Tribuna/Единоборства/Блоги/12х3/Мейвезер не першим проведе бій по іншим правилам в Японії. Раніше такий трюк провернув Алі

Мейвезер не першим проведе бій по іншим правилам в Японії. Раніше такий трюк провернув Алі

Андрій Розанов про те що навіть в боксі все нове – добре забуте старе.

Блог — 12х3
6 ноября 2018, 10:44
6
Мейвезер не першим проведе бій по іншим правилам в Японії. Раніше такий трюк провернув Алі

Флойд не перестає дивувати: американець офіційно боксуватиме на турнірі з ММА в Японії проти кікбоксера. Андрій Розанов про ситуацію, яка в світі єдиноборств відбувається не вперше.

Що сталось?

RIZIN – одна з головних японських організацій, що займається ММА. Пізно ввечері вона проводила прес-конференцію, присвячену турніру RIZIN-14. Тут на сцені з’являється Флойд Мейвезер та оголошує про свою співпрацю з організацією. І не тільки в якості бізнесмена чи інвестора, а і в якості бійця: «RIZIN чудово працює з бійцями в Японії. Сподіваюся показати гарне шоу 31 грудня, але мої відносини з промоцією на цьому не закінчуються. В майбутньому ми вийдемо на світовий рівень», – каже Мейвезер.

RIZIN і справді дуже непогана організація. Вони влаштовують бої по ММА та кікбоксингу, а також класно виїжджають на іменах, які були відомі в країні раніше. В турнірах, організованими японцями, приймали участь такі бійці, як Федір Ємельяненко, Мірко КроКоп Філіповіч, Енді Сауер, Боб Сапп та багато інших. Тепер в цей список ввійде і Мейвезер-молодший.

А що з правилами?

Конкретних правил поки що немає. Суперником Флойд буде 20-річний кікбоксер Тєншін Насукава. Японець крутий в своїх правилах: 20 перемог без поразок в кікбоксингу та 4 перемоги без поразок в ММА. Якщо бій не підставний, Мейвезеру навряд буде легко.

Тим більше, що головна умова Насукави в тому, щоб бій проходив не по правилам класичного боксу. Американець, в свою чергу, згоден на «спеціальні правила», про які каже і президент RIZIN. Поки що є варіант з тим, щоб раунди по боксу та кікбоксингу чергувались. З приводу амуніції, ваги рукавичок та довжини поєдинку, жодної інформації.

«Ніхто не зміг перемогти Мейвезера. Я сподіваюсь стати тим, хто напише історію», – підсумував японець.

А от різниця в вазі самих спортсменів точно буде солідна. В своєму останньому поєдинку американець показав вагу в 68 кілограм. Японець же виступає в ваговій категорії до 61 кг. Але для Японії це норма. В турнірах К-1 MAX, в яких колись феєрив українець Артур Кішенко, взагалі було дві ваги – до 75 кг і більше 75 кг. Далі стали вводити і інші вагові категорії, але найпопулярнішим турнір був саме тоді, коли 80-кілограмовий кікбоксер боксує проти представника сумо, чия вага перевалила за три сотні. Типова Японія.

Флойд знову придумав щось нове для боксу?

Зовсім ні. Бій проти МакГрегора був більш оригінальним рішенням. Такий трюк з поїздкою в Японію і боєм з місцевим спортсменом вже організовував Мохаммед Алі.

26 червня 1976 року на 14-тисячній арені (у Мейвезера та Нусукави буде 37 тисяч) в Токіо відбувся бій американця проти зірки японського реслінгу Антоніо Інокі. Мохаммед тільки захистив свої два пояси, коли отримав пропозицію провести бій проти японця, що вже завершав кар’єру і хотів піти з красивим шоу.

Спочатку правила дозволяли кидати Алі та боротись з ним в партері. Але за шість днів до бою організатори передумали. Кидки та захвати Інокі заборонили, а удари ногами обмежили – японець міг використовувати їх тільки якщо одне коліно знаходилось на канвасі (не зрозуміло, як вони собі це уявляли).

За цю подію Алі отримав 6 мільйонів доларів, а його суперник – 4, її транслювали в 34 країнах світу, а загалом бій подивилось близько 1,4 мільярда глядачів! Але дивитись особливо не було на що: Інокі, якому сам Алі дав прізвисько «Пелікан», через нижню щелепу, що випирала, майже всі п’ятнадцять раундів провів лежачи на ринзі, намагаючись збити суперника ударами ногами. Мохаммед рухався навколо опонента, бо добивати лежачого теж було заборонено.

Американець наніс шість (6!) ударів за весь бій, який завершився нічиєю. Японці кидали їжу на ринг і йшли з арени, а в Лондоні і Парижі фанатів довелось розганяти водяними пушками.

Цей вечір організовував Боб Арум – промоутер Василя Ломаченко. Згодом він таки визнав, що бій мав сценарій, але зовсім інший:

«Алі мав бити Інокі шість або сім раундів. Потім у японця повинна була піти кров. Він був досить божевільним, щоб зробити собі надріз лезом. І як тільки Алі розвернувся б до рефері з проханням зупинити поєдинок, Інокі б накинувся ззаду і нокаутував його. Але тепер ні в кого не може залишитися і сумніви про те, що це був не постановочний бій.

Якби я знав, як все це буде відбуватися, то ні в якому разі не організував би подібного».

Бокс України та світу в Телеграм та Фейсбук

А також особистий блог автора 12х3

Другие посты блога

Все посты