Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Леннокс та Холіфілд в гостях, 17 тисяч глядачів на «Донбас-Арені», Баффер – рінг-анонсер. Таким був бокс у довоєнному Донецьку

Леннокс та Холіфілд в гостях, 17 тисяч глядачів на «Донбас-Арені», Баффер – рінг-анонсер. Таким був бокс у довоєнному Донецьку

Знакове місто для нашого боксу.

Блог — 12х3
8 апреля 2022, 22:55
3
Леннокс та Холіфілд в гостях, 17 тисяч глядачів на «Донбас-Арені», Баффер – рінг-анонсер. Таким був бокс у довоєнному Донецьку

Знакове місто для нашого боксу.

У 2002-му в Донецьку була заснована промоутерська компанія Union Boxing Promotions, що зробила Донецьк одним із боксерських центрів України. Поки туди не прилізло російське кодло.

Олег Єфімович UD12 Серхіо Бланко

07.08.2008

Поєдинок за титул чемпіону Європи за версією EBU

Єфімович – один з головних бійців Union Boxing. В 2007-му Олег став інтерконтинентальним чемпіоном за версією EBU, а через рік завоював ще й титул чемпіону Європи за цією ж версією. 

На той момент непереможний іспанець Бланко не впорався з технікою та натиском українця. Єфімович у спортивному палаці «Дружба» переміг впевненим одноголосим рішенням суддів: 118-110, 119-109, 119-108. Програв цей титул Олег через два роки і чотири успішних захисти, але вже у 2011-му знову став інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBA. Всі свої титульні поєдинки до 2013-го року включно Єфімович проводив у Донецьку, зокрема на «Донбас Арені».

В’ячеслав Сенченко UD12 Юрій Нужненко

10.04.2009

Поєдинок за титул чемпіону світу за версією WBA

Перший і наразі єдиний бій між українцями за титул чемпіону світу, організований в Україні відбувся в спортивному палаці «Дружба» в Донецьку. Нужненко, що дебютував у профі в Польщі, перший поєдинок на батьківщині провів на цій же арені у 2003-му, а через чотири роки став чемпіоном світу, перебоксувавши досвідченного француза Фредеріка Клозе у Франції.

Бій двох українців за титул – величезна подія для всієї країни. Два непереможених спортсмена і повна арена, що шаленіла від попадань бійців. Нужненко не зміг втримати титул, хоча весь бій провів першим номером. В’ячеслав розумно відпрацював на відходах через передню руку та взяв пояс чемпіона WBA, який за будь-якого підсумку залишився б вдома.

Яго Кіладзе КО1 Золтан Чекун

14.01.2011

Поєдинок за титул інтерконтинентального чемпіону світу за версією WBA

На контракті у Union Boxing були не тільки українці. Грузин Кіладзе дебютував в 2007-му у профі на турнірі в Донецьку і до 2013-го боксував лише в Україні.

В 2011-му Яго змінив молодіжний титул інтерконтинентального чемпіону в крузервейті на такий самий, але дорослий. Вихід на бій проти Чекуна відбувався довше, ніж сам поєдинок: ідеальний боковий в тулуб в першому раунді приніс майбутньому супернику Віктора Вихриста титул.

Дев’яноста конвеція WBA

6-12 листопада 2011-го

Ювілейна конвенція Всесвітньої боксерської асоціації пройшла в Донецьку. Відкриття відбулося в готелі Shakhtar Plaza, а голова WBA Жільберто Мендоса назвав зустріч однією із найкращих в історії.

Серед почесних гостей конвенції був і легендарний Роберто Дюран – найкращий легковаговик 20-го століття.

Пол Маліньяджі ТКО9 В’ячеслав Сенченко

29.04.2012

Бій за титул чемпіону світу за версією WBA

Завойований титул чемпіону світу Сенченко захистив тричі, після чого на «Донбас Арену» прилетів Пол Маліньяджі. 17257 глядачів, Евандер Холіфілд серед глядачів та надважливий бій, в якому американець виявився сильнішим.

Вже в наступному поєдинку Сенченко запросили в Великобританію для епічного повернення Ріккі Хаттона. Вийшло епічно, але не в той бік, в який сподівались британці.

Вечори боксу організовувались до 2014 року включно. Донецьк відвідав Леннокс Льюіс, на вечорах працював Майкл Баффер

В 2013-му українець Олександр Грищук став інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBA, нокаутувавши Габора Молнара у другому раунді, а на 13-й турнір серії Pro Boxing Show завітав Леннокс Льюіс.

Останні три вечори в Донецьку відбулись в кінці 2013-го та на початку 2014-го. В одному з них В’ячеслав Сенченко нокаутував Віталія Чаркіна у другому раунді. А на самих вечорах в Донецьку працював легендарний Майкл Баффер.

Другие посты блога

Все посты