Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Підсумки першої частини сезону для Мілана

Підсумки першої частини сезону для Мілана

Це перший за останні чотири роки сезон, коли россонері грають, а не мучать себе і вболівальників. Так, часто перемоги здобуваються за рахунок індивідуальної майстерності, але це притаманно кожній сильній команді.

Автор — Українець
11 января 2017, 00:59
10
Підсумки першої частини сезону для Мілана

Українець підбиває підсумки першої частини сезону для россонері та  виділяє основних позитивних та негативних гравців.

Найбільш приємною подією першої половини сезону став виграш Суперкубка Італії. В Досі Мілан по пенальті переграв Ювентус. Це, звичайно, не гарантує участь у єврокубках, але перший трофей за п’ять років річ приємна.  Ну а другою приємною подією стала гра россонері цього сезону. Хоча ні, на певно перша гра, а друга Суперкубок. 

Чого так? Ну по-перше наразі Мілан йде в зоні єврокубків (5 місце) з грою в запасі і можливістю вийти на третє місце (відрив від нього два очка). По-друге демонструє класну поставлену і вміння проходити навіть такі автобуси, як поставив Кальярі в останньому матчі. По-третє нестабільність команд, які знаходяться вище дозволяє сподіватися  на те, що будуть втрати необов’язкові з їх сторін.

Чи не єдина причина, яка може завадити россонері фінішувати мінімум в зоні ЛЄ і поборотися за Кубок це трансферна політика. Точніше її відсутність, окрім обміну Сторарі-Габріель (оренда) і можливого продажу Луїса Адріано нічого. А потрібно підсилення. От Наполі придбав Паволетті і тепер шукає куди б продати Габбьяддіні. Або чого не візьмуть в оренду з обов’язковим викупом Бальде Кейта?? І Лаціо послаблять і придбали б дуже сильного вінгера/нападника як альтернативу Ньянгу/Сусо/Бацці.

Так само можна говорити чи не про кожну позицію, але напад є найбільш проблематичним. Бакка лише в останньому матчі перервав свою суху семиматчеву серію без голів і шестиматчеву без результативних дій. Ньянг змазав два пенальті поспіль, Сусо вистрілив в середині чемпіонату і замовк, Лападула кілька разів приніс перемогу, але це не те, що потрібно для суперечки за високі місця. От і виходить, що з нападом (якщо не рахувати асисти) все погано. При досить хорошій обороні (пропущено 20 мячів) дуже слабка атака (забито лише 28). Навіть при наявності гри в запасі це дуже мало.

Найближчі чотири гри россонері це спарка з Торіно (в Кубку і чемпіонаті), гра з Наполі та Удінезе. 9 очок в трьох матчах чемпіонату цілком можуть  вивести россонері на третє місце, а далі гра в запасі і до матчу з Ювентусом лише в спарці з Лаціо та Фіорентиною дуже великі шанси втратити очки. В решті матчів повинні брати своє. А як показала перша з туринцями не такі вони і непереможні як їх малюють.

Основними людьми, які робили результат в першій частині сезону я б назвав по-перше Вінченцо Монтеллу, завдяки якому Мілан грає ТАК. З гравців це Джанлуїджі Доннарума, який вже має 7 «сухарів»  (за весь минулий 11), Алессіо Романьолі, Сусо та Джакомо Бонавентуру.  На звання людини Х-фактора в мене претендент номер один Джанлука Лападула.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты