Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Головна атакувальна сила Баварії. Томас Мюллер

Головна атакувальна сила Баварії. Томас Мюллер

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
27 декабря 2019, 11:02
2
Головна атакувальна сила Баварії. Томас Мюллер

Томас Мюллер у цьому сезоні є ключовим гравцем у атаці для Баварії. За нього не можуть говорити голи, але його гра цілком демонструє його важливість для мюнхенців. Його зброя у відкриванні і раціональній витраті сил, без пустої біганини, тільки вивірені переміщення і рухи. Він майстер гри без м'яча і саме він містком між обороною і атакою мюнхенського гранда.

1. Вибір позиції

Почнемо з найголовнішого прийому Томаса.

Томас Мюллер дуже добре відкривається між лініями і знає як зберегти м'яч у зоні у якій він його отримав. Це скріншоти його відкриваннь у матчі із Вольфсбургом(кращою командою Бундесліги в захисті). Завдячуючи своїм переміщенням Томас може отримати передачу у дуже небезпечній для суперника зоні, за лінією півзахисту. Далі своїми діями вже з круглим, він продовжує вертикально прорізати оборону.

Тут Мюллер ідеально відкрився під передачу від Павара.

Продовження епізоду. Віддає розрізну передачу і створює момент для Гнабрі.

Фрагмент другого тайму. Тут теж знайшов зону і отримав передачу.

Варіантами продовження атаки для нього є передача на Левандовські або комбінація з Гнабрі, який розуміє Мюллера з півпогляду. Підвищує вплив Томаса те, що він єдиний у команді, хто розуміє як пройти оборону проникаючею передачею і найголовніше втілити це у життя. Коутінью - гравець іншого плану, який на мій погляд взагалі не розуміє, де йому бігати і що робити, а Кімміх все ж таки типовий опорник, який не може грати спиною до чужих воріт. Отже, коли головна зброя, а саме гра через фланги Баварії буде заблокована Мюллер стане головною фігурою атаки мюнхенців.

2. Передачі

Найкращий асистент Бундесліги на даний момент(11 передач), за допомогою вивіреного пасу, може вивести партнера на гольову позицію. Лідер за кількістю подач, Мюллер, постійно шукає шляхи загострення атаки і робить це дуже вправно. Рідкісна комбінація навичок: знайти м'яч між лініями , звільнитися і отримати дорогоцінний час, побачити і видати цукерку партнеру - усе це робить Мюллера диспетчером Баварії. Томас веде гру своєї команди в атаці і звично шалена результативність мюнхенців є і його заслугою.

3. Взаємодія

Позиція нашого героя - атакувальний півзахисник, тобто позиція десятки, але з нахилом на правий фланг. І його телепатичний зв'язок із Гнабрі і Паваром вражає. У цьому трикутнику кожен може змінити позицію і зайвий раз заплутати суперника. Найвживанішою є зміна позицій Мюллера і Гнабрі.

Тут Гнабрі відкрився у недодачу. Мюллер відкрився у зону на фланзі і потягнув за собою опорника, чим звільнив центральну зону для Сержа.

Павар побіг уперед, після того як віддав передачу Гнабрі. Гравці Вольфсбурга вирішили вдвох пресингувати Сержа. Мюллер вчасно підійшов і віддав передачу у вільну зону на Павара.

Вона просто спантеличує суперника. Унаслідок цього маневру або Габрі на повній швидкості вривається у центральну зону з м'ячем, або Мюллер залишає суперників за спиною і прострілює з флангу в центр. Оскільки повну концентрацію суперники баварців протягом матчу зберігати не можуть, таким простим, на перший погляд, маневром мюнхенці створюють більшість своїх моментів.

4. Характер

Мюллер за своєюнатурою дуже командний гравець і якщо партнер буде у вигіднішій позиції, той обов'язково віддасть йому передачу. Його не зацикленість на власній статистиці робить його тільки кращим. Внаслідок його дій команда стає сильнішою і це найголовніше.

Може статистика і не відображає його впливу на гру, але якщо вдумливо продивитися хоча б один матч за його участі все стає зрозуміло. Мюллер головний фантазер, диспетчер, чарівник для Баварії називайте як хочете, але щоб ви не сказали будете праві.

Дякую за те, що дочитали цю статтю до кінця, ставте плюс і підписуйтеся, якщо вам сподобалося. Всього найкращого!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты