Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Тактичний аналіз матчу. Брюгге - Динамо(1-0)

Тактичний аналіз матчу. Брюгге - Динамо(1-0)

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
7 августа 2019, 12:13
Тактичний аналіз матчу.
Брюгге - Динамо(1-0)

1.Брюгге

Тактичною побудовою Філіпа Клемана на цей матч стали класичні 4-3-3. Головна роль у цій схемі відводилася швидкісній трійці Денніс-Окереке-Тау, які повинні були робити погоду у атаці бельгійського гранду. Також, елементом, без якого усе це не могло б працювати, став мозок команди у середині поля Ганс Ванакен, який у цьому матчі відзначився голом з пенальті. Пресинг Брюгге будувався на персональній опіці, гравці атакуючої ланки пресингували воротаря і центральних захисників, у цетнрі кожен грав по своєму гравцю, а крайні захисники прибігали і починали накривати крайніх захисників Динамо.

Побудова атак команди здійснювалася через опускання опорника у лінію до центральних захисників, крайні захисники піднімалися у лінію до нападників, а нападники зміщувалися у центр, у решті-решт побудова гравців під час атаки нагадувала схему 3-7, оскільки зайняти зону між лініями Динамо бельгійці не додуматись не змогли, а тому просто гатили м'яча вперед, де Брюгге давив більшістю у деяких частинах поля.

2. Динамо

Олександр Хацкевич не став ламати переможних традицій і як завжди випустив переможний склад у грі проти Шахтаря. Побудова знову була 4-2-3-1, проте єдиною зміною яку зробив Хацкевич(і не по своїй волі) став вихід на поле Сергія Сидорчука замість Шепелєва, який травмував гомілку на тренуванні.

Ніяких нових ідей, настанов та планів на гру головний тренер Динамо не захотів придумувати, напевно він думає, що усі команди грають проти нього у одну й ту саму гру і одну схему, а отже не виявився готовим до стартового штурму Брюгге, а коли пресинг перестав заважати бельгійцям грати і вони почали легко його проходити, просто дав команді настанову сісти назад і взагалі не пресингувати, наслідком цього стала повністю провалена середина і кінцівка першого тайму і гол, який у підсумку виявився єдиним у цьому матчі.

3. Перебіг подій у матчі

З перших хвилин ми побачили просто таки шалені швидкості і атаки з обох сторін, проте у цій стрілянині, кмітливішими виявилися бельгійські футболісти, які почали диктувати свої умови гри динамівцям. Вже на третій хвилині матчу Караваєв мав відмінну можливість забити після того як обігрався у стіночку з гармашем, проте пробив вище воріт. Брюгге відповіло двома непоганими моментами Тау і Окереке, але у першому обійшлося, а у другому свої здібності відбивати продемонстрував Денис Бойко.

Брюгге продовжував тиснути на ворота, проте до серйозних загроз справа не доходила. А потім як грім серед ясного неба, Бесєдін після здавалося б після звийчайного ауту створив собі розкішну нагоду, відтіснивши захисника і вийшовши віч-на-віч з голкіпером, але знову рахунок на табло не змінився, а змінився після того як Караваєв у власному штрафному збив опонента і суддя назначив пенальті ворота киян. Пенальті реалізував Ванакен. Далі тиск Брюгге на ворота киян продовжився, але рахунок залишився 1-0 і команди пішли на перерву.

У другому таймі після дійсно невдалої гри, Олександр Хацкевич випустив Циганкова замість Караваєва і Жерсона Родрігеса замість Бесєдіна. Ці заміни допомгли Динамо перехопити ініціативу, у першу чергу Родрігес швидко знайшов порозуміння з Циганковим, Жерсон забігав за спину захисникам, а Віктор зміщувався у центр і відкривався між лініями. Це допомогло зменшити тиск Брюгге і відідвинути гру від своїх воріт, тепер захисники не виходили високо, бо знали, що Родрігес завжди готовий увірватися у вільний простір.

Перший момент кияни створили після кутового, коли після швидкого розіграшу Родрігес мав нагоду забити, проте удар був спочатку заблокований, а потім нейтралізований на лінії воріт. Потім у грі наступив довгий період без явної гостроти. Хацкевич замінив Вербича на Де Пену і Динамо ще додало у атакувальній грі. Де Пена відпрацьовував назад багато перехоплював м'яч і розганяв конртатаки. У кінці матчу він навіть мав нагоду забити, проте пробив вище.

У єврокубкових матчах нікому, звісно, не буде цікаво, хто грав найкраще або найгірше у складі команди суперника, а тому у такому форматі я буду говорити тільки про українську команду.

4. Найгірший

Мені здається тут без сумніву, приз забирає Олександр Каравєв, оскільки у грі без явних гольових моментів привіз пенальті на свої ворота і дав змогу вийти вперед команді суперника, лівий фланг майже не підключався до атаки і Олександр не дав нічого зробити опоненту, але і в атаці себе не проявив, як наслідок справедливо був замінений у перерві.

5. Найкращий

Найкращим сьогодні, за моєю суб'єктивною думкою, стає Сергій Сидорчук. Він багато вигризав у центрі поля разом з Буяльським, у той час коли Гармаш просто перебував у бездіяльності, а також розганяв конртатаки. Декілька разів Сергій просто прочитав передачі і тим самим зупиняв небезпечні атаки суперника. Отже, великий обсяг чернової роботи і цемент у опорній зоні стає найкращим грацем цього матчу.

6. Підсумки

Результат матчу, мені здається, цілком справедливим, оскільки Брюгге у першому таймі просто знищив Динамо, а другому кияни так майже взагалі не мали гострих нагод, звісно з точки зору двохматчевого протистояння нам би більше підійшов рахунок 2-1, але маємо те, що маємо. Шанси є майже рівними, але з невеликою перевагою Динамо.

Якщо вам сподобалася данна стаття підписуйтеся і ставте плюс, а якщо не сподобалася ставте мінус і пишіть у коментарях що саме. Продовжуємо слідкувати і підтримувати українські команди у єврокубках. Всього найкращого!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты