Tribuna/Футбол/Блоги/ФутБлог/Неймовірна команда Луїса Енріке

Неймовірна команда Луїса Енріке

Сьогодні ми стали свідками творення нової історії! Те, що зробила «Барселона» в день свята весни заслуговує уваги не лише футбольних експертів, вболівальників та критиків, а й звичайних людей, що не мають ніякого відношення до футболу.

Блог — ФутБлог
9 марта 2017, 01:43
3
Неймовірна команда Луїса Енріке

Щоб ви розуміли всю драматичність ситуації, мушу зізнатись, що є вболівальником мадридського "Реалу", тобто людиною, яка недолюблює каталонську команду. Я думаю, що сьогодні всі, окрім відданих фанатів "Барселони", були впевнені в тому, що "ПСЖ" легко пройде іспанський клуб, зважаючи на результат матчу в Парижі. "Відіграти 4 м'ячі? Це під силу тільки "Реалу", - повністю був впевнений колишній капітан та легенда мадридського гранда Рауль. Але ми повинні пам'ятати, що це "Барселона". Ці хлопці ж явно не з нашої планети!

 

Варто почати з питання, що дуже напрошується в сьогоднішній ситуації: ви теж не зрозуміли, що сталось? Той, хто був впевнений у сьогоднішньому "фіаско" "Барселони", і вирішив не дивитися матч, що вже ввійшов в історію футболу, - справжній бовдур! Тепер "каталонці" просто зобов'язані виграти цьогорічну Лігу Чемпіонів. Враховуючи, що головний тренер "Барси" Луїс Енріке проводить останній сезон на чолі іспанської команди, виграти головний Європейський трофей - це найкращий подарунок. А ще ж є іспанська Ла-Ліга та Кубок Короля. Требл - ось точно найкращий подарунок!

 

 

Повернемось до матчу. З перших хвилин стало зрозуміло, що "Барселона" не віддасть місце в 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів без бою. Всі знали, що гравці каталонського клубу будуть чіплятись, вигризати м'яч та намагатись підлаштувати гру під свій лад з перших хвилин. Так і сталося. Суарез забив м'яч, я б сказав, досить курйозний. А це ж лише 3 хвилина. Глядачі зрозуміли, що на них чекає справжнє незабутнє шоу.  Проте, гра далі стала більш спокійною. "Барселона" проводила весь час в атаці, "ПСЖ" притискалося до власних воріт. Моменти були, варто згадати насамперед божевільний удар Неймара в дальній кут воріт Кевіна Траппа. Не вистачило зовсім трошки. Взагалі команда Унай Емері виглядала занадто розслабленою, особливо в 1 таймі. Вони ніби були впевнені, що їдуть за легкою здобиччю, але, як кажуть, не судилося. Паризька команда подумки була в 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів, а не на матчі з "Барселоною". Тому ніхто з футболістів французької команди не проявив себе так, як це було необхідно.

Перша половина гри підходила до свого завершення. Здавалось, гравці "ПСЖ" відбулися легким переляком, але тут після гри п'ятою Іньєсти, лівий захисник паризької команди Курдзава зрізає м'яч у власні ворота. 2-0! Все за планом "Барси". Після перерви вже всі вірили в неймовірний камбек команди Енріке. І ось, тільки-но починається 2 тайм, Неймар заробляє пенальті, з яким точно не погодиться Емері й тим паче гравці "ПСЖ". Мессі б'є сильно, а головне, точно. Ну все, поплив французький чемпіон. Але добре, що у парижан є Едінсон Кавані, який подарував надію своїм вболвальникам. Неймовірно точний удар у верхній кут Тер Штегена, і "Барселона" знову в ролі аутсайдера за сумою голів у двох матчах. А ось "ПСЖ" почав грати, шкода, що лише після 60-тої хвилини.

 

Вболівальники "Барселони" ледь не плакали, але надалі вірили в свою команду, як виявилось пізніше, не дарма. Втім, гра у іспанського чемпіона майже не йшла після пропущеного голу. Французи не використали 2 неймовірні шанси біля воріт Тер Штегена, цим самим, залишили шанси для Мессі та компанії. Був замінений Андрес Іньєста, який був неопомітним на протязі всього матчу, за винятком моменту з другим забитим голом. Тоді Андрес був на висоті! Вийшов Арда Туран. Турок майже відразу мав вихід віч-на-віч, який не реалізував. Здавалось, все, кінець.. Так здавалось до 88-ї хвилини. Тоді Неймар влучив в крайню дев'ятку зі штрафного й подарував величезну надію вболівальникам "Барселони". Рахунок 4-1! А потрібно забивати ще двічі. Грати залишається мінімальну кількість часу. Додано 5 хвилин. Надія є. І ось..

 

..Неймар реалізовує пенальті, зароблений Луїсом Суарезом. 5-1! Це взагалі можливо?! Як на мене, це фантастика! До речі, ось тут варто повернутись на 76-ту хвилину, тоді й вийшов на футбольне поле майбутній герой "Барселони" Сержи Роберто. Втім, вже спливає додатковий час. В атаці вся команда, навіть голкіпер Андре Тер Штеген. Остання компенсована хвилина спливає, кожна атака може стати фінальною. І що відбувається?! Так, Сержи Роберто після передачі в штрафний майданчик відправляє м'яч у сітку! Фантастика! На обличчі Луїча Енріке сльози.. Це сльози радості. Його неймовірна команда зуміла пройти до наступного раунду найперстижнішого турніру Європи після нищівної поразки 0-4 в Парижі. Я аплодую, стоячи.

Ті, хто мав честь переглядати цей неймовірний матч, я вас вітаю. Ви сьогодні стали свідками того, що ніколи не треба здаватись, більше того, завжди потрібно йти до кінця, якою б важкою не була ситуація. Я щиро радий за "Барселону", хоч і не є вболівльником цієї команди. "Каталонці" зробили щось неймовірне! Дякую вам за таке футбольне свято!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

А что Озил?
24 февраля 2017, 01:08
Ефект «Мане»
12 февраля 2017, 14:00
Все посты