Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Вони йдуть за Усиком. 5 суперважковиків, які можуть дати бій чемпіонам просто зараз

Вони йдуть за Усиком. 5 суперважковиків, які можуть дати бій чемпіонам просто зараз

І будуть готові до титульного шансу вже найближчі 2-3 роки.

Блог — 12х3
27 мая 2022, 10:57
8
Вони йдуть за Усиком. 5 суперважковиків, які можуть дати бій чемпіонам просто зараз

І будуть готові до титульного шансу вже найближчі 2-3 роки.

Найцікавіше у хевівейті зараз і останні декілька років – чемпіонська гонитва за абсолютом між декількома боксерами. Ще недавно це була велика трійка Джошуа – Ф’юрі – Вайлдер. Зараз ситуація перетворилась в ігри в загадки: чи повернеться Вайлдер, чи впорається з оновленим планом Джошуа, чи піде на пенсію Ф’юрі та чи створить Усик ще одну сенсацію.

Про всяк випадок нагадаємо, що зараз три пояси в руках у Олександра Усика (IBF, WBA та WBO), ще один – у Тайсона Ф’юрі (WBC).

Поза основними персонами категорії вдосталь бадьорих персонажів, більшість з яких вже достатньо перебита, щоб сумніватись в їх готовності сперечатись за титул. Вайт зачекався титульного шансу, а, отримавши його, полетів у нокаут. Ортісу та Пулєву давно час влаштувати олдскульний махач, де «олд» – про фінальний спортивний вік обох ветеранів. Кандидати типу Хантера лиш обіцяють ось-ось прийти у форму, а Чісора давно просто кайфує від того, що все ще може виходити в ринг.

Проте, між чемпіонами та проспектами, які будуть готові до чемпіонської боротьби через 3-5 років, є декілька кандидатів, що мають претендувати на пояси вже в найближчі два роки.

Філіп Хргович, Хорватія

29 років

14-0, 12 КО

Місце в рейтингах: WBC – 13, WBO – 12, IBF – 3

Один із найперспективніших суперважковиків через декілька причин. Достатньо молодий, великий, потужний, в міру навчений бронзовий призер Олімпіади-2016.

В профі встиг перемогти Кевіна Джонсона, Аміна Мансура, Еріка Моліну та Райделла Букера. Напівмішкова дієта мала б закінчитись у 2022-му поєдинком проти Чжана Чжилея, але Філіп знявся з поєдинку – вірогідно через смерть батька.

Хотілось би все ж побачити його проти більш потужних суперників перед титульним шансом, але факт, що в разі успіху в наступному поєдинку Філіп майже гарантовано стане офіційним претендентом за версією IBF. У Федерації саме хорвата давно бачать кандидатом на пояс — Усику навіть пропонували бій проти нього після Чісори, але команда Олександра дотиснула зустріч із Джошуа.

Хргович потужно атакує, але забагато пропускає, тому тестування мотивованою опозицією, яке недавно не пройшов Тоні Йока – важливий етап просування. Якщо ж буде успішним, титульний шанс може представитись вже зовсім скоро.

Френк Санчез, Куба

29 років

20-0, 13 КО

Місце в рейтингах: WBO – 3, IBF – 12

Один із найбільш збалансованих бійців і списку, і серед проспектів хевівейту на цей момент. На диво працьовитий кубинець-суперважковик. Його попередники засмучували нестикуванням між талантом та бажанням працювати в залі, проте Френк обрав Едді Рейносо – тренера, у якого робота в залі завжди в пріоритеті.

Встиг побити Джоуі Давейко, Крістіана Хаммера, а минулого року на класі забрати дербі проспектів у панчера Ефе Аджагби. При цьому боксує і у Ела Хеймона, і у Едді Хірна та вже зараз готовий приймати будь-який виклик.

Головних мінусів два: невеликі габарити (193 зріст та 198 розмах рук – не дивують в теперішньому хеві, хоч і не вирок) та стиль ведення бою. Френк – висококласний, але прагматичний боксер. Щоб добитись титульного шансу, мало знаходитись на верхніх позиціях рейтингу, потрібна потужна підтримка промоутера. Якщо Санчез її отримає, шанси взяти пояс у нього точно високі.

Даніель Дюбуа, Великобританія

24 роки

17-1, 16 КО

Місця в рейтингах: WBA – 1, WBO – 6

 

Дюбуа був основним кандидатом на поїздку на Олімпіаду-2020 від Великобританії, проте пішов в професіонали. Впевнено заявив, що за цей час досягне більшого, ніж якщо чекатиме турніру. У 2020-му вже в профі Даніель взяв участь в улюбленій британській забаві – зведенні двох проспектів. Срібний призер Олімпіади-2016 Джо Джойс зламав Дюбуа орбітальну кістку та переміг достроково.

Проте Френк Уоррен зламав ситуацію і поки Джойс чекав на рішення Усика та Джошуа, Даніель повернувся швидким нокаутом Богдана Діну та заволодів «тимчасовим» поясом чемпіона WBA. На щастя, Асоціація прибрала десятки своїх другорядних чемпіонів, але Даніель все ж залишився обов’язковим претендентом.

Більш вишуканим та різностороннім потужний Дюбуа навряд стане, але із прагненням і у нього, і у промоутера все добре – немає сумнівів, що Уоррен має наміри швидко довести британця до титульного поєдинку.

Джо Джойс, Великобританія

36 років

13-0, 12 КО

Місця в рейтингах: WBC – 2, WBO – 1

 

На його місці міг бути Тоні Йока, але стався Мартін Баколе. І у француза нагальне питання наступного бою – стати топ-проспектом, який випадково оступився. Добре, що часу у нього достатньо.

А от вічний проспект Джо Джойс має не так багато часу. В любителях він увійшов в основу збірної, коли був відчутно старший за більшість членів команди. В напівпрофі WSB програвав Усику. В профі все ще називається проспектом в 36.

В цьому списку його вік – скоріше плюс, ніж мінус. Джойсу просто немає коли зволікати. Ще два, максимум три роки – і фізичні кондиції не дадуть боксувати на тому ж рівні, тому саме час прискорюватись.

Вишуканим Джойса не назвеш, проте і прізвисько «Джеггернаут» – в самий раз (хоч реалізація в костюмі і цілковитий жах). Беззупинний пресинг, потужні атаки з обох рук та фізичні кондиції, протистояти яким вкрай важко роблять свою справу. Чемпіонам не буде просто у ринзі з британцем. Залишилось лише дістатись свого титульного шансу.

Джозеф Паркер, Нова Зеландія

30 років

30-2, 21 КО

Місце в рейтингах: WBC – 3, WBA – 10

30-річний новозеландець, який на слуху неначе все життя. У Паркера є дві версії. Одна ледь не дарує перемогу Ділліану Вайту і з проблемами бореться із Дереком Чісорою. Інша – видає чудовий реванш із Дереком і чітко виконує план на бій, з яким нічого не може подіяти суперник.

На цьому місці міг бути Діонтей Вайлдер, але поки що американець відкриває пам’ятники самому собі і видає там полум’яні речі про повернення та шлях, що не скінчився. В той самий час, коли Паркер віддає борги Чісорі і готується до потужної битви із Джо Джойсом.

Фактично, поєдинок проти британця – квиток до чемпіонського бою. Переможець гарантовано стане обов’язковим претендентом або на Усика, або на те місце, яке чи то звільнив, чи то ні, Ф’юрі.

Фізично та психологічно готовий Паркер – проблема для будь-якого чемпіона та претендент на повернення титулу у Нову Зеландію.

Другие посты блога

Все посты