Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Камбосос і Україна: ледь не зустрівся із Ломаченком, був в андеркарді Усика, коментував пости Tribuna.com у інстаграмі

Камбосос і Україна: ледь не зустрівся із Ломаченком, був в андеркарді Усика, коментував пости Tribuna.com у інстаграмі

А ще обіцяв помститись за православних братів.

Блог — 12х3
15 октября 2022, 21:00
8
Камбосос і Україна: ледь не зустрівся із Ломаченком, був в андеркарді Усика, коментував пости Tribuna.com у інстаграмі

Вперше матеріал було опубліковано перед першим поєдинком Девіна Хейні проти Джорджа Камбососа. Тоді американець переміг австралійця рішенням суддів та став наймолодшим абсолютним чемпіоном в історії.

Реванш відбудеться в Австралії у ніч з 15 на 16 жовтня.

Джордж називав Арума старим, майже домовився із Ломаченком, але бій зірвала війна

Ще до зустрічі із Лопесом Камбосос ображався на заяви Ломи, який бажав провести реванш проти Теофімо:

«Слова Боба Арума про реванш нічого не значать. Йому 89 чи 90 років – він вже навіть не пам’ятає, що робив вчора. Він забуває про те, хто стоїть у них на шляху – спартанський воїн, який все пустить під укіс.

Вони можуть влаштувати бій тоді, коли я покінчу з Лопесом. Без титулів, всім буде плювати на цей реванш. І Ломаченко, і Боб Арум прибіжать до мене після перемоги над Лопесом».

Пізніше Джордж все ж запевнив, що надасть шанс українцю:

«Знаєш що, Лома? Я дам тобі шанс. Коли я отримаю ці пояси, я хочу битися тільки з найкращими. Мені все одно на рекорд, мені п###й на все. Я зустрінусь з тобою. Якщо тобі потрібні пояси, я дам тобі бій в Австралії чи в Греції», – сказав Камбосос.

І зробив все, що міг, щоб стримати обіцянку:

«Я вибираю лише найбільші бої. Саме з цієї причини я бився з Теофімо Лопесом. Саме з цієї причини я й хотів битися з Ломаченком. Все було зроблено, але завадила війна», – розповів австралієць.

Менеджер українця Егіс Клімас підтверджував, що поєдинок із Камбососом був практично готовий до анонсу, проте Василь вирішив доєднатись до територіальної оборони Білгород-Дністровського і не збирається виїжджати за межі України до нашої перемоги. Про це розповіла і дружина Олександра Усика Катерина:

«З Василем більше Сашко спілкується, я здебільшого з його дружиною — Оленою. Вони перебувають у рідному місті, і нікуди їхати не збираються. Знаю, що Вася відмовився від чемпіонського бою із Камбососом. Він нам так і сказав: «Поки не закінчиться війна, я не кину Україну».

Хоча Василь оголошення поєдинку Камбосос – Лопес не пропустив. Пост з офіційним оголошенням бою прокоментував коротко та ясно: «Я наступний»

Джорджу довелось терміново шукати заміну на 6 червня. Після перемоги він запропонував бій всім топам: Джервонті, Раяну Гарсії і Хейні, але з останнім домовитись вийшло найпростіше. Окрім цього цей бій – логічний. WBC ввела титул «франчайзингового» чемпіона, але не до кінця вирішила, що з ним робити, попутно надавши тодішньому офіційному претенденту Девіну Хейні титул «звичайного» чемпіона в легкій вазі.

Таким чином утворилась ситуація, коли в одній категорії є абсолют, який боксував за всі пояси, і є ще один чемпіон, який впевнений, що абсолют – не справжній, поки існує він. Поєдинок Камбосос – Хейні остаточно закриє всі питання, щодо абсолютного чемпіона в легкій вазі.

Камбосос боксував в андеркарді Теофімо і Усика

14 грудня 2019-го Джордж Камбосос боксував в андеркарді поєдинку Теофімо Лопес – Річард Коммі. Тоді австралієць переміг рішенням суддів екс-чемпіона Майкі Бея, а також сфотографувався з майбутнім суперником.

31 жовтня 2020-го Джордж боксував вже у Великобританії проти Лі Селбі в андеркарді бою Усик – Чісора. Переміг розділеним рішенням суддів, після чого і став претендентом на пояси Лопеса.

Після тих поєдинків Усик і Камбосос сфотографувались.

 

26 вересня – наступного дня після перемоги Усика над Джошуа, Джордж привітав українця із завоюванням титулів у хевівейті:

 

Коментував інстаграм Tribuna.com ти обіцяв помститись за православних братів

Коли це фото з’явилось у боксерському інстаграмі Tribuna.com, Камбосос прокоментуровав публікацію:

«Помщусь за своїх православних братів. And new», – написав австралієць (And new – так ринг-анонсери оголошують нового чемпіона світу в поєдинках за пояс).

Обіцянки дотримався – переміг Теофімо.

А потім репостнув пост собі, підписавши: «Православні брати».

Камбосос народився в Австралії, але його родичі – греки. Бабуся та дідусь родом зі Спарти, а сам Джордж відвідує православний храм.

Фото: The Athletic

Другие посты блога

Все посты