Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/«Володимир на блокпосту – як айфон, яким забивають цвяхи». Кличко-молодший успішно воює на дипломатичному фронті

«Володимир на блокпосту – як айфон, яким забивають цвяхи». Кличко-молодший успішно воює на дипломатичному фронті

З першого дня працює, щоб Україна перемогла.

Блог — 12х3
15 апреля 2022, 18:56
6
«Володимир на блокпосту – як айфон, яким забивають цвяхи». Кличко-молодший успішно воює на дипломатичному фронті

З першого дня працює, щоб Україна перемогла.

Володимир Кличко – обличчя українського спорту під час війни в Україні. Екс-чемпіон світу – ідеальний приклад того, чим має займатись медійний спортсмен і як може приносити користь країні, використовуючи свої ресурси по максимуму.

Кличко-молодший – один із головних спортивних героїв війни проти Росії. Зустрів напад в Києві, з першого дня допомагає Україні

Володимир Кличко завжди був еталоном. Іноді, аж занадто. Занадто правильний хід ведення поєдинку призводив до меншого драматизму, ніж хотілось. Занадто правильний стиль написання біографії призводив до регулярного позіхання під час читання.

Але під війни Кличко-молодший – абсолютний еталон того, як має себе поводити спортсмен такого рівня.

Володимир – давно більше, ніж боксер. Він пише книжки, бере участь у закордонних шоу, привозить у Київ друзів-знаменитостей та викладає у Гарварді. Його поважають пов’язані із боксом люди, політичне і бізнес середовище. А сам Кличко увімкнувся в боротьбу ще до війни.

Американська розвідка передавала дані про напад Путіна декілька разів, а найвірогіднішою датою у 2022-му називали 16 лютого. 2 лютого Володимир подав документи на приєднання до бригади територіальної оборони міста Києва:

«Прийшов перевірити, як відбувається консультаційна робота з добровольцями в першому центрі рекрутингу резервістів, який створила столиця.

А брат подав заяву і документи — приєднується до бригади територіальної оборони міста Києва», – написав Кличко-старший.

14 лютого – за два дня до першої вірогідної дати нападу, Володимир підтвердив, що він в Києві на фоні новин про вильоти з держави олігархів та відомих особистостей.

А після початку війни і дотепер Кличко-молодший – один із головних неофіційних речників України. 25 лютого Володимир звернувся до європейської спільноти, попередивши, що війна може прийти і до них:

«Пишу вам з Києва, столиці країни, яка перебуває в стані війни, країни, яка зазнає нападу та вторгнення з усіх боків. Це не «війна України», це війна Путіна. За туманом останніх тижнів ховалися ретельні приготування, щоби привести в дію план, який складався місяцями.

Ми повинні дивитися правді в очі та мати мужність зробити висновки для нашого майбутнього та майбутнього наших дітей. Це грубе порушення міжнародного права. І якщо уважно прислухатися, ця війна стосується і Європи.

Путін хоче поставити під сумнів геополітичний баланс у всій Європі, він мріє бути захисником слов’янських народів, де б вони не жили, і він хоче відновити імперію, яка розпалася, загибель якої він так і не прийняв. Він дивиться на наш континент крізь спотворені окуляри, окуляри уявного славного минулого.

Ця війна проти моєї країни – не лише результат безумства однієї людини, а й результат багаторічної слабкості західних демократій. Це безумство має бути зупинено зараз шляхом посилення стримувальних факторів. Нашим урядам треба говорити голосно та ясно».

Вже на початку березня – за декілька днів після початку війни – Кличко-молодший дякував міжнародним партнерам за допомогу.

А важливість Володимира в питанні отримання допомоги високо оцінив Віталій:

«Можна поставити Володимира на блокпост з автоматом охороняти, і це виглядатиме як забивання айфоном цвяхів. У нього є величезні контакти у світі бізнесу, політики, він має величезну популярність – це ефективно використовується. Не говоритиму, скільки автівок прийшло через Володю – вони рахуються сотнями.

На сьогодні займаємось активним залученням світових ЗМІ, гуманітарної допомоги – починаючи нею та закінчуючи військовою допомогою.

Я вважаю, дуже добре, що Володимир знаходиться з братом і максимально допомагає – це велика користь. Він розв’язує питання Києва як асистент, якого знайти майже неможливо».

Фактично, Володимир взяв на себе роль головного помічника Віталія і вже можна говорити, що чудово впорався з цією роллю:

«Чудово, що у мене є Володя. Він взяв на себе величезну кількість роботи, маючи колосальні контакти у всьому світі, маючи авторитет, маючи можливість відкрити практично будь-які двері великого бізнесу та будь-які політичні двері. Володя про це ніколи не скаже, але я можу сказати, що сотні мільйонів євро залучено завдяки братові, сотні тисяч тонн гуманітарки. Він зробив велику роботу і продовжує робити».

Володимир постійно показує жахи війни і називає речі своїми іменами. У відео після обстрілу Подільського району Києва прямо назвав дії Росії геноцидом.

Закликає партнерів України повністю обмежити агресора економічно.

Кличко-молодший побував і в Бучі одразу після того, як українські війська звільнили місто від катів.

Брати з першого дня працюють над захистом жителів столиці. Вони – орієнтир для закордонних ЗМІ

В той час, як російські ЗМІ, не можуть вигадати нічого, окрім нациських статей «що треба зробити з Україною», справжні ЗМІ – українські та закордонні мають героїв, про яких можна розповідати тільки з гордістю. Серед них – брати Клички.

В перші ж дні Віталій та Володимир спустились у бомбосховища, щоб поспілкуватись з людьми, які переховувались від бомбардувань.

Працювали спільно із Українською асоціацією футболу над евакуюванням дітей з Києва. А також регулярно сповіщають європейські ЗМІ про реальний хід війни в Україні та ситуацію в Києві. Завдяки володіння німецькою та англійською, перші спортсмени, до яких звертаються ЗМІ – брати Клички. 

Володимир за час війни спілкувався з десятками видань – від Sky Sports до ВВС. А польська Newsweek Polska присвятила братам матеріал та обкладинку з потужним заголовком: «Брати Клички б’ють Путіна».

Українським екс-чемпіонам присвячують мурали в Польщі.

А кожна їх дія приковує до себе увагу мільйонів людей по всьому світу. Як пост-захоплення від Володимира захисницею України Катериною.

Чи фото с місця бомбардування Києва.

В інформаційній війни неможливо переоцінити роботу, що роблять брати щодня. Вони допомагають не тільки не забувати про війну в країнах, куди не дійшов російський солдат через героїзм українських воїнів, а й продовжувати давити на агресорів з усіх боків.

Ім’я Володимира допомагає лобіювати потрібні для України питання: зустрічався із Шольцем, переконував забрати пояс у Бівола

В той час, як робота Віталія, як мера, зосереджена на Києві та добробуті містян під час війни, Володимир працює в тому полі, де має максимальний вплив. В тому числі – в Німеччині. 

Кличко-молодший давно знайомий із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. 

На початку квітня Володимир був учасником зустрічі із Шольцем, а також канцелорм Австрії Карлом Нехаммеро, віце-канцлером-міністром економіки Німеччини Робертом Хабеком, міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок головою Відомства федерального канцлера Німеччини Вольфгангом Шмідтом, міністром фінансів ФРН Крістіаном Лінднером та лідерами провідних політичних сил – учасників урядової коаліції Німеччини.

«Володимир на всіх зустрічах підкреслює необхідність подальшої допомоги Україні, яка бореться сьогодні за існування своєї держави і свою свободу», – розповів Віталій.

Одна з найкращих фото цих зустрічей – Володимир та Крістіан Лінднер. Посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів про свою зустріч з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером в перший день війни:

«Німецький міністр тоді сидів із ввічливою усмішкою і говорив так, ніби поразка українців давно зафіксована: «У вас лише кілька годин. Постачання зброї або відключення Росії від SWIFT безглузді», – заявив він.

На 37-й день війни Крістіан подивився в очі одному з найпотужніших представників української нації, що зробила неможливе.

Пізніше Кличко розповів про зустрічі, що провів в Німеччині та висловив сподівання, що зустріч президентів Зеленського та Штанмаєра все ж відбудеться:

​​«Правда, що в минулому президент Німеччини допустив багато помилок в політиці Росії, які завдали масової шкоди в Україні. За це Президент вибачився і визнав свої помилки. Я вважаю, що ми, як Україна, терміново повинні продовжувати будувати мости до Німеччини. 

 

Зараз надзвичайно важливо, щоб Україна разом з Німеччиною та усім Європейським Союзом мала чіткий спільний фронт проти російського вторгнення. Сподіваюся, що візит Президента до Києва лише відкладається, це можна зробити найближчими тижнями».

Не менше уваги Кличко-молодший притягує і в боксерській, і в спортивній спільноті. Десятки бійців, висловлюючи свою підтримку Україні, згадують братів Кличків, як от Евандер Голіфілд:

«Молюсь за мир для моїх братів по боксу – для Володимира та Віталія Кличків, їхніх сімей та всього народу України. Нехай цей шторм скоро мине, і мир, любов і щастя повернуться до всіх в ім’я Ісуса», – сказав Голіфілд.

Чи Теофімо Лопес:

«Одна річ — битися за свою країну; інша справа – її захищати!

Салют цим прекрасним, великим чемпіонам за хоробрість та силу, які вони мають для своїх співвітчизників та сімей!

Світ боксу молиться разом із вами», – написав Лопес.

Володимир і Віталій – головні амбасадори тиску на боксерські організації, які вкрай вибірково ставляться до санкцій, щодо росіян. WBA, WBC, IBF, WBO та EBU постановили, що не санкціонуватимуть бої в Росії, а WBA заявила, що виключить російських боксерів із рейтингів. Всіх, окрім чемпіонів.

В результаті, ці санкції жодним чином не впливають на російский професійний бокс в тому обсязі, за який варто було б говорити, тому що головні спортсмени продовжуть боксувати – як Дмитро Бівол, чий бій проти Канело, схоже, все ж відбудеться. Володимир з братом неодноразово казали про необхідність забрати титул у Бівола і пояснювали, навіщо:

«Бівол абсолютно точно не має бути допущений до поєдинку проти Канело. Кожна санкція не має нічого проти окремих осіб чи спортсменів. Вони стосуються політиків Росії, а кожен представник цієї країни мусить перебувати під санкціями. Таким чином ми показуємо Росії, що світ проти цієї безглуздої війни. У цій війні немає нічого хорошого», – сказав Кличко-молодший.

І нехай WBA продовжує ігнорувати аргументи українців, Володимир, як багаторічний чемпіон Асоціації в минулому, зробив все, щоб це питання обговорювали. В один момент запереживав навіть Боб Арум, чиїм боксером є Артур Бетербієв. Настільки, що заявив, що Бетербієв насправді – канадець.

***

Приклад братів Кличків загалом і Володимира в питанні роботи із закордонними ЗМІ та партнерами – еталонний для кожного великого українського спортсмена. Еталон того, як можна сконцентрувати увагу на благо України.

«У нас сильний зв‘язок, навіть коли ми не поруч. У цей критичний для України час ми разом, у Києві. Пліч-о-пліч.

Підтримку і допомогу брата я відчуваю щодня і щохвилини. Як він нещодавно сказав: це найскладніший бій в нашому житті. Бій за наше місто і нашу країну. І ми, без сумніву, переможемо! Бо добро завжди перемагає зло!», – розповідав Віталій, вітаючи Володимира із 46-річчям.

Фото: інстаграм Віталія Кличка, Матеуш Слодковський, Getty Images/Global Images Ukraine

Другие посты блога

Все посты