Tribuna/Баскетбол/Блоги/На уровне и под эгидой/Президент «Тернополя» придбав перстень Забірченка за 400 тисяч гривень. Зробив з ним одне фото та повернув володарю

Президент «Тернополя» придбав перстень Забірченка за 400 тисяч гривень. Зробив з ним одне фото та повернув володарю

Всі кошти, звісно, пішли на благодійність.

Автор — Андрей Белик
12 апреля 2022, 12:35
4
Президент «Тернополя» придбав перстень Забірченка за 400 тисяч гривень. Зробив з ним одне фото та повернув володарю

Всі кошти, звісно, пішли на благодійність.

Після початку війни декілька українських баскетболістів виставили на благодійні аукціони свої персні чемпіонів Суперліги – ледь не головні матеріальні трофеї їх професійної кар’єри.

Для того, щоб допомогти українському народу у лиху годину, капітан «Запоріжжя» Олександр Сізов пожертвував власним золотим перснем, який захисник виборов у 2020 році у складі «Дніпра».

Саме зараз колишній гравець «Будівельника» Сергій Горбенко продає свій трофей з сезону-2012/13 – якщо не найконкурентнішого, то абсолютно точно найзірковішого в історії нашої Суперліги.

А ініціював цю акцію колишній капітан національної збірної України, а нині головний тренер «Тернополя» Дмитро Забірченко. Він виставив на аукціон чемпіонський перстень сезону-2010/11, у якому захисник вигравав Суперлігу із «Будівельником».

«Не приховую, звичайно, він мені дорогий, але цінності з часом змінюються... Особливо під час війни», – анонсував аукціон Забірченко.

Стартова ціна персня складала 30 тисяч гривень, але проданий він був за неймовірні 400 тисяч – саме таку суму за лот запропонував президент «Тернополя» Ігор Комендат.

І навіть не став забирати цінний трофей собі: лише зробив з ним одне фото та повернув володарю. А всі вилучені кошти пішли на благодійність та допомогу ЗСУ.

Після початку війни Комендат активно займається благодійністю та волонтерством. Президент «Тернополя» заснував однойменний фонд, який допомагає і нашим військовим, і біженцям із найгарячіших регіонів України, які шукають прихисток на заході.

У цьому йому допомагають колишні гравці, тренери та менеджери баскетбольної команди – як і інші представники української баскетбольної спільноти, вони роблять все, що у їх силах, аби наблизити нашу перемогу.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты