Tribuna/Футбол/Блоги/Chesky/Чемпіонат Світу-2018 / Португалія - Іспанія. Матч, гідний фіналу

Чемпіонат Світу-2018 / Португалія - Іспанія. Матч, гідний фіналу

Блог CheskyAnalytics аналізує другий ігровий день Чемпіонату Світу.

Блог — Chesky
16 июня 2018, 01:50
Чемпіонат Світу-2018 / Португалія - Іспанія. Матч, гідний фіналу

Мундіаль продовжується і цьому неможливо не радіти. В бій вступили учасники групи А та В. Можливо, саме сьогодні ми мали змогу переглядати найнудніший та найцікавіший матчі групового етапу Чемпіонату Світу-2018 і, щонайцікавіше, це були поєдинки між командами однієї групи. Мароко та Іран, як і прогнозувалось, провели матч на дуже низькому рівні, а Португалія з Іспанією видали поєдинок, який точно буде згадуватись, як найвидовищніший на російському мундіалі. А відкрили ігровий день лідери групи А - Єгипет та Уругвай. Що ж, давайте про все по порядку.

 

 

Єгипет 0:1 Уругвай: Росії поки лише щастить

Стадіон: "Єкатиренбург Арена" (Єкатиренбург)

Відвідуваність: 27 015

 

 

Другий ігровий день Чемпіонату Світу розпочався з матчу між лідерами квартету А - Єгиптом та Уругваєм. Перед початком поєдинку явним фаворитом виглядала уругвайська збірна. Насамперед, гучно говорили за себе імена футболістів - Суарез, Годін, Кавані, Хіменес, Муслера та інші. А ось найголовніший із фараонів залишився на заміні, тренер береже його до наступних, не менш важливих матчів. Мова йде про Мохамеда Салаха. Гравець, якому сьогодні виповнилось 26 років, дивився за грою своєї команди на лаві для запасних. Але приводів для радості у Мохамеда не було. 

 

 

У першому таймі збірна Уругваю відразу взяла м'яч під свій контроль, а єгиптяни обрали тактику гри від оборони і це в них вдавалося дуже вдало. Захисні дії Єгипту не дозволяли створювати гостроту для Кавані та Суареса. Інколи уругвайцям вдавалося знаходити вільні зони біля штрафного майданчика суперників, але забитих голів так і не було. Зокрема Луїс Суарес мав 2 дуже непогані можливості, щоб вразити ворота, але форварду забракло влучності. Взагалі гравець "Барселони" сьогодні не виглядав так переконливо, як зазвичай. Про що свідчать ще кілька змарнованих моментів у другому таймі (при чому це були виходи віч-на-віч з голкіпером). 

 

 

В атакувальних діях Єгипту не було гостроти. Здебільшого команда позиційно просувалась до штрафного майданчика суперників, а при можливій втраті гравці відразу повертались на свої позиції для нейтралізації контрнаступальних дій уругвайців. В захисті збірної Уругваю взагалі був відсутній брак. Все виконувалось дуже чітко. Годін та Хіменес жорстко грали проти суперника в обороні та швидко відбирали м'яч. Другий, до речі, став героєм матчу, забивши єдиний та вирішальний гол на останніх хвилинах. Оцінка від WhoScored - 9.6. Він став героєм цього протистояння, але точно не ігрового дня. Втім, до цього ми ще дійдемо.

 

 

Слід додати, що забитому голу слідувала "злива" небезпечних моментів, але фортуна тоді все ще посміхалась єгиптянам. В другому таймі Єгипет почав втрачати позиції та відкривати зони, чим користувались суперники. До голу йшло, тому все справедливо. Зі сторони фараонів небезпеки не створювалось. За весь матч збірна Єгипту 8 разів пробивала по воротах, тричі в площину, але це були удари прямо в руки голкіперу.

Салаха дуже не вистачало. Не було очевидного лідера на полі. Людини, яка б змогла повести команду вперед і добитись бажаного результату. Поразка Єгипта значно полегшила життя росіянам. Втім, все буде вирішено в очному протистоянні. Тоді Салах гратиме і Єгипет не відсиджуватиметься в обороні, а навпаки атакуватиме великими силами. 

 

 

Мароко 0:1 Іран: тримайтесь, попереду ще Панама - Туніс

Стадіон: "Крестовський" (Санкт-Петербург)

Відвідуваність: 62 548

 

 

Що можна обговорювати в матчі, який вже сміливо можна записувати до одного з найнудніших на мундіалі? Напередодні ЧС-2018 збірну Мароко класифікували, як команду, що легко обіграє іранців і точно попсує нерви лідерам групи Іспанії та Португалії.  Ніхто й не очікував, що вони програють Ірану і остаточно втратять шанси на вихід у плей-офф, яких і так було зовсім небагато (з такими-то суперниками). 

 

 

За іменами збірна Мароко повністю перевершувала скромний Іран. Бенатіа, Беланда, Харіт, Зієх, Буссуфа, Амрабат - всі ці футболісти грають на високому рівні в провідних європейських чемпіонатах. В іранській збірній найіменитіше був Азмун. Саме через форварда і створювалась основна атакувальна робота. Футболіст вже 6 років грає в Росії, тому ці поля йому, наче рідні. Другорядний, але насправді дуже важливий фактор. У відборі до Чемпіонату Світу Азмун відзначився 11-ма забитими м'ячами, що є найкращим показником у збірній. Свої можливості нападник втратив ще в першому таймі, коли створювалась хоч якась гострота біля воріт кожної з конанд. 

 

 

Другий тайм - метушня в центрі поля і обмаль хоч якихось моментів, не кажучи вже про гольові. Дуже багато брудної гри, боротьби, ударів по ногах. Поле залишив один з найбільш помітних гравців збірної Мароко - Амін Харіт. Взагалі, справедливим результатом була б нічия, але мароканський нападник, що вийшов на заміну, вирішив по-іншому і замкнув іранську подачу. Цікаво, що перед розіграшем штрафного Хаджсафі поцілував м'яч. Звісно, маячня, але ж гол зибили. Є все-таки щось у цьому. Збірна Ірану - лідер групи В після 1 туру (та куди там тим Португалії та Іспанії).

Невдаха ігрового дня: Бухаддуз (Мароко) - приніс перемогу Ірану

Оцінка від WhoScored - 5.6

 

 

Португалія 3:3 Іспанія: один в полі воїн або ефект Роналду

Стадіон: Олімпійський стадіон "Фішт" (Сочі)

Відвідуваність: 43 866

 

 

Найбільш очікуваний матч на груповій стадії - поєдинок між Португалією та Іспанією. Саме ці збірні є фаворитами групи В. Іспанська збірна під керівництвом нового головного тренера Фернандо Йерро повинна була протистояти володарю Кубку Європи-2016 - збірній Португалії. Кріштіану Роналду підходив до матчу в найкращій формі, а це означало, що поєдинок буде дуже цікавим та непередбачуваним. Іншими словам -це протистояння, гідне фіналу Чемпіонату Світу.

 

 

Матч щойно встиг розпочатися, а Роналду вже заробив пенальті та реалізував його. І це лише 4 хвилина матчу. Таким чином, вже на самому початку гри стало зрозуміло, що ми спостерігатимемо за справжнім футбольним божевіллям. 

 

 

Перші 20 хвилин Португалія впевнено контролювала м'яч та швидко виходила з оборони, розпочинаючи позиційну атаку, диспетчером якої був Роналду. Він пропонував себе на будь-якій частині поля і чудово взаємодіяв з партнерами по команді. Капітан збірної Португалії знав, коли потрібно віддати передачу, а коли краще піти в обіграш і спробувати створити небезпеку біля воріт Іспанії.

Дивно було спостерігати за тим, як іспанці невдало грають в атаці, втрачають м'яч у простих ситуаціях у той час, як португальці відчували себе на полі дуже впевнено та спокійно. Підопічні Фернанду Сантуша використовувала високий пресинг і дуже щільно грала проти іспанців у центрі поля, не даючи можливості розвинути атаку. Дуже грамотно з тактичної точки зору підійшла до матчу збірна Португалії. 

 

 

Іспанії вкрай було необхідно забити і це сталось. Дієго Коста показав, чому саме він основний нападник збірної. Використавши свої найкращі якості (силова боротьба, корпус), Коста вийшов на ударну позицію і пробив точно в кут. Перед тим, як завдати удару форвард кілька разів прибрав на замасі захисників збірної Португалії. Відразу після забитого м'яча, іспанці пішли забивати вдруге, але зовсім трохи не вистачило Іско, який влучив у поперечку. 

 

 

Ось та Іспанія, до якої ми звикли та яку хочемо бачити. Після того, як рахунок став рівним, команди помінялись ролями. Підопічні Йерро почали контролювати м'яч і просуватись до воріт суперника, але португальці грали в обороні вдало. Збірна Іспанії вражала швидкістю прийняття рішень, кількістю передач та чудовими позиційними атаками. Гравці Португалії намагались змусити суперників помилитись і швидко вибігти в контратаку, де б свою справу зробив Роналду або Гедеш (другий провів дуже невдалий матч). 

 

 

Але на перерву команди йшли не за рівного рахунку. Знову відзначився Кріштіану Роналду. Португалець оформив дубль в кінці першого тайму.Цього б не сталося, якби не помилка Де Хеа. Голкіпер не зміг зафіксувати м'яч після удару. Дивна та безглузда помилка голкіпера. Що це, "синдром Каріуса"?

 

 

Команди спокійно почали 2 половину зустрічі, але м'яч під свій контроль взяла збірна Іспанії, якій знову потрібно було відігруватись. Але довго чекати не довелось - Дієго Коста на 55 хвилині замкнув дальню штангу після розіграшу стандарту. 2:2 -  і чим далі, тим цікавіше.

Португалія погодилась грати другим номером і пропустила знову. Вже через 3 хвилини Начо реабілітувався за фол на Роналду в штрафному майданчику. Іспанському захиснику вдався неймовірний удар. М'яч летів за дивовижною траекторією, після чого опинився в сітці. Цей гол точно опиниться в ТОПі найкращих на мундіалі. Цікаво, що цей гол став першим для Начо у футболці збірної Іспанії.

 

 

Але хіба Кріштіану Роналду може залишити поле переможеним? Португалець взявся власноруч рятувати свою збірну від поразки і в нього це вийшло. Пізні голи - схоже це тепер буде традиція цього Чемпіонату Світу. 88 хвилина - штрафний удар. Роналду довго готується до виконання. За мить б'є і робить хет-трик в матчі, ще й у ворота такого суперника. Раніше, капітан Португалії ніколи не вражав ворота збірної Іспанії, а тут забиває тричі на Чемпіонаті Світу. Це справжня фантастика! За такі моменти ми і любимо футбол. Роналду змусив критиків замовчати, а весь футбольний світ насолоджуватися його грою.

 

 

Герой ігрового дня: Кріштіану Роналду (Португалія) - зробив хет-трик у ворота Іспанії, врятував команду від поразки.

Оцінка від WhoScored - 9.8

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты