Tribuna/Футбол/Блоги/ФутБлог/5 причин, за яких «Челсі» повинен стати Чемпіоном Англії

5 причин, за яких «Челсі» повинен стати Чемпіоном Англії

Лондонський «Челсі» проводить неймовірний сезон та є претендентом на золоті медалі Англійської Прем’єр-ліги. Чому «аристократи» повинні повернути собі чемпіонство Англії, читайте далі.

Блог — ФутБлог
29 марта 2017, 18:24
1
5 причин, за яких «Челсі» повинен стати Чемпіоном Англії

Після 28-ми турів розіграшу Англійської Прем'єр-ліги сезону 2016/17 "Челсі" знаходиться на вершині турнірної таблиці, маючи у своєму активі 69 очок. Найближчий суперник "Тоттенгем" відстає на 10 балів. Настільки переконливого лідерства в Чемпіонаті Англії й не пригадати. До кінця сезону залишилось зовсім мало матчів, та чи зможе хоч хтось зупинити "машину" під назвою "Челсі"? Вболівальники Англійської Прем'єр-ліги мають змогу спостерігати за найцікавішим та найдраматичнішим сезоном в Англії. Спочатку взагалі не було зрозуміло, хто займе 1 місце та підійме над головою омріяний трофей, але згодом все стало на свої місця. Чому "Челсі" потенційний Чемпіон Англії? Ось вам 5 головних причин.

 

3-4-3 

Головний тренер "пенсіонерів" Антоніо Конте, який лише 1-й сезон проводить в англійській команді, пішовши з італіського футбольного чемпіонату, прихопив за собою схему, за якою обожнюють грати, як збірна Італії, так і безліч клубів цієї країни. З міцним центром захисту (Гаррі Кейхілл, Давід Луїз та Сесар Аспілікуета) та з небезпечними й витривалими латералями (Віктор Мозес та Маркус Алонсо) лондонський "Челсі" має неабиякий успіх не лише в оборонних, а й в атакуючих діях. За 28 зіграних матчів "аристократи" пропустили найменше голів зі всіх англійських клубів, лише 21. При цьому забили 59, а це 2-й показник в лізі. За схемою 3-4-3, після її ведення італійським тренером Антоніо Конте в Чемпіонат Англії, намагався грати Хосеп Гвардіола та його "Манчестер Сіті", втім безуспішно. Для "Челсі" ж вона підійшла ідеально. Конте ризикнув та явно не прогадав.

 

Вдалі трансфери Абрамовича

Російський власник лондонського клубу після справжнього провалу команди в сезоні 2015/16 повинен був прийняти певні міри. Він знайшов вихід у покупці деяких футболістів, які неймовірно підсилили склад "аристократів". Мова йде про Маркуса Алонсо, купленого за 23 мільйони євро, Давіда Луїза, котрий повернувся в рідну команду після "відрядження" у французький "ПСЖ" та вартував "Челсі" 39 мільйонів, Н'голо Канте, який перейшов в стан "пенсіонерів" із "Лестера", клубу, що став Чемпіоном Англії (трансфер обійшовся Абрамовичу в 38 мільйонів). Ці футболісти зараз виконують головні ролі в клубі, роблять усе, щоб "Челсі" завойовував трофеї. Витративши сумарно за ці 3 трансфера 100 мільйонів, власник "лондонців" влучив прямо в яблучко. "Манчестер Юнайтед" теж витратив 100 мільйонів, але лише на одного гравця, який на відміну від новачків "Челсі" витрачені клубні гроші не відпрацьовує.

 

Нестабільність конкурентів

Поки "Челсі" впевнено набирає очки практично в кожному турі Англійської Прем'єр-ліги, команди-суперниці дивують своєю нестабільністю. До прикладу, "Арсенал", який дуже гідно боровся за "золото" в 1-й частині чемпіонату, з останніх 5-ти матчів переміг лише в 1-ому. Команда, яка програє "Уотфорду" та "Вест Бромвічу" явно не здатна виграти Чемпіонат Англії. З іншого боку, "Ліверпуль" міг мати всі шанси, щоб нав'язати боротьбу для "Челсі", але, якщо матчі проти сильних суперників "мерсисайдці" вигравали, або зводили до нічиєї, то від слабких суперників ортимували ляпаса у вигляді поразки. Так було з "Бернлі" в 1-ому колі та від "Халл Сіті" нещодавно. "Манчестер Сіті", "Тоттенгем" та "Юнайтед", хоч зараз почали грати стабільніше, втім встигли раніше втратити важливі пункти, які змогли реалізувати гравці "Челсі" у своїх матчах.

 

 

Відсутність єврокубкових матчів

Матчі Ліги Чемпіонів й Ліги Європи, котрі за регламентом проходять в вівторок, середу та четвер є дуже виснажливими для команд, що виступають в провідних чемпіонатах. Тренери змушені вдаватися до крайніх мір, здійснюючи ротацію, адже футболісти основи не здатні грати як в матчах внутрішньої ліги, так і в єврокубкових поєдинках. Від цього і головна проблема. Щоб мати шанси на перемогу в чемпіонаті й розраховувати на вдалі результати в євротурнірах, треба підсилювати склад, який в подальшому підлягав би ротації. "Челсі" не грає на європейській арені, адже в минулому сезоні зайняв низьке 10-те місце. І це зіграло їм на руку. "Аристократи" мають значно більше часу на підготовку до кожного з матчів Англійської Прем'єр-ліги. Втім, коли в наступному сезоні лондонська команда буде грати в Лізі Чемпіонів, Антоніо Конте матиме в своєму запасі футболістів, котрі здатні прийти на допомогу при ротації складу.

 

 

Команда - машина - механізм

Абсолютно у всіх команд, а особливо Англійської Прем'єр-ліги, є свої "супер-герої". Але в "Челсі" стільки провідних гравців, що іноді важко сказати, хто насправді є лідером. Гра команди так органічно виглядає, що складається враження, що на футбольному полі один єдиний механізм, кожна складова якого по своєму своєрідна та непередбачувана. Поки кожен з гравців працює на футбольному полі в повну силу, механізм працюватиме. З початку сезону й до сьогоднішнього дня "машина", яка має назву лондонський "Челсі" працює так, що й немає за що дорікнути. А коли за кермом такий досвідчений "водій", як Антоніо Конте, то можна взагалі не хвилюватися за справність механізму. Втім, варто виділити неймовірний дриблинг та реалізацію Едена Азара, результативність на характер переможця Дієго Кости, реакцію та впевненість голкіпера Тібо Куртуа та чудову гру Н'голо Канте в усіх аспектах. Останній проводить нереальний сезон та може не лише вдруге поспіль стати Чемпіоном Англії в скадах різних команд, а й завоювати звання Найкращого гравця сезону 2016/17 в Англійській Прем'єр-лізі.

 

Лондонський "Челсі" проводить дуже стабільний сезон, Антоніо Конте впевнено веде "аристократів" до перемоги в Чемпіонаті Англії, але до кінця сезону ще залишається 10 матчів, тому не потрібно розслаблятись. За завершенням сезону в Англії буде дуже цікаво спостерігати. То ж чи виграє Конте Англійську Прем'єр-лігу разом з лондонським "Челсі" буде зрозуміло вже згодом.

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

А что Озил?
24 февраля 2017, 01:08
Ефект «Мане»
12 февраля 2017, 14:00
Все посты