Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Спроба втечі вдала: хто наступний піде з академії Шахтаря і чому Палкін не правий

Спроба втечі вдала: хто наступний піде з академії Шахтаря і чому Палкін не правий

Зразу хочу зауважити кілька моментів. По-перше я не вболівальник Шахтаря, хоча до 2013 (пояснювати чого, думаю не потрібно) підтримував і вболівав за команду в євро кубках і чемпіонаті. По-друге стаття і думки авторські, на пальму правдивості не претендую, але писати намагаюся без так званого хейтерства.

Автор — Українець
29 октября 2015, 15:09
68

Бека Вечіберадзе, Владлен Юрченко, Олександр Зінченко, Дмитро Білоног. Це список лише тих, хто покинув академію донеччан лише за останні два роки. При бажанні можна згадати ще Олександра Нойока, і Алана Ауссі, який в 14 років поїхав на перегляд в Барселону

Всі вони пішли з команди по закінченню контракту. Або (за версією Шахтаря) розірвавши його в односторонньому порядку (ви вірите, що Зінченко пішов би на таке і пішов стопами Матузалема? Я ні). Це наводить на досить сумні роздуми, особливо враховуючи те, що Юрченко, Зінченко і Вечіберадзе в академії Шахтаря рахувалися свого часу суперталантами.

Сергій Палкін в нещодавньому інтерв’ю встиг обізвати їх, а також Дмитра Білонога в тому, що вони слабаки і побоялися конкуренції в Шахтарі , на що вже встиг отримати відповідь.

Зокрема, Бека Вечіберадзе сказав, що щасливий, що пішов з Шахтаря, а про самого Палкіна мова оригінала: «Находясь три года в «Шахтере», я не видел ни одного футболиста, который сказал бы о Палкине хорошее слово.»

Владлен Юрченко в своєму інтервью  зокрема зазначив, що Сергій Палкін п’ять місяців бігав за ним аби пере підписати контракт і що Палкін бреше всім молодим гравцям. Звичайно, можна сказати, що це інтерв’ю ображеної людини, але «ображена» людина поїхала розвиватися в Бундеслігу, а не сидить на лавці запасних чи по орендах ходить. І хай вас не турбує те, що поки що Владлен грає мало, він встигне ще пограти на високому рівні.

За Олександра Зінченка відповів його агент у листі до  програми "Профутбол"  детально описавши все в хронологічному порядку. За достовірність написаного не беруся ручатися, але якщо навіть наполовину правдивий лист то Шахтарвтратив ще одного таланта через ставку на бразильців.

Можна згадати і Олександра Нойока, який зі скандалом покинув в 2013 році Шахтар в якості капітана молодіжної команди. Так, можна його звинуватити в меркантильності , але чогось мені здається, що він також поїхав за практикою, а не хотів бігати по орендам.

Шахтар в принципі не вміє працювати зі своєю молоддю. От кого ви згадаєте сходу з власних вихованців  у команді? Коваленко, Ракицький, Ордець з натяжкою та Малишев аналогічно. Чого останні два з натяжкою? Бо Ордець пройшов через третю команду та Іллічівець, а Малишев як гравець виріс в Зорі і якби не загроза дискваліфікації Фреда то навряд чи був би в команді.  Не  замало своїх вихованців в старті, або наближених до нього?

Всіх, хто не підходить під ігрову модель відправляють в фарм-клуб Іллічівець, дружню Зорю або Говерлу з Чорноморцем. Таких гравців, які по своєму класу нічим не гірші за #БернардОднаГраВСезоні немало, але ставка зроблена не на них.

Нещодавно Мірча Луческу заявив що донеччани не будуть брати нових гравців доки Шахтар не повернеться в Донецьк.  Питання про повернення в Донецьк наразі не стоїть, але якщо (гіпотетично) через рік-два  вдасться туди повернути команду то всі Караваєви, Малиновські, Коваленки etc підуть по орендах знову, якщо вірити словам Містера. Питання, чи потрібно їм це риторичне, гадаю. Особливо коли у Малиновського були пропозиції з Бельгії та чутки про інтерес з Нідерландів.

Доки буде в Шахтаря ставка на другосортних бразильців зроблена (всі кращі або вже покинули команду, або покинуть влітку) до тих пір молодь Шахтаря буде з команди тікати і пробувати свої сили в інших командах, а може навіть і чемпіонатах.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты