Tribuna/Баскетбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Україна на Євробаскеті-2017: розбір польотів

Україна на Євробаскеті-2017: розбір польотів

Українець радіє з приводу кваліфікації збірної України на Євробаскет, але вказує на необхідність змін тепер і негайно для досягнення результату, а не гри за олімпійським принципом «головне не перемога, а участь».

Автор — Українець
20 сентября 2016, 16:52
7

Після поразки від Словенії з різницею -11 вдома в мене не було надії на те, що ми кваліфікуємося. Посудіть самі. Для того потрібно було, щоб Німеччина чи Нідерланди не просто крупно а з різницею в 22 очка і більше обіграли в очній зустрічі когось, Ісландія програла -22 і щоб білоруси з естонцями програли (естонці можна виграли +14)

 

Реальний розклад? Як показав вечір суботи  в житті все реально. Німеччина роздавила Нідерланди з різницею +31 і залишила їх за бортом турніру, Польща розбила Естонію, але найбільший подарунок нам зробили португальці, які в останній грі грюкнули дверима і закрили дорогу білорусам.

 

Проте радіти особливо нема чому. Причин для того, що Євробаскет стане провальним дуже багато. Ось що потрібно змінити для успішного виступу на Євробаскеті 2017.

 

Зміна керівництва Федерації баскетболу.

     

Очільник федерації, який посилає вболівальника на букву «ж» в цивілізованій країні наступного дня був би звільнений. Це взагалі що таке? Чи критика гри збірної не має права на існування? І найголовніше відколи не можна по ділу критикувати збірну??? Єдиний, хто може допомогти національній збірній це Олександр Волков в якості президента ФБУ. Мені можуть дорікнути, мовляв регіонал, політик. Так от, найголовніша риса для мене це те, що Волков класний менеджер і саме при ньому ми досягли найбільших успіхів  в баскетболі – потрапили в ТОП-8 Євробаскета-2013 і грали на ЧМ. Його організаторські здібності як в БК «Київ» так і на чолі ФБУ не викликали ніколи сумнівів. Наразі це те, що потрібно збірній як ніколи – організувати нормальну роботу тренерського штабу та порозуміння гравців та тренера.

 

Зміна тренера.

Власне, це витікає з першого пункту.  Я дуже поважаю Євгена Мурзіна, але не він повинен вести цю збірну на Євробаскет. Хоча б через оцю фразу «Причины? Может быть, физически подсели, может быть, тактически». Якщо тренер не знає, в чому причина поразки то вибачте, це не рівень національної збірної. Наступник? Важко сказати. Якби Фрателло повернувся це було б казково, але дуже мало реально.

Що стосується Мурзіна  ще то головна і основна його вина в тому, що він не поставив гру команді. Ставка на бігменів це добре, але лише з Косово, де центрового не було і Болгарією, де наші мали перевагу в зрості і потужності. З словенцями ж гра на них не йшла, бо були класні опоненти, а протидію грі задній лінії словенців не знайшли. До цього всього ставка на двох очкові при наявності непоганих шутерів (і це Гладиря нема) просто вбиває і гру і результат.

 

Волков та Фрателло це зовсім інший підхід до баскетболу. Це наявність класного керівника баскетбольного, який розуміє всі нюанси діяльності і тренера, який за півтора два роки зможе поставити гру команді як в захисті так і в нападі. Можливо, з залученням наших «американців» Михайлюка, Боломбоя, Леня. Можливе і залучення легіонерів. Пух Джетер був би ідеальним варіантом.

 

Залучення американців та легіонерів.

  

Власне, те, що і при Мурзіні потрібно робити і при будь-якому іншому нормальному тренерови – залучати найсильніших гравців. Відбір пройшли з посередніми, тепер потрібно посилювати позицію центрового (Пустовий сто відсотків аут, можливо Фесенко), РЗ/АЗ та форварда.  Лень, Боломбой та Михайлюк навряд чи відмовляться приїхати. При тренері-Фрателло приїде і розігруючий-легіонер. Так, в нас позиція першого номера не найпроблемніша, але коли нема кому віддати пас, як в поєдинках з Словенією це жахливо. Клим Артамонов явно не та людина, яка це може якісно зробити, як і Денис Лукашов. Михайлюк свінгмен, Мішула також. Хто дуже допоможе так це Гладир, який через травму не міг допомогти збірній, але він 2-3 номер.

 

Залучення класного третього номера.

Окрім Гладиря, який може зіграти третього номера і Пустозвонова в нас на позиції трійки дірка. Причому така, яка не закриваєся з часів Артура Дроздова.  На мою думку прийшов час вирішити цю проблему. Для цього бачу два шляхи. Перший – зробити це за допомогою Джоеля Боломбоя. Так, я знаю, що всюди він іде як важкий форвард. Але у нас форвардів з зростом 6’9 достатньо, вагою великою Джоель явно не страждає (на драфті було 224 фунта, трохи більше 101 кілограма). Якщо врахувати, що для такого зросту і ваги він з дальньої дистанції влучає. Другий – запросити когось з-за кордону, бажано американця. Ця задача на мою думку є навіть більш пріоритетна ніж пошук першого номера.  

 

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты