Tribuna/Бокс/Блоги/Левой-левой-правой/Как Львов готовится к главному шоу в истории профессионального бокса Украины

Как Львов готовится к главному шоу в истории профессионального бокса Украины

4 октября на «Арене Львов» состоится вечер бокса, где Андрей Котельник проведет прощальный бой, а Александр Усик сделает шаг вверх. Олег Щербаков рассказывает о подготовке команд и боксеров к шоу.

10 сентября 2014, 22:24
4
Как Львов готовится к главному шоу в истории профессионального бокса Украины

4 октября на «Арене Львов» состоится вечер бокса, центральными поединками которого будут бои Александра Усика против Дэниэла Брюера за титул Интерконтинентального чемпиона WBO в тяжелом весе и прощальный бой экс-чемпиона мира Андрея Котельника. В андеркарте на ринг выйдут Александр Устинов, Виктор Плотников и Олег Малиновский.

На пресс-конференции Усик, Котельник и их команды рассказали о подготовке к шоу.

Олександр Красюк, генеральний директор К2 Promotions; 4  жовтня компанія братів Кличків К2 Promotions представляє боксерське шоу, яке буде мати дві головні події.  Це прощальний бій екс-чемпіона світу Андрія Котельника і перший титульний бій Олександра Усика. Головною ознакою цього вечора боксу є те, що він відбудеться не в палаці спорту, не на закритій арені, а на стадіоні – на «Арені Львів».

Андрій Котельник, екс-чемпіон світу: Слава Україні, дуже приємно, що наближається той час, коли я стримаю свою обіцянку і нарешті проведу останній бій. Я хотів провести його у Львові на стадіоні, який будувався під Євро-2012. Вдячний К2 Promotions, що дали можливість провести цей бій. В своїй кар’єрі я провів багато титульних боїв, чемпіонських поєдинків. Настав час, коли треба завершувати свою професійну кар’єру. Є молоді бійці, які достойно тримають марку українського професійного боксу, які мають далі прославляти наш регіон, нашу країну. Я вирішив. що після 4-річної перерви треба йти на почесну чемпіонську пенсію. Підійшов час, підійшов вік. Я вирішив, що рано чи пізно приходить всьому кінець.

Не кожному вдається на футбольному стадіоні провести поєдинок, я думаю, що буде грандіозне шоу і, напевне, одне із найбільш серйозних за всю історію професійного боксу в Україні.

Дмитро Сосновський, тренер Андрія Котельника; Хотів би теж подякувати компанії К2 Promotions за таку нагоду для Андрія Котельника. Він постійно говорив, що хотів завершити свою кар’єру, що хотів би прощальний бій провести у Львові.

Я знаходився на зборах, Андрій мене запросив попити чай і каже: «є такий варіант провести цей бій. Чотири роки я не боксував, тепер є можливість. Я хотів би завершити свою кар’єру тут». Ми почали підготовку  до цього бою. В нас було часу 2,5 – 3 місяці. Тоді Андрій мене запитав – чи варта це робити? Я його підтримав однозначно. Андрій – це такий боксер-класик. Боєць на ринзі. Він завжди показував класний бокс і продемонструє його зараз нашій публіці. Думаю, що Андрій цей вечір боксу не зіпсує. Він пройшов учбово-тренувальні збори і зараз проводить спаринги. Свій клас він продемонструє на ринзі.

– Чи відоме вже ім’я суперника для Андрія Котельника?

Андрій Котельник: Є три кандидатури. Найближчим часом з Олександром Красюком вирішимо, хто це буде. Кандидати є, суперник буде відомий вже дуже скоро. Все ж таки серйозне шоу, буде хороший суперник. У мене буде восьмираундовий бій.

Олександр Красюк: Це однозначно має бути суперник, який дасть бій і перевірить форму Андрія в його останньому поєдинку.

 

– Як тривала підготовка до бою після чотирирічної перерви?

Андрій Котельник: Коли я починав підготовку, було важкувато. Я взагалі форму підтримував, але рукавиці 4 роки не вдягав. Зараз я ще продовжую підготовку але відчую все тоді, коли проведу свій останній раунд на ринзі.

Треба сказати, що відчуття, що все, все закінчується, – немає. Мені самому цікаво – чи можна чотири роки не боксувавши, привести себе в порядок, вийти на ринг і достойно виступати. Я думаю, що людина, яка спрямовано тренується, може це зробити.

Дмитро Сосновський: Після того, як Андрій сказав, що хоче провести цей поєдинок, ми почали готуватися. Спочатку у Львові. В нашому залі, в залі Андрія. Потім у нас був збір національної збірної України в Тисовці, спрямований на загальнофізичну і спеціальну підготовку. Я запросив на нього Андрія.

Зараз на такому етапі за працювати з Андрієм – одне задоволення. Він веде, я тільки допомагаю. В мене є такий боксер Дмитро Митрофанов – він один з найкращих зараз у світі у ваговій категорії 75 кг – так Андрій достойно з ним провів спаринг, на хорошому рівні. Враховуйте, що Андрій чотири роки не вдягав рукавички. Я думаю, що він продемонструє хороший бокс.

Чи варто Андрію завершувати кар’єру? Мені складно сказати. Саша Усик не дасть мені збрехати. Я колись був ярим прихильником того, щоб Саша не переходив в професійний бокс, а відбоксував ще одні Олімпійські ігри. Я його просив і ні на секунду не сумнівався, що Усик ще раз стане олімпійським чемпіоном і може завоювати Кубок Вела Баркера. Але Саня – то є Саня. Він олімпійський чемпіон, завоював всі титули в любителях. Він також прийшов до мене і чесно сказав, що прийняв рішення і буде виступати в компанії K2. Я його підтримав і погодився. Так само і тут. Будь-яке рішення Андрія я підтримую.

Александр Усик: Я уже много раз был во Львове. Очень приятно будет боксировать на такой арене. Мне предоставляют такой шанс, передо мной такая серьезная ступенька. Я уверен, что придет много людей и будет крутая атмосфера.

– Какой была ваша реакция, когда вы узнали, что бой пройдет во Львове?

Александр Усик: Была отличная реакция. Я с удовольствием буду боксировать по всей территории Украины, где будет достаточно места. Вы же понимаете, что мы не можем боксировать там, где нет места, где придет 50 человек. Для того, чтобы сделать большое шоу, нужна минимум вместимость 3-5 тысяч. Когда мне сказали, что я буду боксировать на «Арене Львов», куда могут прийти десятки тысяч, это уже левел. Я обрадовался.

- Насколько вам сейчас удобно жить в Крыму? Предлагали ли вам российский паспорт?

Александр Усик: Я уже давно сказал, что не отвечаю на такие вопросы. Этот вопрос несет в себе тонкую политическую подковырку. Я не хочу отвечать. Я предупреждал и говорил об этом.

- Увидят ли болельщики после боя гопак?

Александр Усик: Посмотрим после боя. Я это не специально делаю. Мне многие говорят, что  я пиарюсь, что-то там специально придумываю. Нет, я так живу. Это все импровизация. Если душа захочет разгуляться, то можно увидеть и больше, чем гопак. Я могу быть непредсказуемым.

- Есть ли какая-то специфика в том, что вы свой следующий бой проведете не в зале, а на открытом воздухе?

Александр Усик: Я очень много раз дрался на улице, когда был в школе отстаивал какие-то свои интересы.

Три недели я был в Китае с юношеской олимпийской сборной. Когда я там тренировался на улице, то было такое впечатление, что я в сауне. Два часа в сауне попробуйте побегать, помашите руками, отжимайтесь, делайте бой с тенью. Это было сложно. За первые 15 минут «умираешь», потом снова живой, потом снова «умираешь».

Я смотрел поединок Брюера. Парень он крепкий. Крупный, рослый, 1 метр 90, у нас будет одинаковый вес. Я всех соперников характеризую как сильных людей. Слабый не выходит в ринг, до  такого уровня слабый не доходит. Он или ломается или понимает, что это не его. У моего соперника больше 20 боев, большую часть выиграл. Это крепкий парень, с которым будет хороший поединок. Я с уважением отношусь к противникам, никакой агрессии, я добрый человек и просто выполняю свою работу. У меня есть детки, которые радуются моим победам Мне надо, чтобы они радовались.

              Усик с женой Котельника. Сам Андрей – в роли фотографа 

- Вы будете стараться закончить бой досрочно?

Александр Усик: Скажу словами Джеймса перед каждым спаррингом. Мы не будем гнаться за нокаутом, я буду выигрывать каждый раунд. Пытаться так делать. А там уже посмотрим. Если придет – то придет. А если гоняться за нокаутом, то ничего не выйдет. А если выигрывать все раунды и потом закончить бой – это мастерство.

Джеймс Алі Башир, тренер Олександра Усика: Брюер приїде в Україну за перемогою. Він професійний досвідчений боєць. Я дивився його бої, він досить серйозний боєць і докладе зусиль, щоб виграти бій. Ми готуємось до найкращого Деніела Брюера, який буде в найкращій своїй формі.

Що стосується Олександра, то Усик – це найкраще, що може трапитись найближчим часом у боксі, особливо у крузервейті. Якби це було не так, мене б тут не було. Я вірю, що ми зупинимо Брюера, передбачаємо, що це не буде легко, але ми знайдемо шлях. У нас гарна команда, ми набрали ритм. Це буде відмінний поєдинок.

- Як ви оціните готовність Олександра до бою?

Джеймс Алі Башир: Ми ще продовжуємо підготовку. Я не хочу наперед забігати і говорити, що ми вже зараз в повній бойовій готовності. Але якби так сталось, що нам необхідно битись зараз, то ми б бились.

Я бачив, як люди підганяли боксера – і руйнували його таким чином. Я вірю в те, що Олександр може перемогти будь-кого з нині діючих чемпіонів. Але я дуже стриманий у своїх переконаннях. Я хочу бути впевненим, що якщо ми підемо на бій за титул чемпіона, то вийдемо з бою вже чемпіонами. Я ставлюсь до Олександра не лише як що спортсмена, але й як до сина. Мене цікавить все, що він робить. Я хочу бути впевнений, що коли настане той час для чемпіонського бою, ми не будемо дивитись на те, з ким нам цей бій пропонують. Щоб не було різниці, що запропонують. Ми приймемо будь-який бій.

- Оскільки бій за пояс WBO, ви плануєте просувати Олександра саме по цій версії?

Олександр Красюк: Так. Взагалі ми налаштовуємось на просування за всіма версіями, але зараз буде бій за пояс за цією версією. Чемпіон по цій версії Марко Хук, на нашу думку, – найсильніший з чемпіонів. Якщо нам дадуть шанс, то ми з радістю заберемо в нього пояс, який він вже захищав багато разів.

- Що мало б статись в Україні, щоб ви взяли в руки зброю і пішли воювати?

Андрій Котельник: Коли Верховна Рада разом зі всіма міністрами спакується і піде воювати, я після них зроблю теж саме. Ми, спортсмени прославляємо свій регіон, місто, країну. А люди, які знаходяться там, вони ганьблять нашу країну. Думаю, що спочатку треба їм взяти зброю, а тоді вже дійде і до спортсменів. Ми займаємось своєю професійною справою. Це наша робота. Завдяки видатним українським спортсменам нашу країну ще поважають.

Александр Усик: Я – православный христианин. Я не буду брать в руки оружие. Не я жизнь давал, не я ее вправе отнимать. Я воюю по-своему и не обираюсь никого убивать. Но, как сказал Андрей, если те люди, которые ситуацию запутали, станут в ряды вперед защищать свой народ, который их выбирает, тогда можно будет пойти. Но все равно в руки брать оружие не буду.

Другие посты блога

Все посты