Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Карпати проти КДК: можливі наслідки

Карпати проти КДК: можливі наслідки

Скажу відразу, на написання даної статті мене підштовхнуло вчорашнє інтерв’ю Ігоря Циганика (../../../football/1025153688.html) . Відверто кажучи не очікував такої відвертості. Внаслідок цього вирішив поділитися своїми думками з приводу того, які наслідки може мати конфронтація Карпат та Федерації Футболу України. Якщо Карпати готові йти далеко, аж до втрати статусу професійної команди (про що говорить Ігор Циганик) то наслідки можуть бути дуже поганими. Не тільки для Карпат, а і для всієї України, і це не перебільшення. Спробую пояснити. Для початку постраждають самі Карпати. Така...

Автор — Українець
23 ноября 2014, 13:15

Скажу відразу, на написання даної статті мене підштовхнуло вчорашнє інтерв'ю Ігоря Циганика  () . Відверто кажучи не очікував такої відвертості.

Внаслідок цього вирішив поділитися своїми думками з приводу того, які наслідки може мати конфронтація Карпат та Федерації Футболу України.

Якщо Карпати готові йти далеко, аж до втрати статусу професійної команди (про що говорить Ігор Циганик) то наслідки можуть бути дуже поганими. Не тільки для Карпат, а і для всієї України, і це не перебільшення. Спробую пояснити.

Для початку постраждають самі Карпати. Така команда не має права не мати професійного статусу. Команда, яка на Заході України є в принципі найсильнішою як за підбором гравців так точно. При всій повазі до Говерли та Волині вони набагато слабші і навряд чи колись зможуть поборотись за єврокубкову зону. У Карпат така можливість може бути.

Так як Карпати, судячи з того самого інтерв'ю, будуть іти до останнього і звертатися не лише в УЄФА, а і в ФІФА, то постраждати можуть не лише вони, а й національна збірна. Це, звичайно, варіант утопічний практично, бо УЄФА та ФІФА не дадуть місце такому прецендту. Його вірогідність не більше 1%, але інколи цей 1% важить більше, ніж решта 99 разом взятих.

Звичайно, найбільш вірогідним є варіант, при якому УЄФА та ФІФА приймуть сторону ФФУ. Тоді Карпати буде чекати напівлюбительський статус практично без можливості знову повернутися в еліту українського футбола. І це буде сумно не лише для Львову, а й для всієї України. За останні роки Україна і без того втратила Арсенал, Кривбас, ЦСКА......Про тимчасово втрачені Таврію та Севастополь окрема розмова.... Втратити ще одну команду, яка може дати бій грандам і достойно виступити в єврокубках Україна просто немає права.

Тому треба шукати шляхи вирішення проблеми. Вони є, або, при бажанні, їх можна знайти. Моя думка з цього приводу наступна. По-перше повернути Карпатам чесно зароблені дев'ять очок. В зв'язку з тим, що по відношенню до інших "штрафників" подібних санкцій не застосовували подвійні стандарти мають місце і ФФУ повинна їх скасувати. В нас же всі рівні перед усіма, чи не так?! По-друге повністю погоджуюсь з керівництвом Карпат з приводу опублікування тексту суда в Лозанні. Це ж як виходить? Керівництво клуба не повідомило про те, що вони мають розрахуватися? Я не на стороні Карпат в їх спорах, але логіка ФФУ відпочиває десь далеко-далеко. По-третє знайти нормальний діалог, можливо за посередництва або впливових осіб з нашого футболу, або клубів, можливо з залученням УЄФА в якості консультанта, впливових європейських функціонерів, які могли б допомогти вирішити питання спокійно.

Хоч я і не львів'янин, але хочу, щоб така команда як Карпати мала право на існування не лише в чемпіонаті львівської області, а й боролася в єврокубках, 3:4 проти Боруссії, нічиї з турками дотепер стоять перед очами!  

P.S: статтю почав писати вчора, дописав сьогодні)))

 

Всім кому не шкода плюсів GRAZIE

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты