Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Астон Вілла викинула у смітник майже 120 млн євро. Аналізуємо

Астон Вілла викинула у смітник майже 120 млн євро. Аналізуємо

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
1 августа 2019, 10:23
3
Астон Вілла викинула у смітник майже 120 млн євро. Аналізуємо

У драматичному фіналі Чемпіоншипа 2018/2019 ми всі дуже хотіли, щоб у першому сезоні у якості тренера Френк Лемпард вивів Дербі Каунті до АПЛ, але не так сталося як гадалося і до вищого дивізону вийшла Астон Вілла. Проте з іншого боку, одлскульні фанати, які звикли бачити бірмінгемців у АПЛ були дуже раді, що знайомі незнайомці не застрягли у болоті нижчих ліг і швидко повернулися до еліти англійського футболу. Здвалося, що клуб тільки-но із слабшого чемпіонату і грошей не трансфери буде не багато і всі підсилення мають бути на слабкі позиції і прямо у ціль, але замість цього власники клубу просто-таки спричинили справжню стрілянину на трансферному ринку, усі гравці, які начебто провели непоганий сезон і не демонструють стабільно високого рівня гри були негайно куплені у Астон Віллу. Після минуло річного досвіду Фулгему, здається, боси клубів Чемпіоншипу зрозуміли, що цей підхід не є вірним, все ж знайшлися клоуни, які захотіли наступити на ті самі граблі цього сезону.

Трансферна кампанія літа 2019 року

Загальна сумма усіх придбань цього міжсезоння бірмінгемців склала 117 млн євро, притому, що половина цих коштів була витрачена на футболістів невідомих навіть обізнаним футбольним фанатам. Самі подивітся, 22 млн євро за захисника Борнмута Тайрона Мінгза (який під керівництвом Єді Хау у АПЛ зіграв 5 матчів) і майже 17 млн за опорника Ман Сіті Дугласа Луїса, який взагалі не підпускався до матчів в АПЛ Гвардіолою, навіть на декілька хвилин.

Додати ще до цього переоціненого бомбардира з Ліги Жупіле Уеслі(25 млн) і каша з невдалих трансферів буде зварена. Також були відвалені (за мірками трансферів про які я вже сказав) загалом 54 млн євро за Метта Таргета із Саутгемптона, Жоту(не Діогу з Вулверхемптона), Бйорна Енгельса, Трезеге, Езрі Конзу, і Анвара Ель-Газі. А ось тепер чесно напишіть у коментарях чи чули ви більше ніж один раз про футболістів з другого блоку, от і я не зможу таке про себе сказати. За 117 млн євро можна було придбати висококласних футболістів на проблемні позиції, чому у кубів, які приходять до АПЛ так чешуться руки замінити половину складу, який зміг вийти у вищу лігу, чому не надати тим гравцям, які кували цей успіх увесь сезон, шанс проявити себе у Прем'єр Лізі. Єдиною завадою на шляху Вілли були гравці арендовані у інших клубів, які після закінчення строку арендної угоди мали повернутися назад, але підписати таких гравців легше, бо клубам вони не потрібні, або ці гравці молоді і їздили набиратися досвіду десь у інше місце. Першим, хто спадає на думку, є Аксель Туанзебе з Манчестер Юнайтед, але скажіть мені будь ласка, немає гравців за 117 млн, які здатні замінити Акселя Туанзебе!!! Астон Вілла за спортивним принципом пробилася у вищий дивізіон і немає ніякою потреби заміняти гравців наявних у клубі(тим більше, що нові не обов'язково кращі) на інших. Цей шанс не подарували бірмінгемцям, що тепер потрібно негайне підсилення, а вони його вибороли у чесній конкурентній боротьбі.

Підсумок

Отже, боси Астон Вілли через шалені англійські гроші втратили здоровий глузд і майже як дурні студенти, подумали, що якщо вони їм легко дісталися, то так само легко вони повинні їх комусь віддати. Не думаю, що вщент провальне трансферне вікно допоможе вілланам залишитися у еліті, бо такою кампанією вони повністю зламали старий дух колективу і тепер їхньому тренеру Діну Сміту знову доведеться налагоджувати "командну хімію" і адаптовувати у схему нових гравців, яких нагадаю прийшло не один і не два, а цілих дев'ять! Через таке управління, іноді думаєш, що якщо б у керма таких клубів був собака чи кіт, навіть тоді гроші витрачалися б доцільніше, але здається власники клубу просто грають у гру і отримують задоволення від процесу керування, тоді як результати команди їх не дуже цікавлять. Мені дуже прикро, що клуби-новачки не вчаться на помилках своїх колег, будемо сподіватися, що хоча б на своїх вони будуть вчитися..

Другие посты блога

Все посты