Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Спенс повертається після двох років без боксу. Пережив ДТП, операцію на очах, а тепер виходить на бій за три титули

Спенс повертається після двох років без боксу. Пережив ДТП, операцію на очах, а тепер виходить на бій за три титули

Чудовий поєдинок гарантовано.

Блог — 12х3
16 апреля 2022, 23:46
7
Спенс повертається після двох років без боксу. Пережив ДТП, операцію на очах, а тепер виходить на бій за три титули

Чудовий бокс гарантовано.

Еррол Спенс повертається після дворічної перерви. Останні роки кар’єра американця постійно буксує через позабоксерські обставини. Спочатку Еррол потрапив у ДТП, яке ледь не вартувало йому життя, потім – переніс операцію, яка ледь не завершила його кар’єру.

Але все ж поєдинок за три пояси у напівсередній вазі відбудеться.

Спенс боксує з перервами – все через аварію та операцію. Він злетів з бою проти Пак’яо, який виграв Угас

Восени 2019-го у Еррола Спенса з’явився перша вимушена перерва в рік. У вересні американец перебоксував Шона Портера, відправивши того в нокдаун в одинадцятому раунді, а в жовтні потрапив в ДТП.

Спенс повертався з клубу – у стані алкогольного сп’яніння на своєму Феррарі не впорався із управлінням на повороті. Після заносу автомобіль перевернувся декілька разів, а чемпіон світу вилетів з машини, так як не був пристібнутим.

Вцілів дивом. Він машини залишились лише контури, а от лікарі, що забрали американця з місця аварії майже одразу заявили, що життю боксера нічого не погрожує.

 

Повернувся Спенс через рік після попереднього бою – перебоксував Денні Гарсю, що прямо перед Ерролом переміг Івана Редкача. І поки Кроуфорд і Арум все ніяк не могли вирішити, хто з них більш винен в тому, що Теренс не виходить на Спенса, чемпіон IBF та WBC домовився про об’єднання проти Менні Пак’яо.

Філіпінець мав намір провести декілька великих поєдинків у напівсередній вазі перед президентськими виборами і в ніч з 21 на 22 серпня 2021-го мала відбутись зустріч проти Спенса. Але Ерролу знову довелось зійти з дистанції на деякий час – під час підготовки у нього відбулось відшарування сітківки. Американець просив лікаря дозволити йому відбоксувати, але той завірив, що такий поєдинок може назавжди залишити бійця без зору.

Операція пройшла успішно, відновлення – також, але простої затягнули Спенса. За три роки він провів три поєдинки – два в 2019-му, після чого було відновлення після аварії і один в 2020-му.

Угас – важкий суперник. Відправив Пак’яо на пенсію і має стиль, що є непростим для будь-кого

Йорденіс погодився на поєдинок проти Менні за 10 днів до бою і майстерно впорався із завданням. Кубинський контрпанчер не давав попасти по собі погано підготованим атакам суперника, зустрічав шульгу правою назустріч і спокійно забирав раунди. Відповідно до статистики Compubox, Менні попав лише 16% ударів, точність Йорденіса – 37%.

Після цього бою Пак’яо оголосив про завершення кар’єри, а Угас одразу заявив, що найкращим варіантом бачить Спенса. Через вісім місяців вони таки зустрінуться за пояси WBC, WBA та IBF у напівсередній вазі.

Угас – непростий суперник. З п’яти останніх поєдинків Йорденіс програв лише раз – Шону Портеру в бою, де перемогу легко можна було віддати кубинцю.

Приємно у ринзі з Угасом не буває. Найбільше він любить ловити опонентів на помилках. Знаходити дірки у захисті, витягувати візаві на себе і закривати ці прогалини своїми ударами. Але з тим ж Портером весело рубався на середній дистанції, не сильно програючи і в цьому компоненті. Кубинець пристосовується, призвичаюється до візаві і регулярно знаходить слабкі місця.

Перемога над Пак’яо – важлива, але нічого для змагання зі Спенсом не значить. Еррол – агресивний боксер, але будує атаки не через темп і рух, а через передню руку і розумне зближення. Любить влаштувати драку, але підходить до неї з розрахунком, будуючи атаку через розбивання візаві з дистанції. А ще він просто більше – вище кубинця всього на 2 сантиметри, але має розмах рук більший на 8 сантиметрів. 

Окрім цього, Спенс розповів про зміни у підготовці. Тепер в команді Еррола є дієтолог, від роботи з яким він буквально щасливий. Американець розповів, що тепер йому не доводиться сидіти без води та їжі – професіонал все рахує за нього. Здається дивним те, що у такого бійця досі не було такої людини в команді. Але, як розповідав українеський дієтолог Олександр Фока, головний конкурент Спенса – Теренс Кроуфорд, також їсть те, що звик та потрапляє в рамки ваги олдскульними методами.

З американцем Угасу доведеться думати більше, ніж з підстаркуватим Пак’яо.

Спенс проти Угаса – про хороший бокс. Моментами розумний, але з елементами драки та інфайтингу. Зі швидкою боксерською грою і грубою фізичною силою.

А ще – цей поєдинок може стати фінальним перед зустріччю Спенса та Кроуфорда. Теренс вже не може кивати в бік Арума, Спенсу нікуди відтягувати. Окрім цього, переможець бою Спенс – Угас володітиме трьома з чотирьох поясів в напівсередній вазі. Фанати остаточно плюнуть на мегафайт, якщо не провести об’єднання зараз.

Де та коли можно подивитись

Поєдинок Спенс – Угас транслюватиме Showtime.

В андеркарді проведуть бої Брендан Лі, Коді Кроулі проти Хосесіто Лопеса. Також Раджаб Бутаєв – «звичайний» російський чемпіон світу WBA у напівсередній вазі (суперчемпіон – якраз Угас). WBA обіцяла забанити російських бійців до кінця війни, але розвела так багато чемпіонів, що загалом ці санкції цікаві лише керівництву Асоціації. І Ісаак Круз – екс-суперник Джервонти Девіса – зустрінеться із Юріоркісом Гамбоа.

Початок шоу в ніч з 16 на 17 квітня. Трансляція не раніше 03:00.

Фото: Twitter

Другие посты блога

Все посты