Tribuna/Футбол/Блоги/Books and films/#50bookschallenge. Olexandr Rybakov

#50bookschallenge. Olexandr Rybakov

Про прочитані мною книги у 2015 році + ті, що було дочитано у січні

Блог — Books and films
Автор — Dnipro calcio fan :-)
13 февраля 2016, 21:25
4

Усім привіт!

У 2015 році я знову захопився читанням, та, на відміну від попередніх років, поповнив свою бібліотеку багатьма гарними книгами, про які нижче і розкажу.

1. 11/22/63     Стівен Кінг    10/10

Постійним читачам цього блогу, я гадаю, не треба розповідати, яка шедевральна ця книга. Скільки не перечитуй – ніколи не набридне.

2. Шантарам   Грегорі Девід Робертс  10/10

Ще одна книга, яка дуже сильно мене вразила у 2015 році. Вперше її побачив на одному пабліку  у переліку книг “Must read для чоловіків“ . Ті хто складали цей перелік мали рацію. Ця, “неосяжна, як океан” книга справила на мене дуже сильне враження.  Драматична історія злодія-втікача, який за своє життя багато грабував, але ніколи нікого не вбивав. На початку цього року вийшов переклад продовження – “Тінь гори”.

3. Марсіянин     Енді Вейр  9/10

Цей бестселлер 2015 року також мабуть не потребує окремого представлення, оскільки восени ми мали змогу бачити гарний фільм Рідлі Скотта з Меттом Деймоном у головній ролі.  На початку  книга може трохи відлякати читача великою кількістю наукових термінів, але потім читається на одному диханні.

4. Дівчина в потягу    Пола Гокінс 7/10

Цікавий сюжет, доволі цікава розв’язка, нагадування про те, що люди можуть бути не тими, ким здаються. 

5. КрістинаСтівен Кінг  7/10

Знаменитий трілер від короля жахів був моїм першим читацьким досвідом подібної літератури. Спочатку справив на мене неоднозначне враження, але потім я “втягнувся” в цей жанр.

6. Чотири сезониС. Кінг  7/10

Втеча з Шоушенка дуже сподобалась, інші історії справили менше враження.

7. Країна розвагС.Кінг  8/10

Ще один дуже цікава робота маестро. Відмінною рисою таких книг для мене є те, що вони можуть трохи повільно читатися на початку, але потім вже читаються на одному диханні.

8. Відродження   С.Кінг  8/10

Коли твору роблять таку гучну рекламу, починаєш порівнювати її з попередніми найкращими творами автора. І нехай він не перевершив номер 1 цього переліку, але все одно читається з інтересом і тримає весь час у напрузі.

9. Містер Мерседес та Що впало то пропало (продовження)   С.Кінг  (8/10, 9/10)

Той випадок, коли друга частина сподобалася більше, ніж перша.  У другій, на мою думку, ще цікавиший сюжет і більш колоритні персонажі. Присутні посилання на першу частину.

10. Різдво Еркюля Пуаро, Німий свідок, Зло під солнцем   А.Крісті  (9/10)

Ці 3 детективи я вирішав додатково перечитати після того як побачив прекрасну екранізацію з Девідом Суше у головній ролі, тому і  об’єднав іх під одним номером. З тим що Агата Крісті по праву вважається королевою детективу, я думаю, ніхто сперечатися не буде, і сценаристи серіалу дуже добре попрацювали з її  матеріалом.

11. ЧасиА.Крісті  8/10

Цей детектив сподобався мені менше ніж попередні, розслідування трохи нуднувате, але розв’язка несподівана та шикарна.

12. Таємничий містер Кін  А.Крісті  8/10

 Після Еркюля Пуаро було цікаво  познайомитися  з іншими героями автора, наприклад з таємничим містером Харлі Кіном, який непомітно з'являється і зникає. Також рекомендую до прочитання.

13. 451 по Фаренгейту  Р.Бредбері, 1984  Д.Оруелл   (9/10)

Ці знамениті романи по одиноку особу, що вирішила піти протии системи, також для читачів цього блогу  окремого представлення не потребує.

14  Скотний двір  Д.Оруелл (10/10)

Казка-алегорія, як називає її автор, по праву займає місце у 5-ці найкращих прочитаних мною книг у минулому році. Роки йдуть, а актуальність алегорій не втрачається.

15. Дживс і Вустер  П.Г.Вудхаус  (10/10)

Класик англійського гумору однозначно зробить ваш вечір своїми смішними розказами про  британського молодого аристократа Берті Вустера, який постійно потрапляє  у різні незручні  ситуації, та його слугу Дживса, який, використовуючи свій гострий розум, холоднокровно  витягає Вустера з цих ситуацій. За мотивами цих кинг було знято серіал з Стівеном Фраєм і Хью Лорі у головних ролях.

16. Псмит  П.Г.Вудхаус  (9/10)

Після Вустера я пішов далі, і не дарма – інші персонажі Вудхауса також повні ідей як змінити світ, тільки не думають, чи готовий світ до їхніх ідей?)

17. Містер МуллінерП.Г.Вудхаус  (8/10)

Містер Муллінер розважає відвідувачів одного з англійських пабів своїми розповідями про веселі пригоди своїх численних родичів. Легке, приємне читання.

18. Марсіанскі хроніки   Р.Бредбері  (8/10)

Шоб найкраще описати цю кингу я використаю один з висловів, що приведено на звороті книги: “Жодна з планет Сонячної Системи не представлена в галактиці Бредбері так ярко, як четверта планета від Сонця”

19. Давайте всі вб’ємо Констанцію   Р.Бредбері (5/10)

Доволі спеціфічний роман. Не претендую на роль великого знавця Бредбері, але ця книга мені не дуже сподобалося і дочитував її вже без великого бажання.

20. Адвокат   Д.Грішем (8/10)

Восені, завдяки згадуванню у “ Теорії великого вибуху ” я відкрив для себе такого великого автора як Джон Грішем. Перша прочитана мною книга вже з самого початку пробуджує інтерес до такого жанру як юридичний трілер.

21. Справа о пеліканах   Д.Грішем  (8/10)

Одна з найвідоміших книг автора, яка стала бестселлером і була екранізована. Прочитав за порадою мого знайомого, і вдячний йому за це.

22. Шантаж   Д.Грішем   (10/10)

Моя улюблена книга у жанрі юридичний тріллер. Усі сюжетні лінії гармонічно поєднані та повністю занурюють читача у світ закулісних ігр та великих грошей.

23. Теодор Бун маленький юристД.Грішем (6/10)

Про хлопчика-детектива мені не дуже сподобалося. Читати про те, як 13-річний хлопчик з сім’ї юристів намагається вести своє розслідування мені було не так цікаво, як про солідних чоловіків з  крупних фірм або  дуже впливових організацій. Але це моє суб’єктивне враження, тому запрошую всіх прочитати та скласти свою думку.

24. Партнер, Брокер   Д.Грішем (9/10)

Ще 2 гарних романа з купою персонажів, секретів, закулісних ігор, про те як важливо мати гострий творчий розум, вірних друзів та гарного адвоката, взагалом усе те, за що прихильники цього жанру люблють його.

25. Мисливці за головамиЮ Несбьо  (7/10)

У грудні я вперше прочитав літературу холодної Норвегії, і що я можу сказати: норвежці вміють дивувати!

26.  Привид   Ю Несбьо  (9/10)

Про те, як норвежці вміють дивувати, я мав змогу ще раз пересвідчитися, прочитавши  наступну книгу, в якій автор откриває перед читачем завісу темного боку Осло.

27. Великий Гетсбі  Ф.С.Фіцджеральд  (8/10)

Не великий прихильник Фіцджеральда, але це прочитав з цікавістю. Колоритні герої, гарний стиль оповідання.

28. Загадкова історія Бенджаміна БаттонаФ.С.Фіцджеральд  (7/10)

Дивна історія про те, як чоловік йшов до пологового побачити своє немовля, а натомість отримав старого у пелюшках.

29. Старий та море   Е.Хемінгуей  (8/10)

Книга може здатися трохи нудною, але не можна, читаючи, не сопереживати старому Сантьяго. Небайдужість до того, чим все закінчиться для головного героя робить читання досить швидким.

30. Капітан Алатрісте  Артуро Перес-Ріверте   (7/10)

Доволі цікава історія про солдата, якого було втягнуто у змову державного масштабу, і який мав з честю вийти з ситуації, що виникла через цю змову.

 

Зараз читаю ще один роман Джона Грішема "Юрист", а потім приступлю до книги, за яку Ю Несбьо у себе на батьківщині отримав престижний "Срібний ключ" - "Нетопир".

 

Дякую усім за увагу!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

#50bookschallenge. Olexandr Rybakov
13 февраля 2016, 21:25
4
Книги. «Алхимик»
2 февраля 2016, 19:06
8
#50bookschallenge. Andriy Rozanov
5 января 2016, 06:03
15
Все посты