Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Ф’юрі розібрав Вайта в ймовірно останньому бою в кар’єрі. Хоча об’єднання досі реальне

Ф’юрі розібрав Вайта в ймовірно останньому бою в кар’єрі. Хоча об’єднання досі реальне

Як і те, що це було завершення виступів для британця.

Блог — 12х3
24 апреля 2022, 16:28
6
Ф’юрі розібрав Вайта в ймовірно останньому бою в кар’єрі. Хоча об’єднання досі реальне

Як і те, що це було завершення виступів для британця.

Тайсон Ф’юрі розібрав Ділліана Вайта і завершив кар’єру в боксі. Принаймні, поки що і за попередніми даними. Претендент не зробив нічого, окрім гарного падіння, але винуватити в цьому треба не лише його.

Просто Тайсон – занадто хороший боксер.

Ф’юрі розібрав Вайта за три раунди. Далі стояло питання, наскільки вистачить Ділліана

Слухати, що каже Тайсон Ф’юрі перед боєм – так собі ідея. Британець засипає фанатів фактами, покриває свідомість хуртовиною обіцянок, а сам просто робить свою роботу. Не дарма Вайт відмовився приходити на всі прес-конференції, окрім фінальних – щоб не втратити зв’язок з реальністю.

Ірландець говорив і про те, що з’явиться у ринзі з вагою близько 140 кілограмів, і про те, що буде стояти посеред рингу і битися з Ділліаном, відповідаючи ударом на удар. В підсумку, зробив те, що і мав. Вийшов в ринг з однією із найнижчих цифр на зважуванні та зайнявся грою з громилою.

В стартових раундах Тайсон перевірив, на що здатен візаві. Дав порухатись, сам увійшов в бій. Перевірив, як справи у претендента з боротьбою в клінчі, намацав дірки, над якими працювали в таборі.

До третього раунду стало зрозуміло, що джеб Вайт як і раніше воліє ловити обличчям, а за лівим боковим і не планує встигати. Що в клінчі носити на собі велетня претенденту важко. Що двійки від Тайсона регулярно йдуть виключно по блоку, а от перемикатись на роботу по корпусу правим боковим Ф’юрі не заважає нічого.

Ні до цього, ні після Вайт не зробив нічого, щоб зупинити побиття. Більш-менш успішні попадання від Ділліана вперше стались аж в третьому раунді, а злився на суперника та рефері британець більш активно, ніж атакував. Безумовно Тайсон провокував, коли бив після команди і по потилиці, але саме Вайт реагував на всі ці дії, як на особисту образу. Ф’юрі не зміг задурманити голову супернику на прес-конференціях, але зміг прямо посеред бою.

Ділліан міг і мав відпрацювати краще. З такими суперниками, як Тайсон Ф’юрі, можна боксувати або переграючи за рахунок кращої роботи ніг, швидших рук та боксерського розуму, або просто ламаючи фізично. Перше Вайту не під силу. У нього взагалі немає навичок та фізичних можливостей, щоб переграти Тайсона, хоча саме цим кандидат і зайнявся. Можливості з другим варіантом могли б виникнути – але Вайт не пішов цим шляхом.

Ділліан достатньо фізично сильний, щоб відтискати суперників до канатів. Він вміє працювати силовими комбінаціями так, щоб опоненти не розуміли, звідки прилітає завершальний удар. Але із Ф’юрі не пройшло нічого.

З одного боку можна сказати, що Ділліан був недостатньо активний, але, насправді, все простіше – просто Ф’юрі занадто хороший боксер для Вайта. Будь-який атакувальний порив загрузав в болотах клінчу Тайсона Ф’юрі чи йшов повз, якщо чемпіон вмикав захист корпусом. Боксер, що атакує розкривається найбільше, тому чим більше б Ділліан йшов вперед – тим більше б натикався на удари суперника. Після третього раунду все швидко скотилось до єдиного шансу – лакі-панчу. В шостому все завершилось.

Аперкот Ф’юрі – ідеальний. Джеб для контролю суперника, зустріч непомітним ударом знизу. Третя поразка в кар’єрі Ділліана, третій нокаут, третій раз після аперкоту.

Обговорюючи можливості Вайта на перемогу, в анонсі було сказано:

«Якщо Ф’юрі частіше знаходитиме голову суперника через роботу на дальній дистанції, він може віддати роботу першим номером супернику, щоб зустрічати того важкими попаданнями і шукати той самий аперкот».

Захист Вайта зі схрещеними руками перед лицем знову зробив свою справу.

Тайсон заявив, що серйозно йде з боксу. Каже, пообіцяв дружині і вже обговорює поєдинок із Нганну

«Я пообіцяв своїй прекрасній дружині Періс, що після трьох боїв проти Вайлдера, що буде саме так. Я відчував, що зобов’язаний кожній людині на Вемблі пройти цей бій. Я відчуваю, що маю бути людиною свого слова і сказати, що це все.

Це кінець шляху для Циганського короля», – сказав Ф’юрі після бою.

Інсайдер ESPN Майк Коппінджер підтвердив:

«Тайсон Ф’юрі сказав, що його не цікавить бій проти переможця бою Усик – Джошуа за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі, але він зацікавлений у виставкових поєдинках (згадав гроші, які заробляє Мейвезер), і зауважив, що бій проти чемпіона UFC у важкій вазі Френсіса Нганну є можливим», – написав Коппінджер.

Чи вірити Ф’юрі? Вирішити важко. Прислухатись все ж варто. По-перше, Тайсон обіцяв дружині – це важливо, враховуючи їх відносини. По-друге, Ф’юрі давно розповідає про незвичний досвід, як от бій проти Нганну за сумісними правилами. Йому це цікавіше, ніж новий захист титулу.

Як і декілька шоу в WWE, в яке Тайсон увірвався, неначе це завжди було виключно його шоу. Підготовка для чергового «поєдинку» також займає час і сили, а боксеру Тайсону Ф’юрі не можна вибиватись з графіку поєдинків, захистів та об’єднань.

Проте, це зовсім не означає, що пішовши, британець не може повернутись. Йому всього 33. Пішовши на рік чи на два, повернутись з декількома проміжними боями цілком реально. Хоч тут і немає логіки.

А от бій проти Нганну, скоріш за все, реальний. Френсіс навіть прилетів у Великобританію на бій, щоб зустрітись із Тайсоном і розповісти, як все буде:

«Це буде гібридний бій з особливими правилами. Ми будемо битися у ринзі, але в ММА-рукавицях», – заявив Нганну.

Об’єднавчий поєдинок все ще реальний. Все залежатиме від реваншу Усика та Джошуа

Чи оголосять титул вакантним через пенсію Ф’юрі, побачимо найближчим часом, проте поки що об’єднавчий бій цілком реальний. Все може залежати від того, як саме пройде реванш Джошуа та Усика.

Ф’юрі цікавлять та мотивують виклики. Декілька днів тому він казав, що не цікавиться зустріччю із Джошуа. Потім – що об’єднання йому не треба. Але якщо в реванші Тайсон побачить хід поєдинку, який прийме за сприйнятливий для нього та цікавий, щоб залишитись ще на один бій – поєдинок за абсолют ми зможемо побачити вже цього року.

Є сподівання, що Тайсон не закінчить кар’єру. Зарано для такої рок-зірки. Бій з Усиком – мрія тактичного протистояння двох різних технарів. Бій із Джошуа – просто стильова феєрія.

Фото: Top Rank, BT Sport

Другие посты блога

Все посты