Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Проти натуралізації

Проти натуралізації

Українець пояснює чого не варто порівнювати історію двадцятип’ятирічної давнини з натуралізацією Марлоса і причини чого проти такого.

Автор — Українець
6 октября 2017, 19:53
4

Здавалося б що поганого в натуралізації, так, адже провідні країни світу залучають або своїх оріунді (Італія) або гравців з колишніх колоній (Бельгія, Нідерланди, Франція) або просто переманюють гравців з ближніх і не дуже країн (Німеччина, Іспанія, Португалія). Навіть у нашого наступного суперника Хорватії був натуралізований нападник, всім відомий Едуардо, а в Польщі кілька низькопробних легіонерів, про Росію теж всі знають.

Проблема не в тому, що залучають за великим рахунком.  Проблема в тому КОГО залучають. Гравця, якому вже 29, який помітно здає (що видно особливо в єврокубках). Для чого мені не зрозуміло. На цей цикл? Шанси теоретичні вийти. На наступний? 30 років і навряд чи Марлос буде  ставати як старе вино краще.

Мене тут в обговоренні ситуації з натуралізацією звинуватили ледь не в подвійних стандартах і ще бозна чому. Давайте зразу розставимо акценти. 25 років назад в нас вкрали росіяни ціле покоління в обличчі Юрана, Никифорова, Онопко, Цимбаларя etc. Кілька років потому, коли наш футбол став більш менш на ноги ми взяли Калітвінцева і Леоненко, трохи пізніше Яшкіна з Серебренниковим, ще пізніше Алієва з Мілевським, хоча Артем трохи інша історія.

 Всі ці гравці приходили або молодими, як Мілевський та Алієв, або як Яшкін з Серебренниковим в 25, Леоненко в 23, а Калітвінцев в 26 розпочали грати за неї.  Всі вони практично приходили на проблемні позиції.  Леоненко був до Шевченко і Реброва основним нападником, Калітвінцев мозок команди, про Мілевського та Алієва всі знають, а Яшкін з Серебренниковим не грали по своїм причинам.

Історія ж Марлоса зовсім інша. Він не молодий чи вже гравець з досвідом, який в розквіті сил і приходить на проблемну позицію.  Питання де він гратиме відкрите. Ярмоленко в Борусії грає так, що його не поява в старті викличе обурення всіх фанів, Коноплянка теж непогано прижився в Шальке, тож навряд його змінить навіть під загрозою дискваліфікації. Залишаються дві позиції – в центрі поля в ролі апц або нападником. Нападник з Марлоса, вибачте, ніякий. Він технар, але нав’язати боротьбу як Кравець не зможе за довгі м’ячі. В ролі апц в нас є Зінченко, Юрченко, Коваленко, Малиновський,  це так, сходу.  На флангах якщо використовувати Марлоса як джокера і заміну лідерам то це закриває дорогу в збірну Караваєву, Петряку, Циганкову, Зінченку (він може і на фланзі зіграти).

Є й інший фактор чого я проти. Наприклад ми таки пройдемо групу, от я сумніваюся, що збірна навіть якщо пройде з 1 місця буде їхати на ЧМ в Росію. Думаю причин не футбольних для цього більш ніж достатньо. На наступний цикл Марлосу буде 30, а він вже здає потихеньку. Що буде наступного року і чи не повториться ситуація з натуралізацією Девіча та Едмара питання. Той же Бланко-Лещук в перспективі набагато корисніший би був за Марлоса. 

А найважливішим фактором є те, що Марлос по своїй натурі не зможе зрозуміти наших гравців в яких зовсім інший темперамент, зовсім інша ментальність. Оріунді Італії чи гравці з  колоній Франції, Бельгії, Нідерландів, чи просто натуралізовані Німеччиною поляк, Португалією бразилець це на підсвідомому рівні ментальний зв'язок, якого нема тут.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты