Tribuna/Футбол/Блоги/Бентега логофіла/Come on, read!

Come on, read!

Підбірка книг для прочитання деяким футбольним людям.

19 июля 2019, 20:42
27
Come on, read!

Нещодавно на Трибуні нагадали цитату Артема Бєсєдіна: «Читання? Ні, книг не читаю. Іноді буває, щось стрельне, можу почитати. Коли дарують книги, запитую, навіщо ви мені їх даруєте, якщо я не читаю».

Нехай футболісти та більшість інших футбольних людей багато не читають і не читатимуть. Але для декого з них все ж є книжка, яку вони повинні прочитати. І почнемо з ідейного натхненника цього посту. 

Артем Бєсєдін

Форварду київського «Динамо» можна познайомитися з творчістю найтитулованішого слем-поета України Артема Полежаки. Особливо Бєсєдіну має зайти збірка тезки «Мої нездійсненні мрії». Адже нещодавно динамівець заявив,  що 10 голів за сезон для нього – це малувато і що «Динамо» стане чемпіоном. Можливо, поет надихне нападника на звершення і його мрії, які на сьогодні виглядають нездійсненними, стануть реальністю. Тим паче в збірці поета вистачає нацензурщини, що полегшить Бєсєдіну зрозуміти суть того чи іншого вірша.

Віталій Кварцяний

До речі, про матюки. Віталію Кварцяному, любителю використати на полі і за його межами міцненьке слівце з грифом «18+», підійде навчальний посібник «Культура фахового мовлення». Окрім низки лінгвістичних нюансів, там  Кварцяний знайде розділи і про етику та естетику у мовленні. Може, Віталію Володимировичу хтось подарував посібничок сьогодні з нагоди його 66-річчя.

Андрій Павелко

Очільник УАФ не раз і не два "постраждав" від фейків. Тож йому доцільно прочитати книгу Георгія Почепцова «Фейк. Технології спотворення реальності». У книзі досліджується, як будуються фейки, чому вони так легко поширюються, і, що найголовніше для Андрія Васильовича, які існують методи боротьби з ними.

Віктор Леоненко

Експерту всім відомих телеканалів припаде до душі щось про котиків. Книга Аннетт Герцоґ «Хто ж питатиме кота?» – саме те, що потрібно. Назва вже сама по собі в контексті Леоненка інтригує (бо його коти все знають). Тим паче кота, головного героя, звати Арістотель. А ще в анотації до книги є така фраза: «Ображений Арістотель утікає, щоб не ділити один дах із дзявкітливою істотою». Цікаво, а котів Леоненка такі думки не відвідували?

Ігор Суркіс

Де Леоненко – там і Суркіс. Президенту «Динамо» було б непогано прочитати творіння Галини Вдовиченко «Маріупольський процес». У романі описуються стосунки між людьми через призму подій буремного 2014 року. Ймовірно, Ігоря Михайловича відлякає назва книги. Може, логотип «1+1» на обкладинці все ж переконає погортати сторінки роману.

Денис Гармаш

Хавбек «Динамо» частенько на полі буває не в адекватні. І ніщо не може цьому зарадити. Остання надія – на дідуся Фройда (Фрейда). Якщо «Вступ до психоаналізу» вченого не допоможе Денису розібратися в собі, тоді «пиши пропало».

Євген Коноплянка

Півзахисника збірної України в це трансферне вікно найбільше бажають бачити в своєму складі турецькі гранди.  Але Євген сам не дуже бажає переїжджати до Туреччини. Почитати б йому «Роксолану» Павла Загребельного. Можливо, Євген би надихнувся і вже через якийсь час Туреччина була б біля його ніг.

Василь Кобін

Коли Василь Кобін озвучив свою легендарну фразу про чоловічі статеві залози, збірки оповідань Олеся Ульяненка ще не було (вийшла 2016 року). Ця книга і Вася створені одне для одного. Адже проза Ульяненка хоч місцями і складна, але іноді малопристойна і гомерично смішна, що має Кобіну сподобатись.

Олександр Хацкевич

Наставнику «Динамо» сподобається цьогорічна новинка – книга Максима Бутченка «Петлюра. Боротьба». По-перше, вже в самій назві є приємне Хацкевичу слово. По-друге, образ головного героя роману близький Олександру Миколайовичу. Адже Петлюра розривається між сім’єю (омолодження складу «Динамо») та мрією про незалежну Україну (виграш трофеїв).

Олександр Алієв

Олександру в цьому житті, можливо, ще може допомогти листівка «Алкоголізм не вирок» практичний посібник «Братство тверезості». Але тому, хто вручить цю книжку Олександру, не позаздриш.

Олексій Антонов

Ніби спеціально для генерального директора донецького «Олімпіка» нещодавно вийшла друком книга Юлії Смаль «Як я була ботом». Після викриття року,  напевно, Олексій Антонов впізнає в головній героїні себе.

Сергій Палкін

Головному «аперкоту» українського футболу читати про бокс вже буде нецікаво. Треба розширювати кругозір. Невеличка методичка по тайському боксу допоможе. Головне, щоб після цього Палкін не почав після аперкотів погрожувати носарями.

Анатолій Абдула

Один із найкращих арбітрів України прославився своїми міркуванням про сумнозвісну руку Віди. Ті роздуми більше походили на казку. А де казка – там Всеволод Нестайко. Його «Чарівні окуляри» більш переконливі, ніж байки про периферійний зір.

Ярослав Ракицький

Без коментарів.

Сергій Рафаілов

Гендиректору «Зорі» треба перебороти одну серйозну фобію. Починати треба з малого. В пригоді стане книжка Марії Кан «Блакитна планета». Назва Рафаілова може налякати. Але окрім  назви там нічого страшного для себе Сергій Васильович не знайде.

Даріо Срна

Якось в літаку хорват продемонстрував своє вміння римувати. Вийшло так собі. Але якщо Срна так сильно прагне опанувати поетичне ремесло, то починати треба з азів. Розмальовка «Барвисті рими» прокачає поетичні скіли Даріо.

Андрій Лунін

Кіпер мадридського «Реалу» нещодавно наговорив «про доросле». Можна і про таке почитати, але в літературній окультуреній формі. У Оксани Забужко є доречна книга.

Ігор Коломойський

Ігор Коломойський – ласий шматок для інтерв’ю. Олігарх частенько зустрічається з журналістами. Декого навіть на каву запрошує. Тож книга Надійки Гербіш «Теплі історії до кави» стане в нагоді Коломойському.

P.S.: Кому ще надамо літературні поради?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Come on, read!
19 июля 2019, 20:42
27
This is my «Caetano»
1 июля 2018, 14:52
12
Все посты