Tribuna/Футбол/Блоги/Все Про Все/Кукурудза, помідор і кактус-маніяк. 15 найбільш незвичайних футбольних емблем

Кукурудза, помідор і кактус-маніяк. 15 найбільш незвичайних футбольних емблем

Більшість футбольних клубів має зрозумілі і старовинні емблеми. Але деякі знаходять дизайнерів з оригінальним підходом. Виходить або незвично, або просто комічно. Ми підібрали для вас 15 логотипів, які не залишать байдужими

Блог — Все Про Все
22 мая 2015, 14:54
3

Борода з вати: ФК «Санта Клаус» (Фінляндія)

Футбольний клуб імені улюбленого дитячого персонажа дислокується на батьківщині Санти - в містечку Рованіємі в Лапландії. Він виник після злиття двох інших місцевих команд, і заповзятливі інвестори вирішили, що куди логічніше назвати нову на честь головного героя цих місць. Гучне ім'я футбольних успіхів не принесло - клуб оббиває пороги другого дивізіону, а вище поки не піднімалося. Але регулярні аудієнції у Санта Клауса, веселий антураж на трибунах і море дітей-шанувальників у маленької команди є.

Нафта і барабани: «Петролеро» (Болівія)

Болівія володіє солідними запасами нафти і газу, що і відображено в емблемах відразу двох клубів з великого південного міста Якуіба. У «Орієнте Петролеро» на логотипі зображено нафтова вишка, а от просто «Петролеро» пішов ще далі. Їх емблема - поєднання непоєднуваного: гори з сонцем, капелюх, барабани і незмінна вишка. Ну і м'яч, схожий на Jabulani від adidas.

Тепер я разом з Геною: «Персебая» (Індонезія)

В Індонезії, мабуть, люблять залякати суперників ще до гри. На емблемі місцевого клубу «Персебая» зображені відразу два хижака: акула і крокодил. Всупереч законам природи, вони полюють один на одного. Причому підступно, крадучись навколо колони, що символізує місто Сурабая, де дислокується команда.

Синьйор Помідор і Чіполіно: «Офіс дю Нігер Спорт» (Малі)

Взагалі-то малійські команда представляє одне з провідних спортивних товариств країни. Але символи у неї - як у виставки сільського господарства. Чи то ідеологи надихнулися казкою про Чіполліно, чи то проголосили вегетаріанський курс, чи то показують, що приготують суперника з помідором і цибулею і «з'їдять» тепленьким.

Першим ділом літаки: «Ілевен мен ін Флайт» (Свазіленд)

Африка багата і на дивні емблеми, і на дивні назви. «Ілевен мен ін Флайт» - так швидше повинен називатися «Промінь» з Владивостока, якому постійно доводиться пролітати тисячі кілометрів перед матчами. У невеликому Свазіленді начебто постійно літати нікуди, та й дорого. Може, ці 11 чоловіків не в польоті, а в прольоті? У всякому разі, солідних навіть за місцевими масштабами титулів на рахунку команди поки немає.

Справжньому індіанцю треба тільки одне: «Гент» (Бельгія)

В принципі індіанець на емблемі не рідкість, у ряду американських клубів він присутній. Але досить несподівано, коли «вождь червоношкірих» виявляється на логотипі команди з Бельгії. На початку XX століття, коли клуб був створений, в Генті пройшли гастролі американського шоу Wild West на чолі з його керівником Баффало Біллом. Демонструвалися сцени з життя Дикого Заходу, з ковбоями та індіанцями. Вболівальники місцевої команди були в такому захваті, що стали використовувати ім'я Баффало (буйвол), підтримуючи своїх улюбленців, і малювати зображення індіанця на плакатах. Звідти воно перекочувало в подальшому і на офіційну емблему.

Кукурудза по-кенійськи: «Какамега Хоумбойз» (Кенія)

Кенійська команда вже своєю назвою здатна викликати напад реготу. Емблема теж під стать: два качана кукурудзи, здутий м'яч на скелі, і все це немов намальоване в першій версії програми Paintbrush.

Веселіше, робочий клас: «Коламбус Крю» (США)

Людей на емблемах клубів взагалі зображують рідко, а вже в США - тим більше. «Коламбус Крю» замислювався як робоча команда, отаке «Торпедо» на американський лад. І щоб бути ближче до народу, на її емблемі зобразили простих роботяг з Огайо. Три суворих (але не челябінських) заводських трудівника проіснували на логотипі до жовтня 2014 року, коли оригінальний вид був замінений на більш консервативний, в дусі герба штату.

Кактус-маніяк: «Лас Тунас» (Куба)

Кубинські клуби теж дуже суворі. Чого тільки варта «Лас Тунас»! На його емблемі зображений гопницький виду кактус в червоній бейсболці і з сокирою. Дуже мирний і привабливий символ, нічого не скажеш. Наче з старої вітчизняної фанатської пісні «Ми до вас приїдемо».

Мікроб: «Нордвейк» (Нідерланди)

«Нордвейк» - аж ніяк не безвісний клуб, ще недавно претендував навіть на вихід в еліту. Але от з символом команді явно не пощастило. Як тільки не називають його вболівальники суперників - і мікробом, і сперматозоїдом, і дитинчам лохнеського чудовиська.

Завислий м'яч: «Ліенден» (Нідерланди)

Ще один логотип з голландського футболу - немов нагадування про те, що в цій країні частково дозволені легкі наркотики. Просто футбольний м'яч видався творцем емблеми «Ліендена» занадто нудним, і вони вирішили зробити його чи то тривимірним, чи то рухомим, чи то завислим. Вийшов чи то м'яч, чи то бачення.

Сізіфова праця: «Панетолікос» (Греція)

На стародавньому гербі досить відомого грецького клубу зображений місцевий Етолійський герой, рівний Гераклові. Втім, не знайомі з регіональної міфологією люди приймають його за Сізіфа, безглуздо несе камінь на гору. Символ при такому прочитанні виходить комічним - марно надривається герой з каменем.

Чи то велика, чи то мала ведмедиця: «Сибіряк» (Братськ)

У Росії з незвичайними емблемами негусто. Всі основні спорттовариства мають давно знайомі і гранично зрозумілі символи. Мабуть, найоригінальніший і при цьому традиційно російська логотип у команди другого дивізіону з Братська. Страхітливий (Мабуть, розбуджений під час сплячки) ведмідь з величезними кігтями вилазить прямо з тайги. Проти такого і кубинський кактус з сокироюспасував би.

У білок віримо: «Кілмарнок» (Шотландія)

Шотландський «Кілмарнок» - клуб з багатою історією, а емблема має символічне значення. Рука з благословляють жестом, дві білки, кольори - все побудовано за суворими законами шотландської геральдики. Але в сумі виходить досить кумедно. Зверху є ще латинський слоган «Віримо» - хоч на герб шанувальників Валерія Карпіна розташовуйте.

Легко владнати за допомогою парасольки: «Глейнштатен» (Австрія)

Дивний карлик в дивному одязі і під дивною парасолькою - символ невеликого австрійського клубу. Складається відчуття, що емблему свого часу замовили учневі молодших класів. Ну або голландським художникам, тренуватися на логотипі «Ліендена».

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все таки встиг
25 мая 2017, 17:27
Згадати все
2 марта 2017, 17:27
3
Футбол на районі
27 февраля 2017, 22:15
Галопом до дна
27 февраля 2017, 17:22
2
Таємниця розкрита
20 декабря 2016, 22:13
2
Елан Шалон - Хімік
16 марта 2016, 16:09
Найкращі матчі Мілана
14 января 2016, 16:45
Найкращі матчі Мілана
13 января 2016, 14:35
Найкращі матчі Мілана
12 января 2016, 21:52
Найкращі матчі Мілана
12 января 2016, 00:17
Все посты