Tribuna/Гандбол/Блоги/Все Про Все/Гандбольний клуб Мотор починає писати нову історію

Гандбольний клуб Мотор починає писати нову історію

Анонс матчу Ліги чемпіонів Мотор - ПСЖ

Блог — Все Про Все
12 сентября 2018, 14:37
1
Гандбольний клуб Мотор починає писати нову історію

Запорізькі вболівальники скучили за гандболом міжнародного рівня. Останні роки Мотор проводив свої матчі будь-де, але не в рідному місці. Були і Бровари, і Київ і Харків. Проводити домашні матчі в Запоріжжі не дозволяв той факт, що команда не мала належної арени, яка б могла прийняти матчі Ліги чемпіонів. 

Тепер все змінилось. Підприємство Мотор Січ своїм коштом, і коштом спонсорів, відреконструювала Палац спорту Юність. Навіть не так: тепер це одна з найкращих спортивних арен в Україні, а може й найкраща. Зал вміщує 3500 глядачів і відповідає всім міжнародним нормам. Сьогодні тут свій перший матч в поточному розіграші Ліги чемпіонів проведе Мотор. Саме наявність такого майданчику дозволила в цьогорічній кампанії стартувати в сильніших групах й грати проти більш іменитих команд. 

Волею жеребу, першим суперником стане французький ПСЖ, - один з найзірковіших клубів світу. Власники футбольного клубу не забувають і про гандбол, тому проблем з фінансами тут немає. В це міжсезоння команду підсилили такі відомі виконавці як Хенрік Тофт Хансен (перейшов із Фленсубрга), Вірран Моррос (Барселона) та Кім Екдаль ду Рітц (Рейн-Некар Льовен). Змінився і головний тренер. Тепер команду очолює Рауль Гонсалес, який вже підкорював Лігу чемпіонів у 2017-му з македонським Вардаром.

ПСЖ заснували у 1941 році, проте  тоді вона носила назву Asnières Sports.Згодом назву міняли ще п'ять разів.  Зірок з неба вони не хапали аж до 2012 року, коли катарські бізнесмени вирішили придбати цей клуб, та зробити з нього справжнього титана, з найсильнішими гравцями європи.  Це дало свої результати, і вже в наступному сезоні ПСЖ вперше став чемпіоном Франції. Згодом була перемога в Кубку, потім захищений титул чемпіона. З вливанням коштів в цей проект прийшли і трофеї. За останні 6 років команда здобула 9 титулів, але всі вони у внутрішніх турнірах. Так, перемогти у Лізі чемпіонів парижанам ще не вдавалось. Але почався новий рік, і амбіції у тренера та гравців - максимальні. 

Свої домашні матчі французи проводять на двох аренах - одна для матчів чемпіонату, інша - для Ліги чемпіонів. При цьому, вміщують вони майже однакову кількість глядачів (4835/5009). 

Склад ПСЖ - це справжня збірна світу. Якщо ви цікавитесь гандболом, то ви точно чули такі імена: Люка і Нікола Карабатичі, Тьєрі Ом'є, Люк Абало, Микель Хансен, Єспер Нільсен, Уве Генсхаймер, Даніель Нарцис, Сандер Саргосен... Всі вони виступають в одному клубі - сьогоднішньому супернику Мотора. В команди немає проблем на жодній з позицій. Тут зібрані чемпіони світу, чемпіони європи та олімпійські чемпіони. Зокрема, ворота захищає 42-річний ветеран Тьєрі Ом'є. Його здобутки просто вражають - 2 титули олімпійського чемпіона, 3 - чемпіона європи, 5 - чемпіона світу та звання найкращого гравця світу у 2008-му році. В нападі також проблем немає, адже найкращий снайпер попередніх сезонів Ліги чемпіонів також грає представляє парижський клуб: Уве Гейнсхаймер - 207 голів за два сезони (115 у сезоні 16/17, та 92 у сезоні 17/18). Свого часу, в ПСЖ грав український гравець Сергій Онуфрієнко. Грав досить продуктивно, та навіть був визнаний найкращим гравцем своє команді в фіналі чотирьох ЛЧ в 2015-му році.

В минулорічному розіграші ПСЖ посів лише 3-тє місце, поступившись у півфіналі своїм співвітчизникам - Нанту -  28-32, а в матчі за бронзу переміг македонський Вардар – 29-28. За останні три розіграші найпрестижнішого турніру європи, французи тричі грали у фіналі чотирьох, але перемогти так і не вдалось.

Що ж до української команди, то вона налаштована дати бій. По іншому бути не може: вперше за багато років матч пройде в рідному місті, зал буде заповнений повністю. Додає оптимізму той факт, що вдалось здобути перемогу на домашньому Кубку Дніпра-2018. Суперниками були грізні Пік-Сегед, Віве Кельце та Ска-Мінськ. З першими ми ще зіграємо в чемпіонській лізі цьогоріч.

В міжсезоння команду підсилили Жарко Пешевскі та Марко Кус, які можуть закривати проблемні позиції. З лінійними у Мотора часто проблеми, і з цієї позиції ми пропускаємо багато голів, через відсутність габаритного гравця, який міг би грамотно вибороти позицію. Зокрема, Марко Кус уже здобував перемогу у Лізі чемпіонів, а Жарко Пешевскі є учасником чемпіонатів світу та європи в складі збірної Македонії.

Що ж до коефіцієнтів на матч, то тут букмекери одностайні – ПСЖ повинен здобути впевнену перемога. У Мотор майже не вірять. Поставити на господарів можна за коефіцієнт 5.8,  На гостей дають 1.13.

Як воно все буде – побачимо сьогодні. Старт зустрічі о 19.00, а пряму трансляцію ви зможете переглянути на телеканалі XSPORT. 

Другие посты блога

Все таки встиг
25 мая 2017, 17:27
Згадати все
2 марта 2017, 17:27
3
Футбол на районі
27 февраля 2017, 22:15
Галопом до дна
27 февраля 2017, 17:22
2
Таємниця розкрита
20 декабря 2016, 22:13
2
Елан Шалон - Хімік
16 марта 2016, 16:09
Найкращі матчі Мілана
14 января 2016, 16:45
Найкращі матчі Мілана
13 января 2016, 14:35
Найкращі матчі Мілана
12 января 2016, 21:52
Найкращі матчі Мілана
12 января 2016, 00:17
Все посты