Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Клички вимагають відмінити бій росіянина Бівола проти Канело через війну. WBA ігнорує заклики

Клички вимагають відмінити бій росіянина Бівола проти Канело через війну. WBA ігнорує заклики

Шоу і гроші для Асоціації важливіші.

Блог — 12х3
17 марта 2022, 23:55
2
Клички вимагають відмінити бій росіянина Бівола проти Канело через війну. WBA ігнорує заклики

Шоу і гроші для Асоціації важливіші.

WBA – найстаріша і найбільш мерзенна боксерська організація. Всесвітня боксерська асоціація багато говорить, обіцяє, але робить лише мінімум з обіцяного.

До війни у WBA було настільки багато чемпіонів в кожній вазі, що ще трохи і пояси можна було б роздавати всім дебютантам, як брелоки для ключів. Не пройшло й десятку років, як в Асоціації згадали про фанатів – пообіцяли прибрати всіх «золотих» і інших чемпіонів, які були суто для фінансування організації. Після нападу Росії на Україну в WBA зробили аж дві заяви, але знову дотримались їх лише частково.

WBA спочатку виступили одним фронтом з організаціями по відмові від боїв в Росії. А потім придумали свою санкцію, яку не дотримались

24 лютого Путін оголосив на весь світ про свої тотальні проблеми з психікою – почав війну проти України. 28 лютого чотири основні боксерські організації, володіння поясами яких дає змогу називатись абсолютним чемпіоном світу – WBC, WBO, IBF і WBA, оголосили про санкції – вони не будуть затверджувати турніри і поєдинки в Росії.

Це означає, що як мінімум на час війни країна-агресор лишилась без титульних боїв. Враховуючи, що і Європейський боксерський союз (EBU) прийняв таке ж рішення, в Росії до кінця війни тепер можна боксувати хіба за титул чемпіона Саратова.

Але у WBA не зупинились на цьому – 1 березня оголосили, що виключать російських і білоруських боксерів із рейтингів. Звучить правильно, але як завжди у Асоціації є забагато додаткових опцій. Основне із офіційного повідомлення:

«1. Захід є тимчасовим і переглядатиметься щомісяця. Нинішні чемпіони світу чи регіонів збережуть свій статус, це також буде перевірено відповідним комітетом.

2. Російським і білоруським офіційним особам також буде заборонено брати участь у боях на чемпіонатах світу та/або регіонів відповідно до резолюції Виконкому WBA.

3. Російським бійцям не дозволять вийти на ринг зі своїм прапором, не лунатиме їхній гімн і не називатиметься країна.

4. WBA залишає за собою право виключити зі свого рейтингу боксерів, які виступають за війну.

Заходи, про які ми оголошуємо сьогодні, є тимчасовими і мають негайну дію. Вони можуть бути посилені або призупинені в міру розвитку ситуації».

В результаті – боксерів все ж прибрали. Точніше, прибрали згадки про них. Тепер росіяни там виглядають ось так:

А росіянин Бівол боксуватиме із Канело Альваресом – гучний поєдинок, величезні чеки, класне шоу. Шоу і гроші для WBA виявляються важливішими за життя людей.

До відміни поєдинку закликають брати Клички. Від Асоціації жодної реакції

Після винесення рішення про виключення росіян із рейтингів український бокс вимагає відмінити поєдинок Канело – Бівол. Ми декілька разів звертались до WBA (один, два) та наголошували на необхідності більш рішучих дій.

Але головна рушійна сила – брати Клички. В інтерв’ю закордонним ЗМІ вони наголошували на необхідності скасування поєдинку:

«Важливо, щоб цьому боксеру заборонили проводити бої у Сполучених Штатах, як і всім російським спортсменам заборонено брати участь у міжнародних змаганнях», – говорив Віталій Кличко.

Тим часом WBA ніяк не реагує. Документально вони убезпечили себе з самого початку пунктами про те, що чемпіони лишаються чемпіонами, а Асоціація може дискваліфікувати спортсмена, що підтримує війну. Бівол же сказав, що він за мир:

«У мене багато друзів в Україні. У мене багато друзів у Росії. Моя сім’я у Росії. Мені дуже сумно. Щодня я прокидаюся і сподіваюся, що це припиниться», – сказав Дмитро.

При цьому в офіційному повідомленні є пункт про те, що санкції можуть бути посилені або призупинені в міру розвитку ситуації. Який же розвиток ситуації має відбутись, щоб в Асоціації посилились санкції?

Клички пояснили, чому відміна поєдинку чи припинення чемпіонства Бівола – важливо. Навіть у випадку, якщо боксер за мир

По-перше, за більш як двадцять днів війни всі українці зрозуміли, що таке «за мир» у розумінні країни-агресора. По-друге, самі брати пояснили, чому це санкція не персонально проти Бівола, а проти Росії:

«Бівола абсолютно точно не мають допускати до поєдинку з Канело у травні. Кожна санкція не має нічого проти окремих осіб чи спортсменів. Вони стосуються політиків Росії, а кожен представник цієї країни мусить перебувати під санкціями. Таким чином ми показуємо Росії, що світ проти цієї безглуздої війни. У цій війні немає нічого хорошого», — пояснював Володимир.

Віталій також сказав про те, що це – міри не проти конкретного боксера, а підтримання санкцій всього світу:

«Важливо, щоб цьому боксеру заборонили проводити бої у Сполучених Штатах, як і всім російським спортсменам заборонено брати участь у міжнародних змаганнях.

Це не міра проти окремого спортсмена. Україні потрібно, щоб весь світ тиснув на Росію».

Такі санкції – незвична, але важлива історія для боксу. Світ повинен показати єднання на всіх фронтах задля якнайшвидшого зупинення агресора. 

WBA протягом довгих років вигадував десятки поясів, йдучи на поступки боксерам задля заробітку. А зараз робить вигляд, що не існує обгрунтованих аргументів легенд боксу і народу, проти якого просто зараз здійснюється геноцид.

Фото: DAZN

Другие посты блога

Все посты