Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Допуск Бівола до бою з Канело – неприпустима історія. Але тепер в нього є шанси навіть на перемогу

Допуск Бівола до бою з Канело – неприпустима історія. Але тепер в нього є шанси навіть на перемогу

Вибір опонента мексиканця – вина міжнародних організацій.

Блог — 12х3
8 мая 2022, 00:24
5
Допуск Бівола до бою з Канело – неприпустима історія. Але тепер в нього є шанси навіть на перемогу

Вибір опонента мексиканця – вина міжнародних організацій.

Почнемо з головного. Росія – країна-злочинець. Кожен російський боксер, що займає нейтральну позицію чи взагалі удає, що нічого не відбувається, має як мінімум залишитись без титулів до кінця агресії його держави. Як максимум – без поясу і поєдинків за кордонами Росії назавжди.

Найавторитетніші організації WBA, WBC, WBO та IBF спробували відкупитись від українських фанатів – не санкціонують титульні бої в Росії та вилучили росіян з рейтингів. Все це не стосується чемпіонів: Дмитро Бівол проводитиме найгучніший поєдинок в кар’єрі, а друга Кадирова Артура Бетербієва назвали канадцем.

Все це – неприпустиме відношення щодо українських чемпіонів, що володіли поясами та підписали звернення до найавторитетніших організацій та до тисяч людей, що загинули, чи страждають від російської навали. Ігнорування, як у випадку WBА, IBF та WBO або спроби виправдатись, як у випадку WBC – означають підтримку дій Росії стосовно України.

Ми продовжуватимемо роботу і намагатимемось добитись справедливості від організацій, які просто зараз лише удають, що приймають санкції.

Бівол – найважчий суперник Канело за останні роки. Мало хто після Флойда представляв таку ж небезпеку

Разом із першою і на цей час єдиною поразкою в кар’єрі, Флойд Мейвезер передав Саулю Альваресу шлейф непереможності.

Поразка в тому поєдинку була логічною: американець перебував в чудовій форм навіть попри набір ваги. Канело поставили у становище, коли доводилося сушитися і виходити на головного боксера покоління. Після цього ніхто не був фаворитом перед зустріччю з мексиканцем.

Навіть вихвалятись потенційною конкуренцією перед поєдинком за останні дев’ять років могли одиниці. Ерісланді Лара через автоматично незручний стиль для будь-кого. Двічі Геннадій Головкін, як єдина людина, що могла тягатись з мексиканцем в інфайтингу. І частково Біллі Джо Сондерс – через рухливий та нестандартний бокс, який протиставлявся тотальному пресингу Канело. Це три офіційні перемоги та одна нічия.

Бівол – виклик та реальний конкурент для Альвареса. Не найбільший серед бійців в напівважкій вазі, проте ідеально працюючий саме в такому дивізіоні. Габарити росіянина відчутно відрізняються від розмірів Альвареса: він вище на десять сантиметрів та має більший розмах рук – на чотири сантиметри.

 

Зростом та довгими руками Сауля не злякаєш – Калеб Плант або Роккі Філдінг вище Бівола, а Сергій Ковальов, у якого Канело вже забирав титул в категорії, майже ідентичний з Біволом в основних характеристиках. Головне, що Дмитро в розквіті сил, мотивований і користується своїми габаритами майстерно.

Якщо у росіян споконвіку насправді більше, ніж дві проблеми, то у Канело – саме стільки: мобільність візаві на ногах та вміння майстерно працювати на випередження. На диво і те, і те поєдналось у Біволі.

Сауль – це монотонне та беззаперечне переслідування. Без шаленої біганини за візаві, а з обрізаними кутами та розставленими капканами. Впевнена робота на випередження, прикріплена до майстерного захисту корпусом, що на середній дистанції дає ледь не стовідсотковий результат. Чудовий джеб, швидкість та відчуття суперника, що дає змогу на цю саму комфортну дистанцію виходити.

 

Бівол працює від зворотного. Може піти вперед, але найкраще ловить суперника на помилках. Провокує атаку, рве дистанцію та накидує у відкрите віконце з різним акцентом та під різними кутами. Чудово працює джебом та вивірено маневрує на ногах. Щоб упіймати його треба або одразу відрубати рубильник активності, або доведеться працювати так активно, як ніколи за останні роки.

Небезпечність наступного опонента підтверджує і Едді Рейносо – тренер мексиканця:

«Бівол – боєць, який добре рухається, добре тримає дистанцію, проводить хороші комбінації, фінти. Він складний і сильний суперник. Це буде важкий бій, подібний до бою проти Сергія Ковальова, але складніший, тому що Бівол працює більше на дистанції.

Я думаю, що це буде найскладніший суперник, з яким Канело стикався протягом тривалого часу. Він буде важчим за Канело в ніч бою»

Канело – фаворит поєдинку і вже заглядається на Усика в хевівейті. Хоча це поки що лише розмови

Безумовно, Сауль – фаворит. В середньому 1,20 до 4,3 у букмекерів. Проте запитань у форматі «а що, як» цього разу набагато більше, ніж у минулих поєдинках Канело.

А що, як Бівол виявиться занадто мобільним та точним? Дмитро поєднує і класні ноги, і майстерну комбінаційну роботу. Працювати серіями проти Альвареса вдавалось одиницям, проте у природженого напівваговика проти меншого суперника точно є шанси на реалізацію плану.

А що, як Бівол у першій половині поєдинку відірветься настільки, що мексиканцю доведеться прискорюватись з небувалою інтенсивністю? Сауль довго запрягає. Перевіряє, мацає різні варіанти для атак, підбирається. Іноді – аж занадто, як в зустрічі із Ковальовим. Тоді схожий за габаритами на Дмитра, проте старший та менш мобільний суперник непогано відстрілювався від опонента, поки не зустрівся із таранною зброєю мексиканця.

А що, як Альварес перерубає головні переваги Бівола в перших раундах, як зламав лівий боковий Каллума Сміта? Знайде корпус Дмитра так, що рухатись тому буде важче в рази і росіянину доведеться заходити в близький контакт. Чи впорається з таким чемпіон?

Сауль залишається явним фаворитом. По-перше, тому що всі звикли, що якщо Канело в ринзі – він перемагає. Те, як давить Альварес – мистецтво. Як відтягується для контратаки – шедевр. На середній на ближній проти впоратись з ним можуть лічені персонажі і вкрай малоймовірно, що Бівол – серед них. Тільки рухливість, обережність і холодна голова. 

Якщо загратись чи забути про це, то сховатись від Канело буде неможливо. А не зламатись під впевненістю дій, важкими ударами та регулярно прекрасною фізичною готовністю взагалі дано одиницям.

Альварес став настільки великою персоною, що його бій проти Усика в хевівейті обговорюється прямо перед головним випробуванням останніх років. Але зарано. Канело недостатньо впевнено обжився в напівважкій, щоб навіть говорити про гарантовану перемогу над Біволом. Далі, за інформацією промоутера, планується Головкін, з яким також доведеться домовлятись про вагу. Вірити ж в адекватні вагові умови для Усика в поєдинку проти Канело взагалі не варто.

Все це буде пізніше. Просто зараз чудовий бій у спортивному сенсі, що одночасно інтригує і показує безхарактерність боксерських організацій, які збираються відмовчатися, проігнорувавши українську боксерську спільноту.

***

Поєдинок Канело – Бівол можна подивитись через стрімінговий сервіс DAZN. Початок трансляції в ніч з 7 на 8 травня в 03:00. Головний поєдинок ближче до 06:00.

Другие посты блога

Все посты