Tribuna/Хоккей/Блоги/Нефильтрованное. Не холодное/Було боляче. Україна пропустила 8 шайб від японців на ЧС та втратила шанси підвищитися у класі

Було боляче. Україна пропустила 8 шайб від японців на ЧС та втратила шанси підвищитися у класі

Дуже болюча поразка.

Автор — Андрей Белик
30 апреля 2022, 23:30
6
Було боляче. Україна пропустила 8 шайб від японців на ЧС та втратила шанси підвищитися у класі

Дуже неприємна поразка – 2:8 від Японії.

Непогана зустріч із міцною господаркою чемпіонату світу Польщею, яку збірна України програла лише у серії буллітів, подарувала вболівальникам чималий шмат оптимізму.

Так, наші хокеїсти не були (і після поразки, безумовно, не стали) фаворитами у боротьбі за єдину путівку у дивізіон 1А – але виглядали досить пристойно на фоні більш ніж конкурентного суперника. І навіть могли його долати.

Але японці цей оптимізм оперативно вбили. Змусивши згадати, за яких обставин збірна воюючої країни готувалася до ЧС, наскільки глобальні кадрові проблеми існують у нашому хокеї взагалі, та чому нам всім зарано мріяти про стрибок нагору. Не кажучи вже про елітний дивізіон.

У зустрічі з одним із лідерів світової першості в України пішло не так абсолютно все. І у підсумку індивідуальні помилки, втрата концентрації у важливі моменти та банальне невезіння склалися у розгромну поразку.

Першу шайбу наша збірна пропустила після того, як захисник Денис Матусевич у зовсім простій ігровій ситуації не зміг зупинити шайбу біля борту та привіз швидку атаку. Провал був настільки неочікуваним та болісним, що за 33 секунди японці забили ще раз.

За рахунку 0:3 (йшла лише десята хвилина першого періоду) Вадим Шахрайчук вирішив змінити Сергія Писаренка на Дмитра Кубрицького, який оформив шат-аут у стартовому поєдинку ЧС проти сербів. Молодий вихованець «Сокола» провів на майданчику менше двох хвилин – 19-річний хлопець, скоріше за все, зламав палець лівої руки та більше на турнірі не зіграє.

Перед самісінькою перервою, коли українці грали у меншості, Фелікс Морозов втік на побачення із голкіпером японців Ютою Нарісавою (легендарний для своєї країни Ютака Фукуфуджі зустріч із нашою збірною проводив у якості бекапа) і кинув по воротах вже після сирени. За це молодий нападник отримав дисциплінарний штраф, а більшість азіатські хокеїсти реалізували одразу після відпочинку.

Потім були неприємне ушкодження Романа Благого, якому розсікли обличчя у силовій боротьбі (ветеран збірної повернувся до гри після того, як отримав медичну допомогу у роздягальні), незарахована шайба нашої збірної після перегляду відео повтору, та відверто невдала гра Писаренка. З чотирьох кидків по українських воротах у другому періоді Сергій пропустив три шайби – і третя з них, за чотири секунди до сирени, остаточно добила нашу збірну у емоційному плані.

У заключній двадцятихвилинці Україна пропустила ще двічі, встановивши досить сумнівне досягнення: вперше за 15 років у воротах нашої команди побувало вісім шайб за один матч чемпіонату світу.

Але якщо у 2007-му наші хокеїсти грали в елітному дивізіоні, то програвати 2:8 у зустрічі дивізіону 1В – дуже й дуже неприємна історія.

Японці були сильнішими, швидшими та летальними на завершальній стадії своїх атак – це потрібно визнавати. І саме вони у останній день чемпіонату світу розіграють золоті нагороди із поляками у очному протистоянні без будь-яких «але»: хто переможе (неважливо, в основний час, додатковий, чи у серії буллітів), той і проведе наступний чемпіонат світу у більш пристойній компанії.

Українці ж у неділю зіграють із естонцями за бронзу. Це також непогано, зважаючи на всі обставини, але ще два дні тому всім нам хотілося сподіватися на більше.

Другие посты блога

Все посты