Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Челсі проб'є дно цього сезону. Пояснюємо

Челсі проб'є дно цього сезону. Пояснюємо

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
9 августа 2019, 11:33
1
Челсі проб'є дно цього сезону. Пояснюємо

Цього літа до пенсіонерів на пост головного тренера прийшла колишня легенда синіх Френк Лемпард і здавалося б все добре у команду прибула людина, яка знає культуру і традиції клубу, але хмари все більше закривають лондонське сонце і у наступних параграфах я розкажу чому.

1. Тренер

Так, продовжимо темою з якої ми і почали. Френк Лемпард нікудишній тренер з точки зору всього. Його Дербі Каунті дивом вийшов у плей-оф Чемпіоншипу, а потім ще більше на фарті пройшов до фіналу. На щастя, там везіння закінчилося і Лемпард "драматично програв" у фіналі. Що ми маємо тренер, який тренуватиме другий рік іде на підвищення після результату, який навіть не назвати хорошим. Що стосується гри, то тут теж повний провал, оскільки у фіналі Чемпіоншипу ми бачили настільки невпенену гру і непорозуміння між гравцями, що виникали логічні питання чому вони взагалі сюди потрапили.

Єдиною перевагою Лемпарда як тренера є його футбольне минуле, яке ще якось мотивувало гравців з Чемпіоншипу, але він буде користуватися авторитетом проти гравців Челсі, він буде качати права проти Аспілікуетти або Педро і Віліана, та гравці Челсі настільки хазяйнуюють у клубі, що самі після таких наїздів викинуть Френка з клубу. Отже, у Челсі приходить не кваліфікований, безідейний тренер, який не буде мати контролю над роздягальнею. У мене все по цьому пункту.

2. Склад

Трансферне вікно у Англії вже зачинилося і під саму завісу до Арсеналу втік Давід Луїс. І це керівники допустили не зважаючи на трансферний бан синіх. Раніше мрію дитинства(грати за Реал Мадрид) здійснив Еден Азар. Із трансферів на вхід тільки викуплений з оренди Ковачіч. Додати до цього Морату, якого викупив Атлетіко і вже здається, що Челсі не вистачить гравців виставити стартовий склад з нормальних футболістів. Оборона Аспілікуетта-Рюдігер-Крістенсен-Алонсо, де двох гравців справа я кваліфікованими оборонцями не вважаю, повинна стати посміховиськом в АПЛ.

Півзахист єдина укомплектована ланка до якої питаннь виникнути не повинно, чого не скажеш про напад, де робити ставку потрібно на Віліана, який грає за настроєм, при тому, що зазвичай він у нього відсутній, на Педро, який з роками не молодшає і стає ще більш нешвидкісним і Калума Хадсона-Одоі, якому прогнозують велике майбутнє. Також, атака втратила Азара і після його трансферу креативності в атаці явно не додалося. У решті-решт маємо склад з двома проблемними ланками і це ще не враховуючи травм, які якщо навідаються до гравців синіх, зламають Лемпарду гру остаточно.

3. Суперники по топ-6

Подивіться на трансферні кампанії сусідів з Лондону або манкуніанців, рельне підсилення складу, натомість у Челсі повна тиша. Так, звісно, ви можете сказати що у Челсі трансферний бан і вони у цьому не винні, але всі давно знали що Азар піде і знайти йому заміну взимку пенсіонери навіть не думали, доступний був Гонсало Ігіаїн, який хоч і не втій формі, але у синіх тоді взагалі немає нападника, може краще переплатити, ане мучитися з цією проблемою увесь сезон. Плюс до усього можна було арендувати непоганих гравців із подільшим правом вкупу або щось придумати, як наслідок гарантований провал наступного сезону, бо протиставити просто по кадровому потенціалу командам суперницм по топ-6 не можливо.

4. Суперники не з топ-6

Так, Вулверхумтон, Евертон, Вест Гем і Лестер теж придендують на завітну шістку. Цього літа вони заначно вклалися у свої проекти і вже поглядають на місця МЮ, Челсі і Арсеналу. Вулверхемптону просто залишилося додати у грі в атаці, а вміння відбирати очки у лідерів вони продемонстрували минулого сезону. Лестер очолив Брендан Роджерс, який ще минулого півріччя вивів лисів на непоганий рівень футболу.

Евертон просто шаленіє цього літа на трансферах і до цього потрібно додати і так хорошу комплектацію складу. Вест Гем не так явно виділявся результатами минулого сезону, але теж накупився під зав'язку і має матеріал, щоб будувати добротну команду. Тож, Челсі настільки вбогий , що навіть не топ-клуби мають реальну нагоду випередити синіх.

5. Організація

Для тренера Челсі буде успіхом пропрацювати більше трьох років. Просто подивітся на тренерів за останні декілька років Моурінью, Конте, Гус Хідинк, Саррі і ось тепер Лемпард, тут нікому не дають змогу керувати клубом, тут навіть найавторитетнішим тренерам не дають проводити трансферну політику, одним словом тут із тренерами ведуть себе наче з собаками. Френк Лемпард, я впевнений не стане виключенням. Плюс до всього потрібно додати великий вплив гравців на керівництво і якщо Лемпард не так поставиться до представників мафії у складі Челсі, йому швидко покажуть на вихід. Ця криза назрівала вже давно, але великі гроші тягнули пенсіонерів до гори, проте це так довго тривати не могло.

Отже, у наступні декілька років великих звершень я від команди не чекаю, оскільки так погано як ведуть справи у цьому клубі не ведуть ніде. Тупе керівництво, гроші від який усі втратили здоровий глузд, гравці, які мають великий вплив та інші фактори просто не дадуть Челсі піднятися до гори. Скоріш за все, Роман Абрамович просто кине клуб і тільки тоді я повірю у світле майбутнє, до цього вірити у таке здоровий глузд просто відмовляється.

Дякую, що дочитали до кінця, підписуйтеся, щоб не пропустити наступні статті і ставте плюси якщо вам сподобалося, якщо ж не сподобалося ставте мінус і пишіть у коментрах чому. Всього найкращого.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты