Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Тактичний аналіз матчу ЦСКА - Зоря

Тактичний аналіз матчу ЦСКА - Зоря

У першому матчі плей-оф до Ліги Європи проти болгарського ЦСКА Зоря зіграла з рахунком 1-1. Зараз знову пропоную вам зануритися у вир подій матчу і детально проаналізувати гру. Також у наступних параграфах розлянемо результат і його закономірність. У кінці я розповім свою суб’єктивну думку про можливість проходу Зорі далі, тримаючи у голові другий матч, який стане домашнім для луганчан.

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
8 августа 2019, 22:22
Тактичний аналіз матчу ЦСКА - Зоря

У першому матчі плей-оф до Ліги Європи проти болгарського ЦСКА Зоря зіграла з рахунком 1-1. Зараз знову пропоную вам зануритися у вир подій матчу і детально проаналізувати гру. Також у наступних параграфах розлянемо результат і його закономірність. У кінці я розповім свою суб'єктивну думку про можливість проходу Зорі далі, тримаючи у голові другий матч, який стане домашнім для луганчан.

1. Перед матчем

До цього раунду у кваліфікації суперники дійшли пройшовши своїх опонентів по-різному. Зоря впевнено пройшла у двох матчах чорногорську Будучность із загальним рахунком 4-1, а ЦСКА ледь-ледь пройшов хорватський Осиєк. Після того як кожен з суперників мінімально виграв вдома по 1-0, справа дійшла до серії пенальті, де болгари виявилися точнішими за хорватів.

На цей матч Віктору Скрипнику не були доступні Артем Громов і Заурі Махарадзе, обоє не останні за роллю гравці у команді, я б навіть сказав системоутвоюючі. Замість Громова вийшов Пилип Будківський, Махарадзе замінив Микита Шевченко.

2. Зоря

Віктор Скрипник на цей матч виставив схему 4-2-3-1, яка іноді набувала вигляду 4-4-2. За побудову атак відповідали два центральних захисники, які шукали продовження атак через Владлена Юрченка або просто давали у вільну зону чи у недодачу нападникам. Позиційна оборона будувалася на тупому фарті, бо коли вся атакувальна група Юрченко-Луньов-Хомченовський-Будківський, не поверталася навіть після тривалих позиційних атак болгар, пояснити такі дії у виконанні гравців Зорі просто не можливо. Пресинг у луганчан був взагалі відсутній, і це у підсумку зіграло злий жарт із Зорею.

3. ЦСКА

Болгарський клуб вийшов у формації 3-6-1. Найнебезпечнішим гравцем, який мав стягувати на себе м'яч і створювати гостроту, мав бути Евандро. Гравці півзахисту і захисту ЦСКА, також креативом не відрізнялися і гатили м'яч вперед на дуже активного у першому таймі потужного форварда Соу. Проте болгари дуже дисципліновано оборонялися, одразу повертаючись назад і залишаючи тільки Соу попереду. Навіть були натяки на пресинг, але успіхом вони не увінчувалися.

4. Перебіг подій у матчі

1 тайм

Гра почалася дуже кволо, здавалося, що Зоря сьогодні не виспалася, оскільки активності у перші десять хвилин матчу взагалі не було. Вже на тринадцятій хвилині ЦСКА розбудив Зорю холодним душем, оскільки у конртатаці Евандро після прострілу з флангу відкрив рахунок у матчі. Далі луганці трішки активізувалася, після чого моменти мали Хомченовський і Вернидуб. Вжу у середині тайму болгари пішли у глибоку оборону, але у кінці тайму поплатилися. Владлен Юрченко після того як отримав м'яч на фланзі прострілив і влучив у руку захиснику. Пенальті. Сам Юрченко і реалізував вирок. Відмінний кінець тайму із голом у роздягальню луганчан.

2 тайм

Вже на 47-ій хвилині Іванісеня після розкішного розіграшу стандарту загубив момент не влучивши у ворота з декількох метрів. Після цього Зоря перехопила ініціативу і почала неквапом тиснути на ворота болгар, проте до серйозної гостроти це не приводило. на 66-ій хвилині Скрипник підсилив атаку випустивши Русина і Леднєва замість Юрченка і Луньова. Потім ініціатива переходила із рук в руки і ЦСКА вдалося створити декілька непоганих нагод, особливо удар з рикошетами після помилки голкіпера Шевченка. Далі наступив період без моментів, який продовжився до кінця матчу.

У цій рубриці нікому не цікаво хто є найгіршим і найкращим у суперника, тому будемо говорити тільки про гравців української команди.

5. Найкращий гравець

На мій погляд сьогодні найкращим був Владислав Кочергін. Він багато працював у центрі поля, зробив великий обсяг чорнової роботи, а також розганяв контратаки Зорі. Кочергін сьогодні стає найкращим.

6. Найгірший гравець

Не дивлячись на гол і зароблений пенальті Владлен Юрченко сьогодні найгірший. Від гравця, який грав у Баєрі, я очікував набагато більшого. Ні розвитку атак, ні повної переваги Зорі в центрі поля і як наслідок невпевнена гра і валідольний футбол. Владлен Юрченко був замінений на 66-ій хвилині і цілком заслужено, сьогодні він був найгіршим.

Такий результат дає непогані шанси Зорі пройти далі, але гра, яку зараз демонструють луганці, не дає підстав бути впевненими у хлопцях Скрипника. Далі, скоріш за все, на Зорю чекатиме Еспаньол, який не дасть луганцям гратиу такий футбол. Еспаньол команда і так іншого рівня, а цей матч ще більше не дає підстав до оптимізму щодо Зорі. Віримо у наших хлопців і дивимося вітчизняний футбол!

Дякую за те що прочитали цю статтю, якщо вона сподобалася підписуйтеся і ставте плюс, а якщо ні, ставте мінус і пишіть чому. Всього найкращого!

Другие посты блога

Все посты