Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Два міліметри від трагедії. Ринг-анонсер Діаманте пережив ДТП з травмою хребта

Два міліметри від трагедії. Ринг-анонсер Діаманте пережив ДТП з травмою хребта

Шрам через всю спину, надважке відновлення та повернення до життя.

Блог — 12х3
20 мая 2022, 09:37
4
Два міліметри від трагедії. Ринг-анонсер Діаманте пережив ДТП з травмою хребта

Шрам через всю спину, зламане коліно, надважке відновлення та повернення до життя.

20 грудня 2021-го американський ринг-анонсер Девід Діаманте потрапив у ДТП. За два дні до цтх подій він працював на потужному реванші Дерека Чісори та Джозефа Паркера.

На вулиці було близько нуля градусів, швидкість – вище середньої. На одному з поворотів Брукліну мотоцикл втратив зчеплення і вилетів з-під Діаманте. Далі всі спогади розмиті.

Девід розповідав, що пам’ятає, як довго летів. Пам’ятає пекучий біль у ребрах та машини, що їхали і їхали повз нього. Здавалось, це тягнулось вічність, поки один з водіїв не зупинився, закривши ринг-анонсера своєю машиною від проїжджої частини.

Швидка доставила Девіда у медичний центр в критичному стані: три переломи хребта, зламані ребра та відкритий перелом коліна.

Мотоцикли – пристрасть Діаманте. Він об’їздив на них багато країн та вже отримував серйозні травми

Шрі-Ланка, Камбоджа, В’єтнам, Гаїті, Гондурас, Сальвадор – всюди Давід їздив мотоциклом. Наприклад, 19 січня 2021-го ринг-анонсер показував мотоцикл Triumph, який купив у Великобританії.

Найбільша травма ринг-анонсера до грудня 2021-го сталась у 2017-му. Тоді, на дорозі у Сан-Франциско, його підрізав позашляховик, що призвело до падіння та зламаній у восьми місцях правій руці.

Та аварія відбулась в п’ятницю, а вже в суботу Девід летів у Нью-Йорк.

«От такий я психопат», – згадував ту ситуацію Діаманте з посмішкою. У грудні 2021 року було не до посмішок.

Ринг-анонсера дивом не паралізувало, а процес відновлення виявився болючим

«Спінальний хірург сказав мені, що він ніколи не бачив такого виду травм без паралічу», – розповідав пізніше Діаманте.

Одна зі зламаних кісток хребта зупинилась у двох міліметрах від місця, уразивши яке, Девід назавжди залишився б паралізованим. Все склалось краще, хоч і вкрай важко.

Дев’ять гвинтів та стрижені зафіксували хребет ринг-анонсера – тепер його спина фактично залізна. Щоб заживити рани довелось пересаджувати шкіру. У Девіда був шрам на всю спину.

 

Окрім цього, декілька зламаних ребер не давали нормально дихати, а травма коліна виглядала просто жахливо (відео, якщо готові морально).

«Здається, що я лежу на валунах, каменях, ножах і кинджалах. Я не можу позбутися цього через те, що шрам йде по всьому моєму хребту – від задньої частини шиї до куприка. Я не можу знайти зручного положення тіла. Все болить, буквально все», – розповідав Діаманте за декілька днів після аварії.

Навіть після успішної операції не було зрозуміло, чи зможе ходити і наскільки успішно і як скоро виконає це Девід.

«Я – Росомаха, от хто я. Ось чому я зміг прожити своє життя саме так. Зараз найважче для мене – залишатись уповільненим», – ділився відчуттями від відновлення і від того, як знову доводиться пізнавати уміння ходити, підіймати ноги та рухати руками.

Діаманте повернувся до звичного життя. Знову працює на вечорах боксу та запалює фірмовим «The fight starts now!»

3 березня 2022-го Девід оголосив, що його світовий тур починається просто зараз. 5-го вже працював на вечері боксу Романа Мартінеса проти Хуліо Сезара Мартінеса.

Для Давіда було важливо, щоб цей вечір не став вечором його повернення:

«Не хочу, щоб вечір був про мене. Хочу, щоб він був про бійців», – заявляв Діаманте.

З того часу Девід в турне на вечорах боксу. І досі з болем згадує про відновлення. Воно далось неймовірно важко, а ринг-анонсер все ще працює над загоєнням наслідків аварії та дякує фанатам.

«Боєць б’ється сам і я знав, що повинен битися в цьому бою сам. Але те, що фанати підбадьорювали мене, справді додало сил. Я хочу сказати всім «дякую».

Ми ще не раз почуємо потужне «The fight starts now!»

Другие посты блога

Все посты