Tribuna/Хоккей/Блоги/Нефильтрованное. Не холодное/Масна крапка. Україна ефектно розгромила естонців у заключному матчі ЧС з хокею та виборола бронзу

Масна крапка. Україна ефектно розгромила естонців у заключному матчі ЧС з хокею та виборола бронзу

6
Масна крапка. Україна ефектно розгромила естонців у заключному матчі ЧС з хокею та виборола бронзу

А Ігоря Мережка визнали найкращим захисником чемпіонату.

Нищівна суботня поразка від японців достроково викреслила українських хокеїстів із списку претендентів на підвищення у класі.

Але і в останній зустрічі на чемпіонаті світу нашим хлопцям було за що грати. І за бронзові нагороди першості – символічний, але все одно приємний, трофей завжди краще, ніж просто участь. І за вболівальників – весь турнір вони дуже яскраво та емоційно підтримували українську збірну у польському Тихи, створюючи враження, ніби це саме команда Вадима Шахрайчука приймає змагання.

І, врешті-решт, за власну країну, яка зараз веде кровопролитну війну проти російських загарбників. Кожен наш спортсмен – і хокеїсти тут зовсім не виняток – розуміє, наскільки зараз важливо користатися можливістю представляти Україну на міжнародній арені. І представляти настільки гідно, наскільки це взагалі можливо.

Складно було уявити, що поєдинок з естонцями стане для збірної навіть більш успішним та результативним, аніж стартова зустріч із Сербією, яка програла усі чотири своїх матчі у Тихи із загальним рахунком 4:29 та вилетіла до другого дивізіону. На двох попередніх чемпіонатах світу українці Естонії взагалі-то програвали – і у підсумковій турнірній таблиці першості розташовувалися нижче національної команди країни із населенням меншим за 1,5 мільйона осіб.

Втім, у день, коли в нашої молодої збірної не було жодних проблем ані з фізичними кондиціями, ані з мотивацією, Україна виявилася на дві голови сильнішою та закинула естонцям вісім шайб на будь-який смак. А Дмитро Кубрицький, який несподівано з’явився у стартовому складі (його травма виявилася не настільки серйозною, як здавалося на перший погляд), знову не пропустив – і завершив ЧС із стовідсотковим показником відбитих кидків.

Що особливо приємно, авторами чотирьох з восьми шайб стали наші молоді надії – 19-річний Михайло Сімчук та 22-річний Олександр Пересунько оформили дублі. У трьох гольових атаках (перша шайба, яка у підсумку виявилася переможною, та два асиста) взяв участь Ігор Мережко – із п’ятьма очками він став найрезультативнішим захисником ЧС та отримав приз найкращому гравцеві першості у своєму амплуа.

І навіть Віталій Лялька, про неймовірне невезіння якого на турнірі у Тихи можна розповідати дуже багато, відзначився досить складною за виконанням шайбою у більшості під кінець другого періоду:

А чемпіонами світу у дивізіоні 1В стали господарі турніру поляки – ті самі, яких Україна затягнула до овертайму та навіть могла перемагати. У вирішальній битві за золото та путівку нагору вони з рахунком 2:0 здолали японців. Натуралізований голкіпер Джон Мюррей не те щоб стояв на вухах (у нього – 21 сейв, що нібито небагато), але зміг вимкнути кращий напад першості. І азіатська збірна, яка стартувала із трьох поспіль перемог в основний час, повернеться додому лише зі сріблом.

Підбиваючи перші підсумки ЧС, варто зазначити, що українська збірна виступила насправді непогано. Так, катастрофічні вісім пропущених шайб від японців залишили неприємний присмак, але не будемо забувати, що, по-перше, бронза у Тихи – це перша нагорода нашого дорослого хокею із 2016 року (тоді було золото у дивізіоні 1В та поки що останній промоушн національної команди), і, по-друге, українська збірна спочатку взагалі не планувала виступати на світовій першості через російську агресію.

А те, що Шахрайчук привіз до Польщі зовсім молоду команду, третина складу якої народилася вже у 2000-х, лише додає оптимізму на наступні роки.

Другие посты блога

Все посты