Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Еспаньйол. Ла Ліга чи Сегунда - ось у чому питання

Еспаньйол. Ла Ліга чи Сегунда - ось у чому питання

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
1 февраля 2020, 09:46
1
Еспаньйол. Ла Ліга чи Сегунда - ось у чому питання

Цей сезон Еспаньйол розпочав доволі вдало. Клуб через плей-офф відбір вийшов до Ліги Європи, а у перед останньому раунді здолав луганську Зорю. Успіхи у Лізі Європи продовжилися, і за підсумками осені клуб фінішував на першому місці у групі з Людогорцем, московським ЦСКА і Ференцварошем, чим гарантував собі єврокубкову весну.

Проте справи у Ла Лізі не пішли зі старту чемпіонату, за рахунок ранньої підготовки до сезону Еспаньйол деінде заробляв залікові пункти, але ближче до середини першого кола, каталонці опустилися на останнє місце. Керівництво змінило тренераі призначило Пабло Мачіна, який минулого сезону провалився у Севільї. Ситуація кардинальним чином не змінилася, команда вигравала у Лізі Європи і віддавала очки суперникам у чемпіонаті.

Після закінчення першого кола, під час зимової паузи, тренера знов змінили. Цього разу наставником став Абелардо, відомий за роботою у хіхонському Спортінгу і Алавесі. Проте на зміні тренера не зупинилися, підсилення прийшло і у вигляді трансферів.

Перш за все був придбаний Рауль де Томас, який минулого сезону непогано забивав у Райо Вальєкано, ав літку перейшов до Бенфіки, проте там заграти "як від нього очікували" не зміг. Де Томас прийшов на місце Борхи Іглесіаса, якого продали до Бетіса влітку, а гідної заміни так і не знайшли(китаєць Ву Лей не виправдав сподівань). Також був придбаний Леандро Кабрера, лідер оборони дуже міцного Хетафе. Цього сезону Кабрера навіть два рази забив, підключившись до стандарту. Загалом Кабрера дуже кваліфіковане підсилення у лінію захисту, який у останньої команди чемпіонату не найкращий.

В цілому зимову кампанію можна назвати вдалою, але, звісно, вона мала відбутися трохи раніше. Лідери пішли влітку, а заміни їм тоді шукати не стали. У будь-якому разі рятівне 17 місце у трьох очках від Еспаньйолу, тож основна мета, збереження прописки у еліті, цілком реальна. Боси клубу, у данному випадку, відпрацювало не на топ-рівні, передбачаючи спад через відсутність кваліфікованих гравців, але й не дозволили команді впасти на дно. У пізній, але не фатальний, час призначили досвідченого тренера і оформило під нього добротні трансфери. Цей сезон, після минулого єврокубкового, став кроком назад для каталонської команди, але у них є матеріальні і вольові ресурси, щоб продовжити рухатися уперед.

Дякую за те, що дочитали до кінця. Підписуйтеся і плюсуйте якщо сподобалося, мінусуйте якщо не сподобалося і пишіть, що саме. Всього найкращого!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты