Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Продивус каже, що не голосував за Кремльова, але й виборів не було. Цирк на боксерському конгресі

Продивус каже, що не голосував за Кремльова, але й виборів не було. Цирк на боксерському конгресі

Обрали росіянина президентом IBA аплодисментами та без альтернатив.

Блог — 12х3
16 мая 2022, 21:08
8
Продивус каже, що не голосував за Кремльова, але й виборів не було. Цирк на боксерському конгресі

Обрали росіянина президентом IBA аплодисментами та без альтернатив.

13-14 травня відбувся конгрес Міжнародної асоціації боксу (IBA) в Стамбулі. За її результатами IBA переобирала керівника, віце-президентів та інший керуючий склад. Вийшло скандально.

* В перший день президент Федерації боксу України Володимир Продивус обійнявся на сцені із керівником IBA росіянином Умаром Кремльовим.

У цей же день ФБУ оголосила про загибель Олексія Купирєва – чемпіона Європи з боксу серед молоді, який після завершення боксерської кар’єри працював суддею та отримав ліцензію рівня 1 зірки IBA. За попередніми даними, Купирєв загинув 8 березня у власній квартирі внаслідок потрапляння снаряду в будинок.

* Перед Конгресом в IBA почалось обговорення можливості призупинення діяльності Федерації боксу Росії. Причина – у постах ФБР в підтримку так званих «ЛДНР», путінської політики та війни в Україні.

Серед ініціаторів листа-звернення до Міжнародної боксерської асоціації став президент Федерації боксу Нідерландів Борис Ван Дер Ворст.

«Ми дуже стурбовані, що ці потенційні порушення з боку Федерації боксу Росії завдають шкоди репутації IBA та боксу. Тому їхнє активне членство підриває зусилля IBA та її членів щодо просування своїх конституційних принципів», – сказано в заяві.

 

Окрім Ван Дер Ворста під листом підписались Тайсон Лі (США), Тед Таннер (Австралія), Стів Хартлі (Нова Зеландія), Ларс Бровіл (Данія), Пер-Аксель Шехольм (Швеція), Макку Кауханен (Фінляндія), Одд Хактор Слей (Норвегія) та Адреас Андрегг (Швейцарія).

Підпису президента ФБУ Володимира Продівуса не було.

Комітет з етики запропонував, щоб Рада IBA відсторонила ФБР від участі та голосування на Конгресі в Стамбулі. Але ФБР була допущена, а пости з інстаграму просто видалені.

* 14 травня російський функціонер Умар Кремльов був переобраний на пост президента Міжнародної боксерської асоціації. Вибори були безальтернативними: кандидатуру Бориса ван дер Ворста було знято через порушення статуту IBA.

Щобільше, фактично голосування не було. Кремльова залишили президентом процедурою акламації – це прийняття або відхилення зборами якоїсь пропозиції без підрахунку голосів — лише за реакцією учасників зборів, вираженою вигуками, репліками тощо.

Після оголошення рішення, що Умар Кремльов залишається керівником IBA, з трибуни пояснили, що відповідно до Конституції Асоціації, якщо кандидатів на пост більше немає, може бути застосована процедура акламації. Ба більше – росіянина обрали оплесками. В прямому сенсі:

* В цей же день Володимира Продивуса обрано віце-президентом Ради директорів Міжнародної асоціації боксу.

«Я на цій посаді, щоб слово «Україна» гордо лунало на весь світ. Я прагну, щоб на моїй рідній землі наступив мир, а ще я хочу, щоб у всіх українських боксерів була можливість заявити про себе на увесь світ. Слава Україні», – слова Продивуса після обрання.

* Переобрання Кремльова Воломимир Продивус прокоментував так:

«Умар Кремльов – президент Міжнародної асоціації боксу, обраний представниками багатьох країн світу. Мого голосу, тобто голосу українського боксу, за обрання Умара Кремльова не було! Це позиція Федерації боксу України, публічно озвучена світові: ми не підтримуємо росіян у спортивному світі, доки в Україні триває війна!

Я не голосував за Умара Кремльова у голосуванні на пост президента IBA. Але раз решта світової спільноти видала йому кредит довіри, працюватиму в тих умовах, що є».

Як можна було не голосувати чи голосувати в умовах, коли фактичне голосування не було проведено, Продивус не уточнював. Можливо, не аплодував.

* Борис ван дер Ворст оскаржить, що його визнали невідповідним кандидатом на пост голови IBA. 

Тимчасовий відділ з висування кандидатур Boxing Independent Integrity Unit (BIIU) звинуватив ван дер Ворста в агітації поза виборчим періодом та співпрацею з іншими кандидатами. BIIU таким же чином мотивував рішення визнати невідповідними інших 4 кандидатів – усіх не допустили до виборів за менше ніж 24 години до початку Конгресу IBA.

Ван дер Ворст не погодився з рішенням BIIU та повноцінно оскаржить його в Спортивному арбітражному суді (CAS). До того CAS не вдовольнив прохання нідерландця у запровадженні тимчасових мір – перенесення виборів з вихідних.

Вибори були відкладені лише на 24 години, а єдиним відповідним кандидатом був Умар Кремльов, якого переобрали на посту очільника IBA. 

* Міжнародний олімпійський комітет (МОК) давно має претензії щодо IBA та чітко оголосив позицію – якщо зміни в методах управління не будуть очевидні, бокс може припинити своє існування в олімпійській системі.

Після цих виборів у МОК знову з’явились питання:

«Події, пов’язані з Генеральною Асамблеєю IBA, зокрема, вибори, заслуговують на ретельний аналіз і лише посилюють питання та сумніви щодо управління IBA.

Різні проблеми IBA, включаючи фінансову залежність від державної компанії «Газпром», досі не вирішені», – заявили у МОК.

Фото: de Volksrant, IBA, ФБУ

Відео: IBA Boxing

Другие посты блога

Все посты