основному складі, не дивлячись на нещодавне пошкодження. Озіл повністю відновився і був готовий допомогти команді, але своїми фірмовими елегантними передачами і креативністю не запам'ятався. Як завжди, він практично не помилявся і підтримував атаку як в центральному колі, так і на фланзі, але з пресингом та роботою на оборону в Месута виникали проблеми. Втім, цьому вже ніхто не дивується. Гравця часто критикують саме за це.

Як висновок, Тімо Вернер і Месут Озіл - найгірші гравці матчу за версією WhoScored

Озіл - 6.3, Вернер - 5.9

 

 

Збірна Німеччини тепер знаходиться не в кращому положенні. Вкрай необхідно вигравати Швецію та Корею. Підопічним Льова це точно під силу, хоч і суперники не є подарунком. Німців ще зовсім рано списувати з рахунків, адже це тільки перший матч. Мексика заробила важливі 3 пункти і зробила серйозну заявку на вихід із групи, з чим їх можна привітати. Переграти нинішнього володаря Кубку Світу - це солідно, чи не так? 

 

 

 

Букмекери пропонували величезний коеффіцієнт - 7.1 за перемогу мексиканців, тому хтось непогано підзаробив на поразці збірної Німеччини (але малоймовірно, що хтось зробив таку ставку, адже фаворитами за всіма показниками була саме німецька команда). 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты