Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Ф’юрі обійняв в ринзі хлопця з протезами. Він подолав менінгіт, а зараз кайфує від футболу і єдиноборств

Ф’юрі обійняв в ринзі хлопця з протезами. Він подолав менінгіт, а зараз кайфує від футболу і єдиноборств

А ще катається на скейті.

Блог — 12х3
24 апреля 2022, 17:45
2
Ф’юрі обійняв в ринзі хлопця з протезами. Він подолав менінгіт, а зараз кайфує від футболу і єдиноборств

А ще катається на скейті.

В ніч з 23 на 24 квітня Тайсон Ф’юрі нокаутував Ділліана Вайта в шостому раунді. Після перемоги чемпіон WBC зустрівся із Маршаллом Янсоном – хлопчиком, що втратив кінцівки через менінгіт.

Батьки Маршалла дізнались про діагноз через 4 дні після народження сина. Через це лікарям довелось ампутувати хлопцю руки і ноги

22 грудня 2008-го народився Маршалл Янсон, а через чотири дні мама хлопця помітила у нього висип на голові та привезла його в Королівську лікарню Корнуолла. Лікар сказав, що це найбільш хвора дитина, яку йому доводилось бачити.

Маршаллу поставили діагноз – менінгіт. У нього двічі відмовляла більшість органів, а лікарям довелось буквально годинами боротись за життя дитини. Життя хлопця врятували: менінгіт не завдав пошкоджень головному мозку, хлопець не втратив слух чи зір, що є частим наслідком хвороби. Але лікарям довелось ампутувати Янсону кінцівки.

«Це найгірше, що може відбутись в житті будь-якої матері. Абсолютно спустошливе відчуття, коли ви думаєте, що ваша дитина не впорається. Але він такий сильний, такий витривалий і він просто дивує нас весь час. Часто ми і не могли б подумати, що Маршалл може робити те, що він робить просто зараз», – розповідала мама хлопця Стефані.

Хлопець цікавиться спортом: починав матч «Тоттенгему», тренувався з Гаррі Кейном і любить єдиноборства

Протези для Маршалла – дуже дорогі не лише самі по собі, а й через особливості самого хлопця. Через те, що йому довелось встановити їх рано, замінювати протези треба хоча б раз на рік, допоки Янсону не виповниться 18 років. 

Існує фонд допомоги хлопцю, а ще йому допомагають спортивні клуби та організації. Янсон фанатіє від футболу, єдиноборств та скейтбордингу.

У 2016-му Маршалл спочатку провів тренування із Гаррі Кейном та іншими зірками «Тоттенгему».

А потім вийшов на поле в перерві матчу проти «Саутгемптона» із Мусою Дембеле і зіграв разом з іншими гравцями основної команди. Стадіон скандував: «Підпишіть його!»

Хлопець – справжній вболівальник лондонської команди. Регулярно відвідує матчі.

Та має протези із символікою «Тоттенхему».

Того ж року Маршалл відвідав UFC 204, де зустрівся із Майклом Біспінгом, а пізніше почав відвідувати тренування з джиу-джитсу.

У 2017-му хлопець показав, як катається на скейтборді.

 

А у 2022-му піднявся в ринг до Тайсона Ф’юрі після перемоги над Ділліаном Вайтом. Британець анонсував, що це – його останній поєдинок. Вони зустрілись ще до поєдинку. Після перемоги ж поспілкувались ще раз просто в ринзі та обійнялись.

Другие посты блога

Все посты