Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Світовий бокс імпотентний в плані санкцій щодо Росії. Профі хвилюють тільки гроші, любителі ігнорують головування Кремльова

Світовий бокс імпотентний в плані санкцій щодо Росії. Профі хвилюють тільки гроші, любителі ігнорують головування Кремльова

Намагань лише братів Кличків замало.

Блог — 12х3
5 апреля 2022, 19:40
12
Світовий бокс імпотентний в плані санкцій щодо Росії. Профі хвилюють тільки гроші, любителі ігнорують головування Кремльова

Намагань лише братів Кличків замало.

Світовий бокс зробив вигляд, що дуже переживає через війну в Україні, голосно оголосив про санкції і те, що вони ввели їх найпершими серед видів спорту, і на цьому зупинились. Фактично, більшість з рішень впливає максимум на другорядних спортсменів, а голови організацій лобіюють думку про те, що російські боксери і тренери не мають жодного відношення до війни.

Вид спорту, в якому надважливо щосекунди демонструвати характер, виявився абсолютно безхарактерним.

Любительский бокс відсторонив росіян і білорусів. Але голова IBA все ще росіянин Кремльов

4 березня IBA (Міжнародна боксерська асоціація) ухвалила рішення відсторонити представників Росії та Білорусі від турнірів: боксерів, рефері, суддів та офіційних осіб. Також було схвалено скасування міжнародних заходів, запланованих у Росії та Білорусі у 2022 році.

20 березня IBA повідомила, що перекриватимуть всі виплати, пов’язані із участю українських боксерів у міжнародних турнірах.

Хороші рішення, але в жодній з цих заяв не було ні слова від керівника IBA Умара Кремльова. Росіянина, екс-керівника Федерації боксу Росії. Більше того – від нього взагалі жодного слова про війну. Судячи з інстаграму, він прекрасно проводить час. Наприклад, в другий день війни філософствував про дружбу.

Пізніше – відвідував офіційні заходи та турніри. В тому числі і той, де було ухвалено рішення про фінансування українських спортсменів, але тактовно обійшов питання війни стороною і навіть на згадав про фінансування українців.

Федерація боксу України в цьому питанні також робить вигляд, що нічого не відбувається. Щодо відсторонення боксерів було надісланий цілий офіційний лист. Щодо Кремльова – жодного заклику до санкцій. Чи не через братерські відносини голови ФБУ і голови IBA?

Санкції професійних організацій – фікція. Їх цікавлять виключно гроші

Одразу серія фактів, як професійний бокс обирає гроші, а не життя людей.

Факт 1

28 лютого WBO, IBF, WBC, WBA увірвались в санкції з гучною заявою – організації, одночасне володіння поясами яких дає право називатись абсолютним чемпіоном світу, заявили, що не визнаватимуть і не затверджуватимуть поєдинки в Росії. WBA зайшла ще далі – заявили, що виключать всіх російських бійців із рейтингів.

Зараз виключення виглядає ось так:

На ділі все це – лише підтримка мейнстріму.

Головне застереження в рішенні WBA – воно не стосується чемпіонів. Фактично, всі топові російські боксери можуть так само продовжувати боксувати, просто не вдома. Зараз WBA повністю ігнорує заклики української спільноти, амбасадорами якої наразі є брати Клички, забрати пояс у Дмитра Бівола в якості санкцій. Асоціація робить вигляд, що нічого не відбувається, офіційно через пункт, відповідно до якого чемпіони залишатимуться в рейтингу, та позицію росіянина:

«У мене багато друзів в Україні. У мене багато друзів у Росії. Моя сім’я у Росії. Мені дуже сумно. Щодня я прокидаюся і сподіваюся, що це припиниться», – сказав Дмитро 4 березня.

Фактично ж через те, що Бівол боксуватиме з Канело, а таке рішення – втрата вагомого проценту відрахувань.

Факт 2

Боб Арум спекулює на канадському паспорті Бетербієва, який за словами промоутера існує. Чи це насправді так – навідомо. Переживання промоутера пов’язані саме з ажіотажем, що почався довкола Бівола:

«Це абсурд, оскільки Бетербієв є законним резидентом Канади. Він проживає там протягом багатьох років та має канадський паспорт. І він не має ніякого відношення до Росії. Він відрізняється від Бівола, який проживає в Росії. Бетербієв — канадець.

Боб на фінальному етапі перемовин щодо поєдинку між Артуром і Джо Смітом одразу за три пояси у напівважкій вазі. I також трясеться за вкладення в спортсмена. Але називати канадцем друга одного із основних агітаторів вбивств українців Рамзана Кадирова – верх цинізму.

Бетербієв десятки раз публічно називав Кадирова братом, отримував з його рук Мерседес і постійно дякував за досвід і настанови.

Факт 3

Розм’як і голова WBC Хосе Сулейман. Офіційно заявив, що російських боксерів і функціонерів не можна звинувачувати:

«Було б соромно перекреслювати бій Канело та Бівола. Я радий, що цей бій відбувається, в ринзі вони зможуть показати, що бокс – вищий за політику.

Це делікатне питання через те, що відбувається, але ми говоримо про те, що боксери ні в чому не винні. Я щасливий, що цей бій відбувається. [Бій] не має нічого спільного з конфліктом».

Не варто звинувачувати російських бійців?

Головна теза боксерської спільноти, що проти індивідуальних санкцій: «Чому мають страждати російські бійці? Причому вони до війни в Україні?». Якщо тісною дружби із вбивцею Кадировим недостатньо – ось ще аргументи.

Екс-чемпіон світу Микола Валуєв плювався брехливими пропагандистськими гаслами щодо оголошення війни Путіним Україні:

«Ситуація змінюється щохвилини. Стрімка фашизація України, нагадаю, прикордонної з Росією держави, призвела до необхідності проведення спеціальної операції. Вашингтон із сателітами миттєво взявся за реалізацію свого плану. Про нього вже згадував. 

У цьому плані немає реальної допомоги Україні, та своє зробила, а лише ментальні запевнення у солідарності, які сьогодні прозвучали у промові Байдена. Тепер, засукавши рукави, ляльководи приступили до впливу на економіку Росії. Це їхня головна мета (хоча головна – це розвал нашої держави). Наш Президент усе сказав у своїй промові. Головне, щоб всi його почули».

Колишній боксер Григорій Дрозд радів, що його країна повертається до епохи мавпи з гранатою і рівня життя, як у друзів із Ерітреї:

«Я народився та жив у країні, яку поважали, Союз Радянських Соціалістичних Республік. Потім її відібрали, а нову будували всі разом 30 довгих років, і ось у непростих умовах народжується та країна, яка повертає своє місце.

Живе та діє не так, як хотіли б так звані західні партнери. У нас їх тепер немає. Ми були і є собі господарі. Це непросто, але дуже важливо. Дорогу ціну ми заплатили за уроки довіри».

Екс-суперник Володимира Кличка Олександр Повєткін спочатку казав Владу Сіренко, що події в Україні – жах. А потім викликав приступ нудоти своїм постом у соціальних мережах вже після того, як українець доносив йому правду:

«Сила в правді. Ця відома фраза, яку сказав Сергій Бодров, сьогодні відображає суть того, що відбувається в Україні.

Ми билися за правду усі ці роки, доки на Донбасі винищували слов’ян. Тому я за президента [Володимира Путіна] та його рішення – стати на захист простих людей, дати відсіч нацизму, який паразитує відомо за чий рахунок».

***

Під час війни Росії проти України не може бути нейтралітету і пошуку тих, хто винуватий трошки менше. 

Важливо, щоб в протистояння вмикались не тільки брати Клички. Тому що будь-які санкції працюють лише під тиском спільноти. WBA – найпопулярніший пояс серед українців – ним володіли Кличко-молодший, Володимир Сидоренко, Андрій Котельник, Юрій Нужненко, В’ячеслав Сенченко, Василь Ломаченко, Олександр Усик та Артем Далакян. І це тільки титули чемпіонів світу, без інтернаціональних, інтерконтинентальних і інших.

Звернення екс-чемпіонів до Асоціації і активна громадянська позиція у своїй зоні відповідальності зараз надважлива. Якщо ви чекали знаку, щоб почати діяти і тут, то це він.

ФБУ, прийшов час визначитись з приводу Кремльова. Він все ще друг чи, можливо, треба подивитись правді в очі? Будь-яке ігнорування автоматично вважатиметься підтриманням головування росіянина в IBA.

Російські спортсмени і функціонери – засоби пропаганди для влади. На їх шоу в Росії приходять місцеві зірки, що в більшості так само підтримують напад на Україну. Поки вони продовжують виступати – пропаганда руського міра продовжує розповсюджуватись.

Безхарактерність організацій, що трясуться за дружні відносини з Кремльовим, відносини з командами російських боксерів та, головне, великі комісійні – це підігравання країні-агресору, що займається геноцидом українського народу. З 1962 року Генеральна Асамблея ООН засудила режим апартеїду до ПАР, після чого спортсмени країни залишились в ізоляції на 29 років. Нинішні керівники організацій бояться навіть висловити свою чітку позицію, щодо війни в Україні та підтримати санкції, щодо відомих спортсменів. 

Просто, щоб не втратити зайві кошти.

Фото: Boxing Scene

Другие посты блога

Все посты