Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Ковальов повертається після Канело. Боксуватиме проти екс-суперника Усика, в андеркарді – діти легенд і Пулєв

Ковальов повертається після Канело. Боксуватиме проти екс-суперника Усика, в андеркарді – діти легенд і Пулєв

Можливо, фінальний бій для Сергія.

Блог — 12х3
14 мая 2022, 16:58
1
Ковальов повертається після Канело. Боксуватиме проти екс-суперника Усика, в андеркарді – діти легенд і Пулєв

Можливо, фінальний бій для Сергія.

Сергій Ковальов повертається після поразки Саулю Альваресу та перерви у два з половиною роки. Тоді росіянин зник після двох провалів поспіль: спочатку програв нокаутом меншому супернику, потім – грубо розкритикував фанатів, що ставили на його перемогу. 

Ковальов повертається в цікавому карді проти екс-суперника Усика і в рамках нового дивізіону – крузервейта.

– Андеркард вечора – поєдинки дітей легенд. У перших трьох боях в ринг піднімуться сини Фернардо Варгаса – екс-чемпіона світу в трьох вагових категоріях.

Зліва направо:

- Амадо Варгас. Представник напівлегкої ваги (57,1 кг). Дебютував у 2021-му, рекорд: 3-0, 2 КО.

- Еміліано Варгас. Наймолодший серед братів – 16 квітня йому виповнилось 18 років. Представник легкої ваги (61,2 кг). Цей поєдинок – дебют.

- Фернандо Варгас. Представник середньої ваги (72,5 кг), де батько був чемпіоном. Дебютував у 2020-му, рекорд: 5-0, 5 КО.

Всі троє – клієнти менеджера Ломаченка і Усика Егіса Клімаса. Всі троє підтримали одну з ініціатив Олександра – купили футболки, гроші від яких пішли на допомогу постраждалим від війни. Усик навіть записував їм коротке відеозвернення.

Сам Варгас схарактеризував синів так, що забути неможливо:

«Є цитата, яку я вже казав, її розмістимо на футболці. Мої сини талановиті, бо вийшли з королівської мошонки. І це чиста правда. Вони всі мають талант».

– Ще один син легенди – Еван Холіфілд. Син Евандера боксує у першій середній вазі (68,85 кг) і буває вкрай яскраво відмикає людей від матриці, як у жовтні 2021-го, коли Чарльз Стенфорд впав вже у другому раунді.

– Перед головним поєдинком вечора відбудеться ще одне повернення – Кубрат Пулєв вперше вийде ринг після поразки від Ентоні Джошуа в рамках офіційного боксерського поєдинку. Тоді болгарин став ідеальною мішенню для британця: яскраво пропускав, яскраво програв, яскраво дякував Джошуа за поразку.

Вперше в офіційному поєдинку, бо між Джошуа і наступним боєм був ще один виступ – Кубрат нокаутував Френка Міра в першому раунді бою, що мав пройти у форматі 7 раундів по 2 хвилини. На руках у бійців були битки для ММА і був дозвіл на активний клінч з ударами руками.

 

Цього разу його суперник – американець Джеррі Форрест. Міцний, цупкий, не найбільший надваговик. Має нічиї із Джаном Джилеї та Майклом Хантером, програвав чотири рази, найвідоміший із переможців Форреста – Карлос Такам.

Хороший суперник для повернення Кубрата, щоб зрозуміти, чи треба то йому ще.

– Ковальов повертається в крузервейті – це на одинадцять кілограмів більше, ніж він боксував до цього. Сергій був чемпіоном у напівважкій вазі (79,3 кг), а зараз перейшов до хлопців, що мають важити на фінальній церемонії не більше за 90,7 кг. При цьому зріст і розмах рук Ковальова ідентичні з тим же Біволом.

Суперник Сергія – брат Кубрата Пулєва Тервел. Болгарин двічі боксував проти Усика – у 2011-му та 2012-му. Перший раз на чемпіонаті світу, коли Олександр завойовував золото, вдруге – на переможній для українця Олімпіаді в Лондоні. Та поразка принесла Тервелу бронзу Олімпіади, проте українець пройшов його впевнено – 21:5.

 

Рекорд Пулєва-молодшого: 16-0, 13 КО, але когось іменитого знайти там неможливо. Але це не означає, що для Ковальова цей поєдинок не має стати важким. Пулєв – вроджений крузер з ударом і вмінням пресингувати. Він більше Сергія і не відчуватиме себе в цій категорії незвично. 

Такий бій – величезний виклик для Ковальова. Цілком можливо, фінальний. Побачити його можна буде в ныч з 14 на 15 травня. 

Другие посты блога

Все посты